Main Menu

Tražim ideju/recept za lešnik tortu

Started by AnaK, March 29, 2010, 06:37:50 PM

Previous topic - Next topic

NenaS

Quote from: AnaK on March 29, 2010, 09:43:11 PM
Paaaa... ništa. Kokos voli u obliku rafaelo kuglica (kupovnih), a i to 2x mesečno. Torte sa mlevenim keksom ne baš... Suvo voće nikako. I tako...  :wall: :crycry:

Ajd ti nama napisi sta dolazi u obzir pa da ti skombinujemo nesto...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Pa iksreno, ne znam. Otprilike žuti krem, slatka pavlaka, lešnici. Ništa čokolada, ništa šlag na vrhu, ništa keks, ništa išta osim lešnika. A za lešnike se nadam, to mi je poslednji pokušaj.
Janko 23.7.2002.

Masha

A esterhazi torta?
Ima puno lesnika, cokolada ide odozgo, ali moze i bez nje. Za pocetak najbolje da je probate u nekoj poslasticarnici da vidis jel to to.

AnaK

Prvi link - prezent  :balavi: Hvala, Mašo, vodiću ga  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

NenaS

Quote from: AnaK on March 29, 2010, 09:45:38 PM
Pa iksreno, ne znam. Otprilike žuti krem, slatka pavlaka, lešnici. Ništa čokolada, ništa šlag na vrhu, ništa keks, ništa išta osim lešnika. A za lešnike se nadam, to mi je poslednji pokušaj.

:think: Braon korice u koje si umesto mlevenih oraha stavila mlevene lesnike filovane zutim kremom u koji si umesala umucenu slatku pavlaku (tako je krem laganiji) i kao dekoracija tortu posipas mlevenim lesnicima? Nista mi drugo, inspirativnije, trenutno ne pada napamet..
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Planiram da počnem da isprobavam. Težak je mali. :( A meni žao da dete odraste a da ne proba rođendansku tortu  :girl_cray:
Janko 23.7.2002.

Beatrix Kiddo

Ja bih napravila koru od bjelanaca i ljesnika (mozda krupnije mljevenih) a fil - neki bijeli, od onih sto se kuvaju brasno , gustin, zumanca - pa u fil dodala fino mljevene ljesnike :think:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Finalina

STEFANI TORTA

10 belanaca dobro ulupati i dodati
300gr šećera
kada bude cvrsto kao za puslice dodati
300 mlevenih oraha ili lešnika i
1 kafenu kašičicu brašna
Peći u plehu, namazanom puterom, sa pek papirom na 200stepeni. Pečeno testo izručiti na površinu posutu prezlom.

Fil pripremiti tako što se ručnu izmeša
10 žumanaca i
5 kašika šećera
kuvati na pari da se zgusne (kao kajgana) i ostaviti da se prohladi kada treba da se doda
250 gr ulupanog putera

glazura je šlag ili čokolada

AnaK

Janko 23.7.2002.

maxic

Ne znam recept ali postoji neka Pjesak torta, u nju ide puding, zele bombone, sta hoces , nesto se puding djeli u tri djela pa u njega stavljas sta hoces .
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Lani

U Pesak mislim da ne ide čokolada.  :)

Inače je baš teško naći lešnik tortu bez čokolade.
Jel postoji neka voćna npr. sa lešnikom?

Pepi

MIslim da imam kod kuće recept za tortu sa lešnikom, bez čokolade. Proveriću, pa ću prekucati.

Saska

Quote from: AnaK on March 29, 2010, 09:57:48 PM
Planiram da počnem da isprobavam. Težak je mali. :( A meni žao da dete odraste a da ne proba rođendansku tortu  :girl_cray:

Jova nema problem sa apetitom, ali rođendanske (ili bilo koje druge) torte ne jede. Na rođendanima, posle rođendanske pesme-uvek kaže onome ko seče tortu da on neće.
MM isto ne jede torte i kolače. Mina i ja jedemo, ja se ograničavam svesno, a ona će tek da počne  :crycry:

AnaK

Pesak sam mu pravila prošle godine za rođendan, za vrtić. Dopala se svoj deci osim njemu :burko:

Saška, to je to :( Ali bih ja baš volela bar jednu :(
Janko 23.7.2002.

AnaK

On ni mlečne sladolede ne jede, samo ledene :(
Janko 23.7.2002.