Main Menu

Pokloni za novorodjencad

Started by Blue, April 01, 2010, 04:25:28 PM

Previous topic - Next topic

Nanny Ogg

Quote from: Beatrix Kiddo on April 01, 2010, 06:31:48 PM
Kad kupujem poklon za bebu, bas vodim racuna o uzrastu i godisnjem dobu (npr. ako kupuje nesto velicine za 6 mjeseci, razmislim koje tada pada godisnje doba), a i o velicini i napredovanju bebe, ako idem u posjetu kasnije, a ne po rodjenju...

Sad i ja ovako radim. Pre su mi kriterijumi bili: "da bude za bebu tog pola" i "da bude slatko"  :-[ Pa sam se opametila :)
Inace, ovde su koverte sasvim uobicajene, rekla bih i ocekivane..ima cak i neki glupi obicaj da se bebi stavljaju pare pod jastuk  :crazy: s tim sto ja to nisam nikad praktikovala, niti davala da stavljaju mom detetu.
A od poklona, osim garderobice, najkorisnijim su mi se pkazali peskiri, posteljina, kozmetika za bebice i muzicke igracke (posto su bile zanimljive bas dugo). Dobar poklon je i torba za mamu (da u njoj nosi sve one bebece potrepstine)

Ajte zene, ne dram'te

Xe

Ne brini za pare: stavis u kovertu, pa bebi ispod jastuka, takav je obicaj. Tu nema greske, ne urucujes njima licno, pa nikome nije neprijatno  :flower:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maxic

Ovdje se pokloni obicno kupuju prije rodjenja bebe, a najcesce sa spiska za koji su se roditelji registvorali u nekoj od robnih kuca. Obicno se uz poklon da i poklon racun,tako da mogu i da zamjene.

Obicno kupim nesto sa spiska, a ako je drugo djete u pitanju( onda se obicno ne pravi taj baby shower) pitam sta im treba , da li imaju nekih ideja. Koverte samo u slucaju bas bas jako biliskih osoba, i to samo onda kad nisam bila u prilici da posaljem poklon.
Obozavam da kupujem garderobu, slatku,u skladu sa uzrastom tj sezonom.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Blue

Pa makar ce iznosati tvoj poklon prvih mjesec-dva dana  ;)

Quote from: Tchi on April 01, 2010, 07:55:55 PM
meni je 56-tica trajala nekih mesec dana, rodjen sa 3950

daj boze da bude tako, kao sto kazete  :clapping:

zaista sam puno truda i srca ulozila u odabir, tako da bih volela da makar narednih mesec dana moze da sve iznosi  :clap:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

pra-sence

Mi uvek odnesemo koverticu + garderobicu i neku igrackicu..naravno kolicina novca u koverti zavisi od nase trenutne platezne moci.

pra-sence

Stef se nadobijao svega i svacega od garderobe do igracaka i para..Meni je samo zao sto su neki promasili brojeve garderobe,pa neku nije ni stigao da obuce a vec mu je omalila :girl_sad:

Xe

Quote from: pra-sence on April 01, 2010, 10:16:00 PM
Stef se nadobijao svega i svacega od garderobe do igracaka i para..Meni je samo zao sto su neki promasili brojeve garderobe,pa neku nije ni stigao da obuce a vec mu je omalila :girl_sad:
Nema veze, bice za drugo  ;)

pra-sence

:lol: JOk ja...vec sam spakovala da razdelim trudnim drugaricama :D

maripoza

Sence, nema razloga za zurbu.  :turpija:   :girl_haha:
Old enough to know better, but too young to care.

pra-sence

Dobro de..da ne of topikujemo vise ;D

maripoza

Ma nije oftopik, pokusavam da kazem Blue da sve ono sto bude malo deci kojoj je namenila, slobodno moze da zadrzi. Nikad se ne zna kad moze da zatreba.  :D
Old enough to know better, but too young to care.

maxic

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Deda

Ja sam oduvek volela krpice za decu  :love32: :love32:
Dobro, lazem volji su evrici  :crazy:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

:ph34r:

Meni je toliko ostalo Balsinih stvari, koje su bile "nekoliko" brojeva vece (bilo je velicina i za 5-6 godina) - nenosenih, zato sto se nije pogodila sezona njegovom uzrastu.

sto me nervira kad ljudi ne vode racuna o ovome..pa nije tesko preracunati godisnja doba :hm:

ja planiram ovih dana da idem na jednu cestitku..a djevojcica ce u julu 2 god :lol:...proletjelo mi vrijeme sta cu...kupila sam igracku posto je  dosta krupna pa bas ne mogu da odredim velicinu .. a i nisam narocito bliska sa roditeljima pa ne znam u kom su fazonu sto se tice stajlinga :)

kad se radi o nekom stvarno bliskom onda obicno uz poklon (cisto da ima nesto od mene) ide koverta da sami odluce sta im treba  :innocent:

Xe

Quote from: :ph34r: on April 01, 2010, 11:10:27 PM
sto me nervira kad ljudi ne vode racuna o ovome..pa nije tesko preracunati godisnja doba :hm:
Moz' da racunas koliko hoces, ako nisi videla bebu i ne znas kako napreduje, mozes da zeznes stvar.
Moj sestric je bio krupna beba, njegova sestra kao misica  :love32:
Mozda je najbolje nesto od bebeceg pribora, ili neka odevna stvar koju ce moci duze da nosi (skafander ili set kapica, na primer) i pare, ofkors.