Main Menu

Pokloni za novorodjencad

Started by Blue, April 01, 2010, 04:25:28 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

Za novorodjencad uvek praktikujem nesto vredno (od priveska do zlatnika ili gravirane srebrne kasike) i mozda nesto od garderobe ( ali uvek treba da bude interesantno ) i veoma cesto sam poklanjala prve cipelice/cizmice/patikice ( po tome me mnogi pamte :) ) .

Igracke retko kupujem, a u tom slucaju to skoro uvek budu neke velike i edukativne ( najcesce chicco ili tommy ) . Prakticne stvari ne kupujem za prvu posetu ( nosiljke, aparate i sl )

Ja prilikom prve posete obavezno i novopecenoj mami poklonim nesto, zavisno od stepena bliskosti, a u izboru tih pokloncica uzivam (tada biram prakticne stvari kao npr dobra torba za " sve poneti " , donji ves, kozmetiku  .... ) .

Od pratecih sitnica, koje su prakticne i meni dostupne, uzimam ponesto u mothercare-u.

Inace, nisam nikada razmilsljala unapred i ocekivala odredjene poklone za prvu posetu mojoj deci.

Blue

dosla sam ipak do zakljucka da cu i ovoj bebi pokloniti ono sto ja zelim i kako osecam, jer nekako ja zaista od srca poklanjam ono, sto bih ja volela da dobijem, da sam teoretski u njihovoj situaciji i brizljivo sam to odabrala.

nikako ne bih volela da dobijem ni novac, ni zlato, ni bilo sta mnogo vredno i neprakticno, jer jednostavno nisam taj tip. kapiram da su takvi obicaji, ali sta ja tu mogu kada ne vidim njihov smisao (tih obicaja) u danasnjim vremenima. ovi moji prijatelji koji su sada prvi na redu nisu bas iz strikte nase kulture, tako da ne verujem da ce mi zameriti. ukoliko bi neko ko mi je bas, bas blizak bio u tezem materijalnom stanju, naravno da bih mu dala kovertu, ovako mi je to bzvz, jer su oni solidno situirani i nekako koju god da dam cifru, zvuci mi kao mala. uostalom, kupicu bebi opet neki poklon kada im odem u posetu za dva, tri meseca, itd.  :turpija:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Nanny Ogg

Quote from: Blue on April 02, 2010, 10:51:22 AM
dosla sam ipak do zakljucka da cu i ovoj bebi pokloniti ono sto ja zelim i kako osecam, jer nekako ja zaista od srca poklanjam ono, sto bih ja volela da dobijem, da sam teoretski u njihovoj situaciji i brizljivo sam to odabrala.

A tako je i najbolje  :innocent:

Ajte zene, ne dram'te

Finalina