Main Menu

ravna stopala

Started by gasha, April 06, 2010, 10:42:31 PM

Previous topic - Next topic

gasha

Dule ima ravna stopala, isli smo neko vreme na vezbe, ali usled raznih virusa prehlada i slicnih okolnosti nismo nastavili.
Sada mi se cini da i Kaja ima slican problem, i imaju nasledni faktor, mmov tata i sestra imaju probleme sa stopalima, tj imaju cukalj.

Resila sam ozbiljnije time da se pozabavim, ulosci, vezbe, gde, kako ....
pa da napravim plan borbe
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Glitter

`Rudo` sto se tice ulozaka, a rade i preglede i mislim da mi neko rece da imaju prostor u Beogradjanki.
:kiss1:

linga

Mi imamo Ekovelove, ima dosta pomaka. Jana ih nosi, a cenim da ce i Aleksi trebati, on je tezak i strasno krivi stopala.
Da, Janin problem nisu toliko sama stopala, koliko tetive i pete, jer tetive ne drze peticu kako treba...

MissL

Mi treba da idemo naredne nedelje citavih pet dana na vezbe, stopala su mu skoz ravna
Inace smo kupili neke stepbel uloske koji smesno kostaju, u apoteci,  ne znam kako jer deluju odlicno, prilicno su tvrdi i pokrivaju jedan  deo stopala pa su prsti slobodni. Zalio se par dana dok nije navikao.
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Margarita

I mi se borimo sa Petrovim ravnim stopalima. Zimus isli na vezbe u DZ, i dr. nam rekla da nastavimo kod kuce nekoliko meseci, pa da se javimo na kontrolu. Pitala sam je za uloske, rekla mi je da probamo prvo ovako, a uloske kasnije.
Meni je najveci problem naterati ga da vezba kod kuce. Ide to par dana, pa stane, i sve tako. :-[
Ide dosta bos, i upisali smo ga na plivanje.

Dada

Quote from: linga on April 06, 2010, 10:59:27 PM
Mi imamo Ekovelove, ima dosta pomaka. Jana ih nosi, a cenim da ce i Aleksi trebati, on je tezak i strasno krivi stopala.
Da, Janin problem nisu toliko sama stopala, koliko tetive i pete, jer tetive ne drze peticu kako treba...

I moji su nosili Ekovelove i za par mjeseci se osjetio pomak, najvise kod Milice ali ih u poslednjih godinu dana ne mogu ih  natjerati da nose. Smara ih prebacivanje iz jednih patika u druge a preobuvaju se po 3 puta dnevno  :hm: Pozuri da rijesis problem dok su mali ;D
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

gasha

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Finalina

maggie

I mi smo sad bili kod fizijatra za skolu, Sonja ima ravna stopala  :(. Rekla je za ekovel uloske (rudo su tvrdi i deca ne vole da ih nose), i preporucila sledece vezbice:
1. hodanje na unutrasnjoj strani stopala
2. hodanje na spoljasnjoj strani
3. hodanje na petama sa savijenim prsticima
4. hvatanje klikercica ili guzvica od papira noznim prstima i ubacivanje u ciniju

Ja ne znam sta da mislim, dr je to onako pausalno zakljucila (nije radila otisak noge, cak je bila u carapicama; ona ima malo spusten svod na tatu, a on sluzbeno nema ravna stopala). S. nikad nije zalila na umor, bol u nogama i slicno, stavise vrlo je fizicki aktivna (da ne kazem neumorna). A i koliko sam citala, preporucuju se vezbe za decu koja nemaju druge tegobe (tipa cerebralne paralize), a ne ulosci.
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

janavi

i za decu sa CP se preporučuju vežbe, a ne ulošci
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Elanor

Quote from: linga on April 06, 2010, 10:59:27 PM
ovo je nas problem, generalno.
kod milene smo dobrano sanirali, kod filipa ce biti uzasan problem.

molim info o ekovelovim uloscima.
plus, ima li neko pojma ko bi mogao da mu uradi separatore za prstice po meri?
i jos pitanje o japankama - korist vs steta :flower:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Quote from: Elanor on April 07, 2010, 11:07:47 AM

plus, ima li neko pojma ko bi mogao da mu uradi separatore za prstice po meri?
i jos pitanje o japankama - korist vs steta :flower:
rudo sigurno radi separatore po meri
japanke koliko ja znam mana je sto su previse ravne i negativno uticu na kicmu

emge

Na pregledu fizijatra u vrtiću, Marta je ušla medju njih 5 koji nemaju ravna stopala - ostali su upućeni kod fizijatra.

Ali Martin fizijatar misli da i ona ima ravna stopala i kaže "ko zna kakvi su ostali"

Vježbice su osim vježbica koje je maggie spomenula i čučanj sa jako raširenim koljenima ka spolja.
Ima još i sjedenje na podu sa raširenim ispruženim nogama i pružanje naprijed da se dohvati nešto (tad se automatki pravi luk na stopalu).
Ne znam koliko vam je jasno :ces:

Finalina

Saska

Mina nekoliko poslednjih leta nosi Grubin japanke

ona je, po meni, imala ravna stopala, fizijatri u vrtiću nisu to nikad konstatovali, ali sad kad gledam prilično se popravilo, nije radila neke specijalne vežbe, jedino što celog života ide bosa.