Neophodna dokumentacija / stvari kad krenete u porodiliste

Started by stacka, April 19, 2010, 05:54:29 PM

Previous topic - Next topic

stacka

Svako jutro merenje temperature, ako je preko 38.5 ne mozes da dojis bebu.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Summer

A merenje T pre 6 ujutro  :crazy: Sto - niko ne zna. Onda jos cekas 2 sata posetu dr. Meni je najzanimljivije sto kad sam se porodila sa Davidom NIKO nije pogledao ranu za 3 dana!

Ja sam bade mantil dzaba nosila oba puta, a porodila sam se u sred zime. Mnogo je vruce bilo u sobama. I nabavili su nove spavacice u Gradskoj, sad su sve iste, prugaste i nisu od grubog materijala, kakvih je bilo ranije.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Jao i ja pamtim da je bilo jezivo vruće u porodilištu, napolju bio ljut minus a u sobama +50.  :hm:

bubi

Quote from: Summer on April 20, 2010, 12:55:17 PM
A merenje T pre 6 ujutro  :crazy: Sto - niko ne zna. Onda jos cekas 2 sata posetu dr. Meni je najzanimljivije sto kad sam se porodila sa Davidom NIKO nije pogledao ranu za 3 dana!

Ja sam bade mantil dzaba nosila oba puta, a porodila sam se u sred zime. Mnogo je vruce bilo u sobama. I nabavili su nove spavacice u Gradskoj, sad su sve iste, prugaste i nisu od grubog materijala, kakvih je bilo ranije.

imaju te prugaste-sinteticke u kojima se znojis do zla boga i rojzle pamucne koje su deblje.
bitno je da ih ima pa moze da se menja.

meni je muz doneo i mali jastuk,jer njihov nije imao nikakav oblik i meni je suvise nizak

Elanor

deciji kotur za plivanje (ne za porodjaj, vec za sutradan, ako bude neophodno)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

treba poneti limun, on pomaze kod zedji kada ne sme da se pije voda ( ako potraje porodjaj i sl )

treba ostaviti spisak obaveza koje se ticu kuce, da se ne zaboravi i zametne "sta, ko, kada i gde treba da uradi" :D

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

ja sam naknadno pisala uputstvo za mašinu za veš
sve po stavkama

-otvoriš vrata na dugme
-uzmeš mericu za deterdžent

-otvoriš vrata na dugme
-prostreš veš
:lol:

(dobro, mene nije bilo duže :girl_haha:)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

rafa

Ja za masinu za ves nisam pisala uputstva, nego sam na licetu mesta sve objasnila.
I pored toga je uspeo da polomi drsku od vratanca.  :crycry: (ne otvara se na dugme, nego sa povuce ona kvacica).
Valjda nije cekao onaj minut po zavrsetku pranja koliko treba da se vrata odblokiraju, pa je vukao i vukao dok nije puklo. :rofl:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

stacka

Quote from: Elanor on April 21, 2010, 06:06:29 AM
treba imati spreman poklon, od bebe velikom detetu :)
Znam :crycry: mi ne mozemo nigde da nadjemo to sto ce beba pokloniti Aleksi kad se vratimo. Sad sam angazovala i FB prijatelje koji su preko :D
Uzas :crazy:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Lani

Rafo  :lol:

Iva šacuje po Turbo limaču onu Doru što priča... Još uvek ne znam da li da to bude poklon od bebe ili poklon od Deda Mraza. Smisliću valjda do septembra.  :lol:

aleks

Quote from: Elanor on April 21, 2010, 06:06:29 AM
treba imati spreman poklon, od bebe velikom detetu :)

da, mada ce i Aki nesto sa tatom da organizuje za bebicu . Videla sam da to rade ovde i bas mi se svidja.

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

disco2000

Jao, da, i ja sam pisala detaljno uputstvo za masinu za ves :rofl: i uspela je da se pokvari bas za ta dva i po dana :rofl:
rafo, dobro si me podsetila da naglasim da saceka ta dva minuta, samo... bojim se da se ta dva minuta ne pretvore u dva dana :nokti2:

Lani

U nekom ženskom časopisu sam pročitala i to me baš nasmejalo, da treba sam sebi pripremiti kesicu sa stvarima za izlazak iz porodilišta, da se ne bi desilo da usred zime ostaneš bez kaputa npr. ili da muž zaboravi da ti spakuje čarape ili gaće.  :crazy:

Pitala ja Ivu pre neki dan da li bi htela beba da joj donese neki poklon kad se rodi. A ona kaže - Kako će beba da ide da kupi poklon kad ne ume da hoda?
Odmah me je spustila na zemlju.
:lol: