Neophodna dokumentacija / stvari kad krenete u porodiliste

Started by stacka, April 19, 2010, 05:54:29 PM

Previous topic - Next topic

emge

A, meni je na pripremi za porodjaj bilo smiješno što je babica tvrdila da više od 3 pakovanja mrežastih uložaka ne treba nikome. I još komentarisala, kako se krstila kad vidi da neko ima 6-7 pakovanja.

Meni stvarno 2-3 pakovanja nisu bila dosta. Mislim, možda jesu, al za prvi dan :rofl:

Maki

Stvarno lupeta.I meni su trebale ogromne kolicine ulozaka.Cini mi se da su mi svaki dan donosili po 2 pakovanja.

anelore

A ja sam cula od babice svasta (rodjaka joj je lezala u apartmanu sa mnom, pa smo sve tri pricale), sto mi je bacilo novo svetlo na njihov posao i porodilista...ukljucujuci i okretanje ulozaka na drugu stranu (kad je jedna manje zaprljana) pre odlaska na pregled posle porodjaja, nepranje izmedju porodjaja i pregleda...i jos puno stvari koje su brrrrrrrrrrr

Deda

:nesvest:
Kod nas na decjem na ulaznim vratima pise pord upozorenja za mobilni, hranu, zvake, da decu dovodimo cistu . I ak ponekad izgleda ko a je za debile, verujem da im nije lako
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

anelore

Ma ne mozes da verujes sta sam sve cula. Posle toga mi verovstno nikakvo upozorenje/obavestenje ne bi zvucalo besmisleno.

Deda

Meni je dr pricala da se jedna maloletna porodilja nije kupala celu trudnocu do porodjaja- kazali joj u selu da ne treba da se kupa  :crazy:

anelore

Jaoj, kuku...
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Saska

ima i neko verovanje da porodilja ne pere kosu do 40 dana posle porođaja  :crazy:
verovatno ima neko, ko se i toga pridržava  :blink:

Lani

Jao ljudi nemojte više.  :nokti2: :nesvest:

Ja se ne sećam koliko paketa uložaka sam trošila. :think: Jesam u porodilištu dosta ali sećam se samo da posle kod kuće nije bilo strašno...

Tchi

ajoj, dedo, pa da li je to moguce, ne verujem kakvog sveta ima  :wall:
a sto se tice ulozaka cini mi se da smo mogli u veleprodaji da ih kupujemo koliko je trebalo

stacka

Torba skoro spremna :nokti2:

U njoj trenutno:
- Lanolin
- sredstva za licnu higijenu
- 3 pakovanja mrezastih ulozaka (kapiram bice mi dovoljno za taj prvi dan, posle moze da se donese)
- donji ves
- spavacica
- peskiri
- toalet papir i vlazne maramice
- toplomer
- pelena da stavim bebu kad je budu doneli
-------
- flasica vode, sokic
- plazma keks i pez bombone :girl_haha:

Treba da dodam jos kad krenem:

- dokumentacija
- punjac za mobilni
- fotoaparat
- gumene papuce
- nesto protiv bolova (brufen, diklofenak cepice... moram da smislim sta cu)

Jesam nesto zaboravila?

Sve ovo mi opusteno stalo u jednu od onih torbi za plazu :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Deda

Ma neces jos, ali dobro je sto si spremila. Meni je samo visak ona pelena sto ces na nju da stavis bebu.

stacka

Ma ne zauzima ona mesta uopste a znam da je sigurno cista. S obzirom da cu je stavljati na krevet da je dojim neka je tu, sto kaze moja baba "hleba ne trazi".
Moram da se dam u potragu za gumenim papucama, dok njih ne kupim ne mrdam nigde :lol:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Koje analize treba da imaš ti, koje itačka?

Ja još ne dobih da uradim ništa od toga, a dr mi je bukirana do kraja mjeseca.
Ne znam ni kako ću porodiljsko da otvorim.