Main Menu

Moja beba-prase u najavi

Started by Maki, April 19, 2010, 06:50:42 PM

Previous topic - Next topic

Maki

Znam da ce sad vecina vas da se smeje,ali ja moram da pitam i olaksam dusu.Olga se pretvara u prase.Prvi mesec je dobila 1100gr. a sad je za tri nedelje nabacila jos 800.Ima skoro 5 kila i podvaljak do kolena.A samo sikimo.Doktor nas je zezao pre neki dan - kaze "Vidi mali Stane Dolanc".Smejala sam se, al mi nije svejedno.Ona cak i ne jede svaki cas nego otprilike na 2,3 sata.Nocu odvali i po 5 bez budjenja.Sad, ja nemam nikakvo konkretno pitanje, samo se brinem da cu imati/imam predebelu bebu. a ne mogu dete od nepuna 2 meseca da ogranicavam u jelu.
Mozda je sva moja briga zato sto je Sofija dobijala oko 250gr mesecno i bila i ostala glista.Pa mi sad neobicno.
Da li bespotrebno brinem

Deda

Ja mislim da bespotrebno brines, u stvari jer nisi navikla. Samo neka ona doji a ti uzivaj...ima kad ce na dijetu  :girl_haha:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

janavi

da potpišem Dedu
i možda ako promeniš avatar iz miss piggy, Olga ti neće više izgledati kao 'prase u najavi ;) :kiss1:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

maxic

Ja bih rekla bespotrebno brines. Dojena beba tesko moze da bude previse hranjena- kazu.
Ako poslije budem imala vremena zakacicu ti moje "prase" Milosa, kome su se svi na R iscudjavali koliko ima kg za neki taj bebeci uzrast, a sad se pretvorio u glistu glistica. Ubjedljivo je najmrsaviji od svih troje i tezak za izbor i kolicinu hrane. Uzivaj dok je tako.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Despina

bespotrebno brines :bighug:
Sonja je npr, sa dva mjeseca imala 6.3kg a sad ima 10,8kg
A, L, S

Margarita

Petar je u prvom mesecu dobio 1200, u drugom oko 1000, posle se ustalio na nizim vrednostima :D Samo sam ga dojila. Prvih 6 meseci je samo jeo i spavao, nije se cuo. E, onda je zivnuo, i jos ga drzi. :D I nikad nije imao "necejed" fazu. :-[

Dada

Jovan je bio takav, sa nepunih 6 mjeseci ona vaga do 10 kg nije mogla da ga izmjeri :lol: pretezao je 300 gr, tj. toliko smo mogli da vidimo na poludjeloj vagi :lol:
Da, brines bespotrebno, dok samo siki nema frke :love32:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

stacka

prvi mesec dobio 1050 gr
drugi 1550
treci oko 700
cetvrti 600
peti oko 500
rodjen je sa 3500 gr a sa sest meseci imao 8850 gr. U to doba je bio iskljucivo dojen. Bio je bucko a sad mi mama i sveki zvocaju kako je mrsa, ima nesto jace od 17 kg a visok je 108 cm  :crazy:
Nemas razloga za brigu, stvarno :kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Ivy

Moju sestru trenutno muci suprotno...njoj je malo sto joj je Mihailo u cetvrtom mjesecu dobio samo 800 g, a to je po meni sasvim ok...sada ima 8,300g sa cetiri mjeseca...

Sergejko je bio beba prase...rodjen sa 4kg, na prvoj kontorli posle mjesec dana je imao 6kg  :-[ drugi 7,8  :-[ treci skoro 9  :-[  a samo je dojen...i nije jeo svaki cas...nego na 2-3 sata... i mi smo sa sest mjeseci prosli cifru od 10 kg...i to debelo :-X
sada ima normalnu kilazu...voli da jede, ne bira...ali bogu hvala nije bucko kakav sam mislila da ce biti  :nokti2: ja to ne volEM :nokti2:

doktor je na prvom pregledu (mada vidno sokiran cifrom :lol:) rekao da je sve u redu dok ga samo dojim...

Dada

Jesam li kad priznala da sam Jova sa 1,5 godinu slala u krevet bez vecere? :-[ :lol: Doruckuje, uzina i ruca kao prase, onda vocnu kasicu, bez keksa oko 6 i u 7 30 sa bocicom cistog mlijeka ili sa pola kasike Cokolina u krevet :lol: Kad me majka tad nije ubila nikad nece ;D
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Tchi

prvi cini mi se oko 900, mislila sam da takve stvarni necu da zaboravljam, al eto, drugi 1500 rekli su nam da je to suvise za mesec dana i da ne preterujemo sa klopom, kasnije oko 5 meseca je usporio i evo ga nista mu ne fali, malo je veci od vecine vrsnjaka, ali daleko od praseta

disco2000

Cifre sam svakako zaboravila :blink: ali mislim da su prva dva-tri meseca bile oko kg, posle manje. Do rodjendana je taman utrostrucio tezinu sa rodjenja... a koje muke mucimo :crazy: svi znate :crazy:
Samo neka siki, sve je to sigurno u redu :love32:

Lani

Au Ivy 2 kg za prvi mesec, mašala.  :girl_haha:
Meni je Iva u početku slabo napredovala, posle imala jednu bumbar fazu od 3. do recimo 7. meseca. Ustvari ona je udvostručila porođajnu težinu sa 6 meseci kako je i neko nepisano pravilo i onda stala. Na prvom rođendanu jedva da je imala 10 kg.
Sad ima 15 kg i tu kilažu već dugo drži, ima debele obraze  :girl_haha: pa na prvi pogled možda deluje bucmasto ali nije uopšte.
Stvarno mislim da nemaš razloga za brigu, pogotovo ne u ovom uzrastu. Opusti se i uživajte.  :girl_in_love:

Summer

Mislim da brines bez potrebe, iako licnog iskustva nemam  :-[

David je dobijao onako, prvih meseci prosecno 900 gr, posle 500, sa 13 meseci jedva nagurao 9 i nesto. Sad jos nije stigao do 15, lici na glistu, jede slabo.

A Sara je bila znatno ispod proseka, samo je sisala prvih 6 meseci i nikad nije dobila vise od 500 gr (bila je vrlo bolesljiva). Ali zato sad  :ok: Iako ne izgleda po kg (ima 10,5-11 sa 16 meseci) mislim da gajim prase u najavi  :rofl: Samo gleda sta ce da jede, to joj je izvor najveceg zadovoljstva  :lol: Samo da vidite tu facu kad trpa hranu u usta. Vec je vidim sa Dedom na dijetama za koju godinu :lol:

Dok samo sisa, nemoj da brines, nema sanse da bude predebela  :bighug:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006