Main Menu

Direktnost

Started by Blue, April 23, 2010, 04:05:14 PM

Previous topic - Next topic

nelly

tresla se gora rodio se miš  :girl_haha:

što bi jedna moja drugarica rekla nemamo vremena za priču.............. :lol:...............kad se vidimo------------- :girl_haha:
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...

nelly

a ne vidjamo se baš često :turpija:
rafo  :friends:

MissL

Quote from: nelly on April 28, 2010, 01:03:21 PM
a ne vidjamo se baš često :turpija:
rafo  :friends:
vidjate se dovoljno cesto, veruj meni :lol: :lol:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

nelly

jaooooooooo  :lol:

fala sestro  :rofl:

Xe

Ja sam se vec izjasnila da cu masno da lazem, pardon da maksimalno ulepsam stvarnost  :lol:
Ako cujete da pricam o visesatnom tantrickom dozivljaju, cisto da znate  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

nelly

Quote from: Xe on April 28, 2010, 01:12:36 PM
Ja sam se vec izjasnila da cu masno da lazem, pardon da maksimalno ulepsam stvarnost  :lol:
Ako cujete da pricam o visesatnom tantrickom dozivljaju, cisto da znate  :lol:
molim te počni sa:  sestro slatka da ti kažem nešto u poverenju
:girl_haha:

Blue

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

maripoza

Quote from: chokoladica on April 24, 2010, 12:29:42 PM
Ne postoje pitanja koja ne postavljam, postoje samo osobe kojima takva pitanja ne bih postavila. Sa nekim sa kim sam bliska i sa kim znam da mogu tako da razgovaram uopste nemam problem

Kod mene se sve svodi na ovo. S tim da za sve postoji prvi put, ne poznajem sve ljude hiljadama godina pa da uvek znam o cemu mogu da pricam a o cemu ne. Pa tako ako zelim da pitam nesto sto je meni sasvim normalna tema za razgovor, a ne znam da li je i sagovorniku, pokusam ili da budem suptilna, ili da pitam kroz salu (zavisno od toga kakva je osoba, sta joj vise lezi), da bih time ostavila prostor da mi odgovori onako kako hoce (odnosno, da mi ne odgovori, ako ne zeli, ali da se pri tom ne oseca neprijatno). Medjutim, nije ni to uvek jednostavno, pa se ponekad previse ogradjujem, a ponekad se skroz smotam pa preteram sa tim ogradama (i mislim da time u stvari udavim posteno :lol:). No, svakako mislim da nijedno pitanje nije previse indiskretno ako postoji kontekst i ako obratimo paznju na to da li ce sagovrniku prijati sto ga uopste pitamo, nevezano za to kakav cemo odgovor dobiti. U tom smislu, pitanja iz prvog posta tako s neba pa u rebra nisu na mestu, ali bi bila da je razgovor tekao u tom pravcu, tj. nametnula bi se mozda sama po sebi tokom konverzacije. Ovako izbacena odjednom, samo na pomen razvoda, svakako su ne direktna, nego nepristojna. S druge strane, ako postoji kontekst i ako se nesto pita pazljivo i sa smislom, ja sa tim nemam problem i prilicno me nervira kada ljudi ocekuju da im citamo misli i osudjuju unapred samo zato sto je neko nesto pitao (a tema razgovora je vec dopustila da se to pita). Postoje razlicito oblikovani odgovori na svako pitanje pa se u skladu s tim treba i ponasati kad nas neko nesto pita. A slazem se i sa delom da kod onih koji nikad nista ne pitaju, cak i ako se razgovor na neku temu razvije, to moze da se protumaci kao nezainteresovanost. I najcesce i jeste tako, jer ne znam ko je toliko lud da nicim izazvan stalno prica o necemu za sta sagovornik nije pokazao nikakvo interesovanje.

Medjutim, osim ove direktnosti u postavljanju pitanja drugima, postoji i direktnost u odgovorima. Tu stvarno nemam nikakav problem sa ljudima do kojih mi je stalo. Mnogim ljudma, bez obzira na to sto su mi mozda dragi, najcesce necu ni odgovoriti ili cu odgovoriti tako da osoba vidi da nisam dovoljno zainteresovana za davanje misljenja ili razglabanje na odredjenu temu (sa tom osobom, dok bih sa nekom drugom mozda i bila, a to ne znaci da mi bas sasvim nije stalo, nego prosto da oko te teme nismo na istim talasnim duzinama pa nema potrebe da razglabamo). S druge strane, sa nekim ljudima mogu o svemu, bez obzira na to koliko smo bliski, i nije mi nikakav problem da stvari nazivam pravim imenom i da budem prilicno direktna i ozbiljna ukoliko procenim da bi tako trebalo. Samo sto ja nisam tip koji misli da to uvek treba. Neke stvari se prosto podrazumevaju. Tek kad mi se ucini da bi mozda moglo doci do nesporazuma, postajem direktna do krajnjih granica. Oko nekih stvari ne volim nesporazume i nagadjanja, pa se trudim da ih sprecim na vreme. A svakako sa ljudima sa kojima sam na istoj talasnoj duzini nema neke preterane potrebe za tim, tj. retko se desava da moram tako, jer se prilicno dobro razumemo i bez toga. A ima i toga sto nisam preterano ekstrovertna osoba, pa je tesko od mene izvuci istinski intimne podatke. :lol:  Sala mi ni na jednu temu nije strana, ali nit volim da delim svoju intimu sa drugima, niti volim da zabadam nos u tudju. Sto ne znaci da ne mogu da razgovaram o svemu, ali samo ako imam adekvatnog sagovornika. A takvi su malobrojni, sto pripisujem svojoj sujeti. :lol:

Old enough to know better, but too young to care.

Finalina

aaaa uuu jbt, vidi se da je nedostajala, pa ce sada da nadoknadi :rofl: .... procitacu, ali posle :D ... cekam da li ce nesto da pridoda :lol:

Tchi

ja mislila maripoza napisala esej o sexu kad ono  :-\

maripoza

Kakve veze sex ima sa direktnoscu? :unsure: Pa to mi se prosto podrazumeva. :lol:

nelly

Quote from: Tchi on April 29, 2010, 10:56:12 AM
ja mislila maripoza napisala esej o sexu kad ono  :-\
i ja  :lol:
Quote from: maripoza on April 29, 2010, 12:04:22 PM
Kakve veze sex ima sa direktnoscu? :unsure: Pa to mi se prosto podrazumeva. :lol:
razvoj situacije sestro,razvoj situacije  :turpija: niš ti nas nisi čitala :girl_haha:
Quote from: Blue on April 28, 2010, 11:01:39 PM

tek sad ??  :sissyfight:

:lol:
si tela malo sisifajta  :rofl: :rofl:

čekamo mari-mari :tenis:

Finalina

ne vredi, ne ide nam tema :lol:... pa to ti je :rofl:

nelly

još se blue ljuti  :girl_haha: a mi se baš trudimo

eve je mari-mari možda ima neko iskustvo sa putovanja da nam prenese  :turpija:

maripoza

Quote from: nelly on April 29, 2010, 01:01:29 PM
i ja  :lol:razvoj situacije sestro,razvoj situacije  :turpija: niš ti nas nisi čitala :girl_haha:

Sve sam ja procitala, a odgovaram direktno onako koliko sam direktna. :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.