Main Menu

Kuvanje fila na pari

Started by Deda, April 23, 2010, 08:42:59 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Gasho, tvoj metod je stvarno najbolji.
Inače mrzim kuvanje filova na pari.  :crazy: :ljut:

AnaK

Ma MW rulz, bre. Na 2/3 snage, umućen fil. Po 30 sekundi kuvati, izvaditi, promešati. Zavisno od količine fila traje od 2 do 5 minuta. :turpija:
Janko 23.7.2002.

Finalina

Quote from: Deda on April 23, 2010, 08:42:59 PM
Ajde iskusne tortasice, kako kuvate fil na pari ?
Kuvala ja u mikrotalasnoj, ali zdudala sam nesto, nije valjao
Danas sam imala probu reforma ali mnogo mi ga je bilo malo. Mislim da sam ja to kuvala na jakoj pari  :crazy: . Mnogo je gust i ima ga malo a trebalo bi da narasta .
Moze i jos jednom postupak ukoliko ga kuvate u Mw, ali sve korak po korek  postupno kao AniK da pricate  :D
kuvam ga u serpi koja ima duplo dno i puni se vodom ( znas na koje mislim? ) , ali najcesce filove kuvam na blagoj vatri obicne sporetske ringle u obicnoj serpi

za sufle koristim dva pleha da bih mogla da ih stavim "jedan u drugi" ged u veci sipam vodu , ovo vazi za rernu

Gost51

cici

Meni to lonče malo za fil.Ima li veće?

cici

Hvala ali za fil od 10-15 jaja nije dovoljno.

Summer

Quote from: AnaK on April 24, 2010, 09:35:55 PM
Ma MW rulz, bre. Na 2/3 snage, umućen fil. Po 30 sekundi kuvati, izvaditi, promešati. Zavisno od količine fila traje od 2 do 5 minuta. :turpija:

Ovako.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

anelore

Dovoljno je, ja imam takav Metalcev, u kome sam kuvala fil za Moskva snit od 16 zumanaca. Puter dodam mikserom kada se fil ohladi, a u tu svrhu ga prebacim u drugu posudu, ilimu pravim hladno kupatilo u sudoperi. Mada, ima i filova u koje margarin dodajem odmah (to su oni od pudinga, zumanaca i margarina).
Ja drugacije i ne kuvam filove na pari, i bas se cudim kako Stacka sprema one silne torte bez ovog lonca. Jasno, u njemu mleko nisam nijednom skuvala.

Zumbulica

Quote from: AnaK on April 24, 2010, 09:35:55 PM
Ja stavim na najace 2-3 min, izvadim, umutim i vratim jos minut (15-20 zumanaca). Prvih nekoliko puta sam stavljala na 2/3 snage iz bezbroj puta dok se nisam opustila.
Upropastila sam posudu za Gorenje mikser u mikrotalasnoj.
Zavisi od toga koliko zurim, ipak vise volim da skuvam klasicno - serpa u serpu.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Deda

A sto Zumbulice vise vlis klasicno ? Ima li razlike ?
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Zumbulica

Quote from: Deda on April 26, 2010, 10:54:58 AM
A sto Zumbulice vise vlis klasicno ? Ima li razlike ?
Mozda sam uobrazila, ali u MW mi dodje nekako gumastiji. Na pari mi bude buaviji (jel razume neko ovaj izraz  :crazy:) od silnog mesanja i mucenja.
Sto se ukusa tice, mislim da je isto.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

cici

Razumela sam ja.Dok se kuva na pari lepo naraste bude baš vazdušast.