Main Menu

Kolač Zebra

Started by AnaK, May 04, 2010, 08:31:41 AM

Previous topic - Next topic

disco2000

Quote from: cici on November 01, 2013, 11:37:51 AM
http://salt-the-spice-of-life.blogspot.com/2010/07/romanian-marble-cake.html
Ovaj je, meni je ovde najbolji odnos secera i svega ostalog.Mozda ima i jos negde na temi da je slican recept nisam uporedjivala.
Put eggs in a bowl
add sugar, lemon peel, and vanilla

mix until smooth

... nema one price belanca, pa secer, pa zumanca, pa...?

Margarita

zbog preporuke dr. da petru, izmedju ostalog, izbacimo kakao i cokoladu zbog glavobolje
a i lakse mi :lol: pravim albino zebru :lol:

cici

Quote from: disco2000 on November 01, 2013, 11:40:11 AM
Put eggs in a bowl
add sugar, lemon peel, and vanilla

mix until smooth

... nema one price belanca, pa secer, pa zumanca, pa...?
Probala sam i bez mucenja jer nemam misker i lepse su mi ispale sare.


disco2000

#108
Sto ne pricas? :blink: ja se ubih odvajajuci belanca od zumanaca :lol:

Mardz, nisam znala :kiss1: ... albino :lol:

emge

Kako Cici nemaš mikser :nesvest:

emge

Cici, ovaj tvoj je duplo sladji i ima koru od limuna, ostalo je isto.

Lani


Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

cici

Ma i ja mutim nego sam pocela i mikser stao i bilo mi zao da bacim.
Meni je vecina do sad bila nedovoljno slatka i uvek sam dodavala secer i nikako mi se nije svidjalo a ovaj mi je bas kako treba.

A misker m ozda moze i da se popravi nisam ni nosila u servis racunam vreme mi je za novi neki ozbiljan :D


dmi

to je taj recept. ja sam probala i sa sokom od narandze, i sa ekstraktom narandze i sa limetom. sve je odlicno
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

plop

juce sam prvi put odmerila suve i mokre sastojke odvojeno, i samo izmesala, bez mucenja... u sve dodala kakao, i pekla u modlicama za mafine, savrseni su, mekani i socni

vidim sad da je na pocetku teme taj metod vec obradjen  :girl_haha:, ja naletela na to u nekim komentarima na coolinarici, pa reko' da probam

p.s. obican recept, ne ovaj secerni ubica od cici  :nokti2:

edit: o ovom se zapravo pisalo na mafin-temi   :D
2006.
2007.

prevodilica

isprobala sam recept, Cicin ;), fenomenalan je
još nisam ni pekla kao mafine, nešto me mrzelo, nego u plehu
najviše me je oduševilo što je prilično sočan kolač za ove sastojke i drugi dan
verujem da bi bio lep i trećeg dana, ali nije toliko dočekao :lol: :rofl:


cici

Jos da ddodam da ne stavljam kakao u tamni deo nego istopim cokoladu ne znam koliko ali negde izmedju 50 i 100g :rofl:


prevodilica

vidiš, sa čokoladom je sigurno nešto "lakša" masa, možda će mi se lepše razlivati
nije mi bio mnogo šaren, ali niko nije ni primetio :lol: :rofl:


Pepi

Pravila ovu cicinu verziju, super je, i što mi je najbitnije i dasa je jeo.Nisam razlivala,nego u kalup za mafine, malo žute,malo braon mase, neobično je izgledalo kad se zagrize.