Main Menu

Sve je takmicenje

Started by chokoladica, May 05, 2010, 10:21:18 AM

Previous topic - Next topic

Finalina

Pusti ga da place, proci ce ga i to zadovoljstvo ..... uopste ga ne zarezuj previse, sada je vec dovoljno veliki da zna da ga volis i bez da drami.

Evo jedan primer, za "utehu" . Moja drugarica ima cerku 6,5 godina i sina od 5 koji je totalno u fazonu "ja prvi" ( od toga da prvi treba da udje u obdaniste, da se prvi prezuje, da prvi stigne, da prvi ....ma sve da bude prvi ). Smorio ih je za medalju. Njegova majka kaze da niko od njih nije bas nesto sklon tome sto on sam manifestuje ( sestra mu je tako usporena i oprezna da nema povoda u tome da se nesto previse trudi i namece). Tako da mi deluje logicno da je to neka faza formiranja njihove male licnosti&karaktera, a da mi to samo mozemo da gledamo i kanalisemo ( ne mozemo bas da suzbijemo).

AnaK, jaaaao Maric :lol: , ma ne mogu da primenim na uzrast, nema sanse :rofl: .... cula sam da se tim izrazom razmahuje onaj tetovirani lik iz proslog VB sto je vaspitavao onu svoje makedonsko devojce ...

Unabebili

Quote from: Finalina on May 05, 2010, 01:43:56 PM
Pusti ga da place, proci ce ga i to zadovoljstvo ..... uopste ga ne zarezuj previse, sada je vec dovoljno veliki da zna da ga volis i bez da drami.

Ovo je bio i nas stav.
MM je brutalno surov kad je ovaj plakao bez ozbiljnog razloga i povoda.
Samo ustane i izadje iz sobe gde igramo igrice i kaze:
- Kad resis da se igras normalno, zovi, ja citam novine u drugoj sobi.

A kad je bacao karte, prevrtao monopol i sl...bude nateran da skupi sta je pobacao, da smisli kad ce da se izvine i kome i onda ako bude zeleo i dalje da se igramo - moze  :D

Inace, bio je sklon da vara ( to radi i sad)  :rofl:, malko smo mu gledali kroz prste dok je bio mladji, ali sad....NIPOSTO!  :lol:
Pri tom, moje dete krade na igricama i laze , onako prirodno koliko ja disem  :rofl: :rofl:

U praku se  ni mrtva ne bih umesala oko ovakih stvari, nek se uci , snalazi i izbori sa svim pojavama sam. Nek spozna da postoje i bolji od njega i da on nije centar sveta, sto pre shvati - bice mu lakse  :D

Moje jedino mesanje je bilo kad je u praku neko dete hiperagresivno, a roditelj istog ni malo ne reaguje. To sam resavala tako sto dete odvedem u drugi deo parka.
I objasnjavala da se i drustvo bira, kao i sve ostalo.
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

chokoladica

Ne mesam se ja, pustim ga da otplace, ali covece , ceo park bruji, i nismo izasli napolje da place, nego da se igra.  :blink: :blink: Kod kuce mi je lako, ako mitinguje, odustanem od igranja i to je to.

Finalina

proci ce ga od jeseni, a do tada sve kako i radis ( samo strpljivo :lol: )

Dada

Svako plakanje napolju dva dana neizlaska (ako mu je to kazna) - kod mojih je djelovalo :innocent: U kuci tajm aut, zabrana igrica, TV-a... necega sto mu je najmilije ;D

Ja sam imala taj problem sa Jovanom i ako nesto kod njega nisam mogla da podnesem to je to nemirenje sa porazom, ja sam sportista u dusi i mislim da se svaki poraz, kad je pravedan, mora nauciti podnijeti! Vazno je da se bori, ne odustaje i prihvati kao normalno da ne moze u svemu biti najbolji. Bilo je cupavo ali smo uspjeli uz mnogo ispiranja mozga i kazni.
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Nanny Ogg

Quote from: liknik on May 05, 2010, 12:56:59 PM
Da, sasvim normalno. I nece nauciti da iskulira takve situacije dok sam ne shvati da nije u svemu najbolji. Sto je najgore neki ljudi ostanu takvi za citav zivot, najbolji.  :blink: I ti ces vremenom postati ravnodusnija, a i njega ce to proci, samo razgovaraj sa njim. Ako mislis da su spasene ove sa djevojcicama, neeeeee, djevojcice su gore, takmice se u puno glupljim stvarima, i to ini mi se pocinje znatno ranije ( mozda zato sto su jednostavno zrelije).
:bighug:

Ooooo, daaaa  :girl_cray:

Ajte zene, ne dram'te

kalimero

Quote from: MissL on May 05, 2010, 10:32:38 AM
Stiv se uopste ne ukljucuje vise preterano u bilo kakve igre, retko je doduse po tim parkovima pa ekipu i nema... Takmicarskog duha nema uopste... u stvari dal' ga nema, dal' se povlaci ne znam :think:

ML, ako ti je za utehu, mi smo dobili "dijagnozu" i od defektologa u DZ i od psihologa u školi da je Bata komplet neambiciozan i neborben, skroz pomirljiv..... :wall:
i još mi kažu "majko, morate da radite na tome, dajte ga na neki sport!!!!" :wall:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.