Main Menu

Tapetar

Started by chokoladica, May 05, 2010, 10:40:42 AM

Previous topic - Next topic

chokoladica

Neko zna, a neko ne zna da mi je pas pojeo sve stolice. Kad kazem pojeo, ne mislim na to da je oglodala drvo, nego , iscepala mebl povadila sundjer itd. Nema potrebe da vam stavljam slike  :lol: Enivej, sta mene zanima, posto predstavu nemam koliko kosta "sredjivanje" takve jedne stolice, da li se vise isplati kupiti nove, ili srediti stare? Zna li iko?

veki

ne znam za stolice, ali kad sam zvala za trosed i 2 fotelje tapetar + materijal je bilo oko 50 evra jeftinije nego nova garnitura.
pa smo kupili lepe prekrivace :lol:

chokoladica

Da, pa ..u tom slucaju bolje kupito novo. Mene je sramota da vam slikam i pokazem, verujem da biste jednogalsno rekle: NOVO!!!  :lol:

veki

pazi ja verujem da je stolice jeftinije presvuci, obzirom da najjeftinije kostaju oko 3000 dinara po komadu, a meni se uvek svidjaju neke 3x skuplje od ovoga,  a jel imas nekog tapetara da pitas koliko bi kostalo presvlacenje, objasnis kakve stolice imas, pa da imas neku konkretniju cifru

janavi

tu postoji samo jedan problem ;)
desiće se ponovo

daklem, stolice bez tapaciranih delova :innocent:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

MissL

Quote from: janavi on May 05, 2010, 11:58:57 AM
ja imam neke, bile dz u kompletu sa stolom...
moj tata kaze da se na njima oseca kao da sedi u GSP-u :lol:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

chokoladica

Quote from: janavi on May 05, 2010, 11:58:57 AM
tu postoji samo jedan problem ;)
desiće se ponovo

Jeste, bio bi bedak da to uradi opet. Mada, mislim da sad ne bi. A stolice bez tapaciranih delova..pa ne znam.. kako to izgleda uopste ? :lol:

Xe

Posto znam kako ti stolice izgledaju, tj. znala sam pre nego sto ih je Bruki dohvatila  :rofl: ogu da ti kazem da imas dve mogucnosti: ili da postojece tapaciras, sto uz malo volje mozes sama (ja sam svoje tapacirala sto  puta), ili da kupis druge, sa drvenim sedistem, pa na njih jastuke koje po potrebi skidas.
Stolice sa tapacirungom nemaju sedista koja mozes ostaviti gola, jer se prave od kojekakve neugledne iverice, posto se racuna da ce uvek preko njega ici materijal.
Ako ces da tapaciras, treba ti pistolj i municija  :rofl: najbolje da pozajmis pistolj od nekog, a municiju kupis u gvozdjari (Merkur, Uradi sam i slicno).
Tapaciranje je jednostavno, treba ti samo malo strpljenja, nije to nikakav poseban posao.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Finalina

stolice je ok srediti kod tapetara, ali ne isplati se to raditi sa garniturama

red velicine 10-30e, po stolici  .... materijal kupis u nekoj "Sorbon" radnji, cene su hit kako su povoljne (nadam se da nisam pogresila naziv :think: ), jedna radnja se nalazi u Balkanskoj ulici

chokoladica

Tenks! moracu da se raspitam :)

emge

Mi smo naše trpezarijske stolice platili po 15-ak evra komad. Nisu neke, ali služe svrsi :)

Ako neko ima pouzdanog majstora, ja bih da mi zamijeni na garnituri naslon za ruku - samo nam on na oči propada.

pra-sence

Mislim da je Janavi u pravu.Nemoj da rizikujes,da ih presvuces pa da ih Bruki onda opet pojede. Mozda ti je bolja opcija da kupis nove stolice(imas u Forma ideale po pristojnoj ceni) i da stavis na njih neke ukrasne jastucice koje ces moci da sklanjas po potrebi da  slucajno i njih ne pojede :lol:

P.S. Nenad je u Ikei kupio sto i 4 stolice za 135 e..dzabe :)

AnaK

Pitanjce. Šta mislite, da li bi imalo svrhe presvući stolice teksasom? I gde bi mogao da se kupi teksas tako, na metar, sa tom namenom?
Janko 23.7.2002.

anelore

Ja ne vidim zasto ne bi imalo svrhe - moje su npr. presvucene materijalom za draperije  :rofl:
Ipak, priznajem da nisam nigde videla teksas na meru, mada nije da sam nesto trazila.
Razmisli i o debljini teksasa, narocito na delovima gde ima preklapanja materijala, kakva ce municija biti potrebna da to probije.

Finalina

imalo bi, zasto da ne ... ako ne nadjes u radnjama koje prodaju mebl i ostalo za tapetarske poslove pogledaj u obicnim radnjama materijala ( npr one sto imaju na kilo, isplatilo bi se )