"VI" -kada nauce da starijima treba tako da se obracaju?

Started by chokoladica, May 05, 2010, 01:15:06 PM

Previous topic - Next topic

limun

Tu i tamo smo trenirali i podsecali, ali je uciteljica u drugom razredu, tu temu i zvanicno stavila na dnevni red i resila sve nase nedoumice (do tada mi je jednom prilikom rekla da je u redu da prvacici svima govore ti). Sada vecina dece persira skoro svima osim drugarima, znaci i nepoznatima i svim poznatima i babama, dedama, tetkama....... ali i to je bilo ocekivano i doci ce na svoje mesto, samo dok jos malo utreniraju.

chokoladica

Quote from: Unabebili on May 05, 2010, 01:58:04 PM
Usvojice sam tokom vremena, samo ga povremeno nasamo potseti na to.

A sa babom si mogla da se nasalis: - Pa vi bas izgledate mladoliko, zato on vama i kaze TI.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

:lol: :lol:

Saska

da, meni je bilo smesno kad su jovini drugari u nekom trenutku poceli da mi persiraju sa sve onim horskim doobaar daan kad prodjem pored njih.

Glitter

predskolci mi govore TI, prvaci malo omanu ali drugaci bez problema svi do jednog VI...

ne bih se ja tu potresala

MissL

a sve to dok ne udju u pubertet i prestanu da se bilo kome obracaju :lol: ne isplati se vaspitavati ih za tako kratko :lol:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Glitter

persiraju mi i srednjoskolci, ali im se omakne povremeno TI, valjda zbog onog fak s pocetka godine :lol:

MissL

ma ti se ne racunas embrionce, persiraju ti iz zezanja :lol: :lol:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Glitter

:rofl1: :rofl1: :rofl1:

juce mi je curica jedna rekla da sam mlada kao da imam 19 :lol: :lol: :lol: :lol:
sto je dobar svet iz ugla osmogodisnjaka...sa VI ili bez :lol:

maggie

Sonja ponekad baki (mojoj sveki) govori 'Vi' zato sto cuje od mene  :rofl:. Sa ostalima je na 'ti' jos uvek :)
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

maripoza

da ti nije palo na pamet da od filipa trazis da mi persira  :stop:  :lol:

Bez sale, mislim da je to rano i da nema ni potrebe za tim. I da se to uci od skolskog uzrasta, uporedo u skoli i kod kuce, kao i da im treba vremena da oni to posle sloze u svojoj glavi da bi im postalo gotovo prirodno da se odredjenim ljudima obracaju ovako ili onako. Koliko se ja secam, mi smo i u predskolskom svi vaspitacice zvali po imenu.
Old enough to know better, but too young to care.

cici

Sofija je sa polaskom u prvi razred, sam ima dilemu da li treba mojim drugaricama da persira.Za ostali svet koji ne poznaje nije problem, to je shvatila.Uopšte se ne opterećujem, usvojiće vremenom kome treba a kome ne.
Andrija nema veze sa životom :rofl:

Dada

Boli te uvo za babu, mali je jos :innocent: Jovanu se jos ponekad omakne ;D

Cici, mislim da bi me drugarice katapultirale kad bi im se moja djeca obratila sa VI :lol: ili teta :crazy:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

cici

Despina

Quote from: Elanor on May 05, 2010, 01:29:22 PM
ja se iskreno mislim da li da to milenu ikad ucim :-[
ako treba, naucice je u skoli, ali koliko vidim, ovde 'vi' polako izumire.
i ja isto :-[
samo sto ovdje Vi ne postoji, svi su na ti
u skoli, u vrticu vaspitace i ucitelje zovu imenom
A, L, S

Sorciere

Mi ucimo i muku mucimo sa tim... Ovde je i dalje aktuleno otpozdravljanje sa "dovidjenja/dobar dan gospodine/gospodjo" a ja sam zadovoljna ako Nina kaze dobar dan umesto zdravo...  :crazy:
Nina 23.04.2006.