Main Menu

SUNCANJE-Kreme, Losioni & Co

Started by Glitter, May 07, 2010, 11:10:41 AM

Previous topic - Next topic

dmi

coperton u spreju SPF 50+ savrsen je zaista
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

zvoncica

Mi smo za Adrijana koristili Chicco 50+ dve godine. I bila sam zadovoljna jer nije izgoreo (ni potamneo, ali nema veze). Medjutim, pre neki dan sam kupila novu istu kremu i posle prve upotrebe osuo se sitnim bubuljicama po rukama i licu. Bili smo u Botanickoj basti, dakle nije bio na nekom jakom suncu. I osuo se samo po namazanim delovima, rekla bih da onda nije alergija na sunce. Juce cujem od jedne mame da su se i ona i dete osuli na taj Chicco. Ona tumaci da je zbog nekog konzervansa.
Imate li ideju koju kremu sad da mu uzmem? Saljicevu? Neke nase iz apoteke (mislim da one nemaju konzervanse)? Mozda Sebamed?  :ces:

Lani

Sebamed je super, mada će i sa njom ostati potpuno beo.

AnaK

Naleteh na ove savete:

QuoteTajna Sunčanja je u dve stvari:
Da se sunčate a da ne izgorite
Da hidrirate kožu pre, tokom i posle sunčanja.

    Piling pre sunčanja – pripremite se još pre odmora tako što ćete uraditi piling i pojačati mazanje kože. Mažite se češće nego sto to inače radite, kako bi koža imala elastičnost i bila hidrirana. Za leto su super, hidrantni losioni, ali ako Vam je koža baš suva mažite se mlekom.

    Krema za sunčanje – mnogi žive u zabludi da ako koriste kremu za sunčanje neće pocrneti. Istina je potpuno suprotna, ako izaberete faktor koji je pravi za Vašu kožu ne samo što ćete pocrneti već će i boja koju dobijete više trajati. Kreme za sunčanje hidriraju kožu što isto tako čini da boja duže traje.

    Hidrantna krema posle sunčanja – mažite se često i nemojte štedeti kremu posle sunčanja. Hidrirana koža se manje peruta što će učiniti da boja druže traje.

    Sunčajte se posle 16h

    Istuširajte se svaki put kada izađete iz bazena/mora i namažite se kremom za sunčanje. Ona hidrira kožu i obezbediće Vam dugotrajnu boju.


    Sunčajte se pametno i uživajte u letu!

Quote5 stvari koje niste znali o zaštitnim faktorima


Toliko se priča o zaštitnim faktorima a opet ima stvari koje ne znamo o njima.  Evo nekoliko činjenica koje možda niste znali o njima.

    Viši faktor Vas ne štiti bolje već duže! Visina faktora nije isto što i jačina! Visina faktora određuje "dužinu" trajanja zaštite na suncu.

    Koliko dugo traje zaštita? Pomnožite faktor koji imate sa 10 i dobićete dužinu zaštite u minutima. Npr. ako imate zaštitni faktor 15 taj faktor Vas na Suncu štiti 150 min. Tako da ako imate niži faktor, sve što treba da uradite je da se mažete češće

    Nije svima potreban najjači faktor. Mnogi misle da je svima potreban faktor 50+. Koji Vam je faktor optimalan, zavisi od tipa kože i od tena koji imate. Najbolje je da se posavetujete sa apotekarima ili dermatologom koji je idealan faktor za Vas.

    Bacite prošlogodišnju kremu. Prošlogodišnja krema za sunčanje izgubila je više od 70% korisnog što je imala kada ste je kupili. Zato je najbolje da je bacite i kupite novu.

    Hemijski i mineralni filter. Hemijski filteri su najčešći u kremama i oni stvaraju zaštiti film na koži koji apsorbuje do UV zračenja i koji se postepeno razgrađuje. Zato je bitno mazati se u predviđenim vremenskim intervalima. Mineralni filteri su čestice koje odbijaju zračenje i na taj način štite. Česti su u dečijim kremama za sunčanje.

Janko 23.7.2002.

Gost51

Quote from: dmi on May 21, 2011, 11:52:10 AM
coperton u spreju SPF 50+ savrsen je zaista
kupila za djecu

kupila i neki iz dm-a isto spf 50

nikad vise necu kupiti nesto sto nije sprej
one ostale dok razmazem...

Lani

Sprejevi su super, ja sam za ovu godinu kupila one Ambre solaire što je Lili imao na akciji, odlični su.

Mene ovi zaštitni faktori sad zbuniše. Zar nije pravilo da množiš faktor sa vremenom koje smeš da se izložiš suncu bez zaštite? Znači ako ja sa svetlom kožom smem 5 minuta, faktor 20 mi omogućava da budem 100 minuta na suncu da ne pocrvenim. Po ovome ovde ispada onda da bi nam svima maltene bili dovoljni faktor 8 i 10 jer to je 80 i 100 minuta, i sasvim dovoljno do ponovnog mazanja.
Ja se svakako mackam na svakih sat-dva a nikad nemam faktor manji od 30.
Ako me je iko razumeo... :wacko:

AnaK

Ja sam te razumela, i mislim isto što i ti :) Ovo množenje sa 10 mi je  :fool: :crazy: To ignorišem  :turpija:
Janko 23.7.2002.

Deda

A i ne verujem da neces manje pocrneti sa vecim faktorom, evo ja sam zivi dokaz, samo 50 + sam mazala , i manje sam pocrnela. Bas me briga (  :crycry: ) ali mi juce rekla jedna komsinica -ju a gde ti je boja ?  >:(
Ja joj samo odgovorih :"Pa ovo je priprema, ja cu na more jos jednom  :D"
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

disco2000

Nabavila sam kakao buter :D
Ijaoooo, kako mirise :nesvest: ... :nokti2:

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

disco2000


Deda

Jao izvini, podsetio me na butter milk  :lol:
Ovaj kakao buter imam i u prodaji ali ne radim 3.nedelju pa sam malo otupela  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

dedo koliko kod tebe taj kakao buter?nije mi nesto jasno, puderi i kreme za lice su mahom sa faktorom 15, jbga puder neko nosi i po ceo dan, tesko da ga mazam na svakih sat ipo...gde je logika?

Deda

Mislis da znam  :shout:, kazem ti sutra, ali mislim da je 100 g pakovanje
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006