Main Menu

Bebi i trudničke potrepštine

Started by Lani, May 09, 2010, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

Gost51

jao od tih velikih stvari KOLICA! I to kad ja budem mogla da odem po njih. Sve cu pare dati na kolica! I vas ima da smorim na temi :rofl:

Lani

Quote from: Marty Maraskino on May 15, 2010, 12:02:13 AM
Nadam se da cu pozajmiti neko sediste za prvih sest meseci... posle moze u Lazarevo, a Lakiju ionako trazim novo...
Kolica imam isto od L, dva puta su bila napolju, cenim da ni sada necu da se cimam... nema sanse da ja to nosam na IV bez lifta, niti da, kao sa L, stavim dete na zadnje sediste a onda vadim kolica iz gepeka, rasklapam, sklapam :crazy:
Jedino mi daska za presvlacenje treba... i mozda najmanja kadica, obicna, nema sanse da Lakijevu, veliku, nosam svako vece :crazy: i novi bokal za polivanje... takve neke gluposti... npr. ona podloga za kupanje... dva nova peskira... vrteska za krevetac...

I mi smo IV bez lifta.  :crazy: A kolica imam utisak da su teška tri tone. Užas. To će baš da mi bude problem, koji još nisam smislila kako da hendlujem.  :think:
Kupila sam maramu za nošenje ali moram nekad i u kolica dete da stavim.
Sedište kad preraste, posle 13 kg, taman može u Ivino sadašnje a ona kao velika sestra da se vezuje na zadnjem sedištu.

AnaK

Ima benkica i sa kratkim rukavima  :love32:

Marty, imam ja vrtešku za krevetac za tebe  :girl_in_love:
Janko 23.7.2002.

disco2000


stacka

Quote from: Lani on May 15, 2010, 12:09:24 AM
Sedište kad preraste, posle 13 kg, taman može u Ivino sadašnje a ona kao velika sestra da se vezuje na zadnjem sedištu.
Tako i mi planiramo. Imamo ovo 0+, onda ce oko prvog rodjendana preci u ovo koje Aleksa koristi sada a njemu cemo ili kupiti ono najvece ili ce sedeti na boosteru vezan na zadnjem sedistu :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Da  :love32: Slikaću je sutra. Chiccova, plišana, muzička, žaba je drži na krevecu, a vrte se sunce i neke pčelice i leptirići. Vratila mi je kuma pre nekog vremena, i nešto mi bilo žao da je dam nekom nepoznatom  :bighug:
Janko 23.7.2002.

disco2000


emge

Marty, kako misliš da bebu od 6m okreneš u smjeru vožnje (prebaciš u Lakijevo sjedište)?
Ti valjda znaš da je pravilo "samostalno ustajanje" za to, jer je smjer vožnje opasan za njih zbog mišića vrata koji nisu dovoljno jaki ranije.

Nama će trebati te benkice sa kratkim rukavima. Pelena imam puno, ali ću dokupiti i neke nove za bebu, da se zna da su njemu kupljene :)

disco2000

A sta ako Lakijevo sediste moze da se postavi u kontra-smeru?

emge

Pa onda to može i od rodjenja da se koristi.
Ako imaš ono 0/I , ne treba ti novo, sem za Lakija.

disco2000

Da, do 10kg se postavlja u kontra smeru...

emge

Tek sad vidim da si napisala da bi pozajmila to najmanje, dok Lakiju ne kupiš novo.
Ja ukapirala da bi kupila to prvo, a ako imaš da pozajmiš - super, dok ne kupiš Lakiju sledeće.

Mi imamo to prvo do 13kg - Martino, a posle će da naslijedi i ovo koje sad koristi.
Marta će novo sjedište dobiti u septembru, jer joj je sad bez jaknica taman, a i kilažom će ga prerasti. Ovo sjedište je do 18kg, a ona već ima preko 17kg.

Planiramo da joj kupimo ponovo sjedište, a ne booster, zbog dužih putovanja (kojima se nadamo) i sigurnosti.

disco2000

Ovo moje dete nikako da se priblizi gornjoj kilazi :crycry: dalekih 18kg :crycry: pre ce visinom da preraste :)

Saska

treba li da kazem da mi nemamo skoro nista za bebu, ali nismo jos poceli da se uzrujavamo zbog toga

Jova je gro stvari nasledio od cerki moje zaove, a one imaju 20 i 15 g, tako da je to sve prastaro, cak i kad bih znala gde je. Minine stvari je nasledila zaovina najmladja, a posle jos neke bebe, pa je i to razvuceno na ko-zna-koliko strana. Auto sediste 0+ nismo ni imali (jer nismo imali ni auto-kupili smo ga kad je Mina imala godinu dana), a to za vecu decu smo nekom dali, ali se ne secam kome-nadam se da ce se taj neko setiti. Kolica imamo neka teska k'o tuc, ali ne bih kupovala nova jer se to ionako kratko koristi, btw videla sam kolica u Kiki za 99000 din  :crazy:. Imamo i ona "sedeca" kolica, mama mi je rekla da su kod njih. Krevetac cemo da pozajmimo, dusek cemo kupiti nov.

Koju je maramu Lani kupila?

stacka

DakleM, danasnji ulov :girl_in_love: pisacu i cene onoga sto se setim, cisto kao neki orijentir.

Od krupnih stvari - posteljina (roze :girl_haha:) u Aksi, oko 2600, taja birao :love32: .
Tu smo videli i one podloge za presvlacenje beba sa tvrdom podlogom, raspon cena od 1800-2500 din, nismo uzeli, jer realno nemamo gde sa tim u ovom momentu, veliki je izbor nece biti problema da se uzme ni kada se beba rodi.
Uzeli peskiric sa kapuljacom (oko 550 din) i musemu za krevetac (oko 260 din), isto rozLe, prekrivac (pogadjajte koje boje :lol: ) -700 din.
Uzeli 10ak benkica, sto kratkih sto dugih rukava, raznih boja (bele, zute, roze, narandzaste, sarene) cene su od oko 90 - 110 din, neke sarene gacice koje kapiram da ce mi trebati ako je budem ostavljala samo u benkici i tome kad udare vrucine, preslatke oko 270 din (to sa A. nisam imala).
U Immo centru, u onom Todor outletu uzela 3 bodica i stramplice, cene su od 490-670din, koliko sam videla tamo je sve na snizenju od oko 50%.
U Merkatoru, Turbo limac i Hipermarket - Hipermarket neke bodice raspon cene od 350-450 din, Turbo Limac, kompletic 2 para rukavica mislim da je oko 250 din i neki komplet iz 7 delova (kapa, pantalonice, stramplice, 3 bodica i majica) je oko 2000, opet sareno, ali preovladjuje roze :girl_haha:

Hteli smo da idemo do Piramide i do Imaga, medjutim A. se unervozio pa smo odustali, to cemo u narednoj turi.

Sutra ce mozda da nam dodje tip koji nm je donosio i stvari za Aleksu pa da vidimo sta tu moze da se probere, ako nista drugo ono pelene jedne i druge (tetra su mu 51 din, svedske 49.5) pa cu vam javiti.

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.