Main Menu

Hejterski topic - lekari!!!!

Started by Unabebili, May 10, 2010, 05:55:37 PM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Finalina

ma i ja sam nekako uvek sklona da verujem kako se moze lakse kada se i sami tako postavimo, umesto narogusenosti i mrzovolje, a najcesce je tako ... ili mozda u ovakvim pricicama presudi sreca da se u pravom trenutku nesto uradi .... mislim na te medicinske i administracijske poslove ...

Finalina

MissL

Super :clap: :clap: :clap:

Prvi put cujem za onu odjavu sa zdravstvenog :hm:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

cici

Aha, i mene su odjavili nisam mogla da podignem lekove dok me nisu ponovo uneli u sistem.Zato sto je u medjuvremenu isteklo staro pa sam produzavala.

martina

meni u svemu ovom uninom nije jasno jedno... koji k... ides da ovjeravas knjizivu ako ona zna da li imas i nemas zdravstveno? eto samo nek nije jednostavno

kad sam studirala, morala sam stalno da imam prazan pecat, da ne bih morala svaki mjesec jedan dan da ne idem na nastavu da bih ovjerila knjizicu. onda kad bas moram tamo kod doktora ( mada sam obicno isla kuci, jer je tako bilo 100 puta lakse), upisem datum.
inace, prije studija nikad nisam ovjeravala knjizicu, jer su moji radili u domu zdravlja, nije nam to niko trazio.

mislim da taj sistem u srbiji ne valja, svako je i dalje nekako osiguran... ovdje je sistem da ako zivis u provinciji, imas pravo na zdravstvenu zastitu, tipa pregleda kod doktora, vadjenja raznoraznih nalaza, bolnica... lijekovi se placaju ( osim za preko 65 godina, oni plate samo max $100 godisnje, ostalo je dzaba)
imas karticu i gotovo. ove nove isticu svako 5 godina, prije isteka uzmes novu, kad dobijes novu, staru ponistis... mislim, pegla je, al ima smisla
moj muz ima staru karticu koja ne istice. ja tu izgubila pa sam upala u neki novi sistem gdje moram da obnavljam. al barem urade tako da djeci kartica vazi do kad i majci, pa ides sve odjednom. ono, ipak imas osjecaj da je neko razmislio o svemu prije nego je napravio procedure.
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Unabebili

Čašu meda jošt niko ne popi što je čašom žuči ne zagrči  :rofl:
Secate se mog lepog iskustva od prosle nedelje?  :zlocka:

Odvedem oca jutros na ATD, po uputu njegove dr iz DZ, ponesemo snimak pluca od prosle nedelje.

Imali zakazano u 8 i 40.

Gospodja je pocela da radi u pola 9, caleta je primila u 9 i 15h.

Pre toga joj je uletela neka  zena besna kao ris i oplela je:

- Ako ste popili kafu, da vam pomognem da dojedete te pomorandze i burek, pa da pocente da radite, za promenu!  :rofl1:

Pogleda dr snimak pluca, krene da ispituje oko simptoma, a to radi rafalnom paljbom, krajnje konfuzno i sludjeno.

Umesto mog oca, odgovaram ja - da skratim proceduru ( racunam deda je spor, ima 78 godina, kilavice, a ova je vec ustala na levu nogu) i na svako pitanje koje je postavila - uspesno odgovorim  :lol:
A osecala sam se kao u skoli, moras sve da znas i odmah  :girl_haha:

- Da li je pusac - nije.
- Da li je bio pusac - jeste.
- Kad je prestao da pusi - pre 42 godine  :girl_haha:
- Zasto je prestao da pusi - imao je dobru motivaciju  :rofl1:
- Koliko je pusio tad - 15-20 cigareta.
- Boluje li od neke hronicne bolesti  - hipertenzija i benigne hiperplazija prostate.
- Jel imao nekad upalu pluca -jeste.
- Kad poslednji put- pre tri godine.
- Jeste doneli taj snimak - nemamo.
- Kako nemate - nemamo, nisu mu tad snimali pluca.  :shout:
- Pa sta mu je sad - zali se na bolove vec mesec dana i pokazem gde ga boli.
- Kaslje - malo.
- Izbacuje - minimalno.
- Da li se kasalj smanjuje ili povecava poslednjih mesec dana - smanjuje.
- Sta pije od lekova - ja pitam : redovne lekove za hornicne bolesti ili za ovo...navedite sve lekove - navedem ( cak i doze)
- Jel bio febrilan - nije.

Gleda ona snimak, pa pogleda mene, pa pita:

- Hoce da vam dam da snimi pluca jos jednom ili hocete da ga saljem na skener?  :blink: :blink: :blink:

Shvatim ja da imam posla sa neopevanom nadr*anom nadobudnom budalom,
pa krajnje ljubazno kazem:

- A kako vi procenjujete situaciju? Mislim ...ja sam pekar, kako bi JA mogla da znam sta je za njega svrsihsodnije.

Na sta ona 'ladno kaze:
- Pa vi odlucite!  :o

Ja odlucim da snimi pluca, again!
I pitam, onako kako nam je dr iz DZ rekla da li ce da mu rade spirometriju.
Ova me otrese, kao sta ce mu spirometrija...ja opet fino, mirno kazem da je dr iz DZ rekla da se uradi i to.
A ova besno: - Pa sto to nije napisala.

Ajd, nema veze...odemo, snimi cale opet pluca, gleda ova snimak, cokce,
ja  premrla  :girl_cray: , a ona ce:

- Pa ovo je neka prehlada bila, pa je izlecena. Ajte sad na spirometriju.  :crazy:

Odemo i na to, dedi to izaziva povracanje, al uradi nekako, ali nedovoljno.

Opet kod dr, ova pogleda , kaze "mrljavo je uradio,al nema veze, ionako mu nije nista"

I napise izvestaj, koji zavrsi sa:
DF: losa saradnja, nije za tumacenje  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dakle, za dlaku je izbegla da se vratim i sasijem jo samarcinu...ali s merakom :calm:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

bubi

ma trebala si da je opletes.
ja stvarno ne znam zasto ljudi rade sa ljudima kad ne mogu zivog coveka ocima da vide.

AnaK

Jao, Una  :lol: Al' bar mu nije ništa  :girl_in_love: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

bubi

da zaboravih da napisem da je najbitnije da je tati dobro i da je sve ok. :clap:

moram mali off moj otac je bio sokiran koliko veterinari brinu o svojim pacijentima.
nase kuce bilo na nekoj operaciji,veterinar je u pocetku zvao dva puta dnevno da pita kako je kuca.
a moj ce tata na to da sam ja otisao u bolnicu ne bi me niko ni pogledao a kamoli da me pita kako sam.

:bighug:

Unabebili

Ana, veruj mi, samo je njegova dobra dijagnoza ovu spasla sigurne smrti na radnom mestu  :rofl:

Unabebili

Quote from: bubi on January 24, 2012, 01:29:42 PM
da zaboravih da napisem da je najbitnije da je tati dobro i da je sve ok. :clap:

moram mali off moj otac je bio sokiran koliko veterinari brinu o svojim pacijentima.
nase kuce bilo na nekoj operaciji,veterinar je u pocetku zvao dva puta dnevno da pita kako je kuca.
a moj ce tata na to da sam ja otisao u bolnicu ne bi me niko ni pogledao a kamoli da me pita kako sam.

:bighug:

taman bi bolje tretman imali danas kod veterinara, zivota mi :lol:

Margarita

jao, una :lol: kakva zena :blink:
s druge strane, sjajno sto je tata dobro :clap:

MissL

E sou stvarno, super sto je tata dobro :clap:
I sledeci put da saradjujete, malo si joj podataka dala :deda:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

disco2000