Main Menu

Hejterski topic - lekari!!!!

Started by Unabebili, May 10, 2010, 05:55:37 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Quote from: Vila on September 25, 2014, 02:14:02 PM
potpuna nezainteresovanost, apatija.... a posao im je da brinu o životima ljudi.
s druge strane, i njih tako loše tretiraju :girl_cray:

Slažem se sa ovim....

Quote from: kalimero on September 25, 2014, 02:15:24 PM
tacno tako, ali to apsolutno nije razlog da se posao otaljava.....ili ga radi ili nemoj, ne mozes "pa, onako" da ga radis.....narocito ako neciji zivot od toga zavisi.....  :sissyfight:

... a i sa ovim.

Prosto ne znam šta mi je gore da bude uzrok takvim propustima, da li neznanje da li apatija.  :( I jedno i drugo je podjednako zabrinjavajuće.

Glitter

sve se slazem sa recenim iznad, ali mi je takodje potpuno porazavajuce da kod privatnika od istog lekara mozes da dobijes dobar tretman u drzavnoj ustanovi nesto zapne pa ispadne da ti prvi izbor uvek privatnik pored (funkcionalnog) zdravstva koje je obezbedjeno. A u pitanju ne bude samo isti lekar nego isti covek. E taj deo mene porazi do koske

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

moma

Mirka

Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Unabebili

Udavicu drku opste prakse u dz >:(

Uput kao da daje iz svog novcanika :hm:

A posebno me nerviraju idiotska pitanja tipa: a sta ce vam?

A dala sam joj krvnu sliku i izvestaj sa jasno napisanom dijagnozom i objasnila da mi treba za endokrinologa zbog daljih pretraga i odredjivanja terapije.

Pa kad je videla da sam bila pre ravno dve godine kod nje i opsetila se
Da sam se Jos tad zalila na ove simptome, brze bolje dade uput :hm:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

bubi

sta reci a ne zaplakati.
tako dr.opste praxe nije htela mami da da antibiotik kad je bilo ono sr..e sa nogom, kaze ne treba joj.
Vojka rekla da treba ja nabavila a lekarka u hiperbaricnoj se krstila i nije mogla da veruje da ova nije htela antibiotik da joj prepise.
:bighug:

Glitter

ja uopste ne mogu da provalim koji problem imaju nasi lekari opste prakse
sta su im promenili/uveli pa sada sluzemo samo da daju upute/recepte i to kao da daju iz sopstvenog dzepa?

kalimero

ja koliko sam razumela imaju kvotu za upute/laboratorije/recepte, tako nekako.....  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Elanor

nesto su sad promenili, sasvim sigurno.
tetki njena lekarka nije htela da da uput za kardiologa, vec samo za internistu u dz, iako je imala misljenje hitne pomoci.  a ona nije los lekar i nikada nije zatezala kad je bilo potrebno (isla sam ja kod nje zbog tate ranije, s njgovim rezultatima, razumna zena, u nekom drugom sistemu bi bila dobar dijagnosticar). vec uruseni sistem se konstatno urusava :(
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter

Quote from: Elanor on May 18, 2015, 10:56:03 AM
nesto su sad promenili, sasvim sigurno.
tetki njena lekarka nije htela da da uput za kardiologa, vec samo za internistu u dz, iako je imala misljenje hitne pomoci.  a ona nije los lekar i nikada nije zatezala kad je bilo potrebno (isla sam ja kod nje zbog tate ranije, s njgovim rezultatima, razumna zena, u nekom drugom sistemu bi bila dobar dijagnosticar). vec uruseni sistem se konstatno urusava :(
da bas na ovo ciljah u pitanju
znam da moj otac koristi neke lekove za ocni pritisak vec godinama i ranije su mu davali recept za nekoliko meseci unapred (tipa prepise 6 kutija odmah, jedna kutija je 22 dana), pa su onda promenili, i sada drka izbroji dane i onda mu bukvalno kaze da dobija jednu kutiju koja ce da mu traje do npr 22. u mesecu i da zakaze i ponovo dodje par dana pre nego sto potrosi. Par puta nije uspeo da zakaze par dana ranije, pa onda je jednom otisao nedelju dana pre nego je potrosio lek, drka nije htela da mu da recept 'jer ima jos leka od proslog meseca.
Lek nije nista specijalno, kada se otvori mora da se potrosi u roku od 30 dana...
A opet covek koristi godinama, nije nov u tome

Unabebili

Ma bre donela sam ti dijagnizu crno na belo za hasimoto,
hocu uput da zavrsim pretragu do kraja
I dobijem lek

Ja ne znam sta njij tu nije jasno????? :hm:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

linga

Moj pedijatar dobio kaznu 50 000 dinara što je mnogo prepisivao Panklav  :hm:  (koji je na listi ali skup), i još nekliko kolega, on se bunio mi pisali u Novostima, i jedini nije platio kaznu.
To ih trkeljiše RFZpo sve :(

Elanor

znaci potpuno ih ubijaju u pojam :(

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Glitter