Hejterski topic - lekari!!!!

Started by Unabebili, May 10, 2010, 05:55:37 PM

Previous topic - Next topic

Lani

senka

Quote from: linga on May 18, 2015, 12:24:57 PM
Moj pedijatar dobio kaznu 50 000 dinara što je mnogo prepisivao Panklav  :hm:  (koji je na listi ali skup), i još nekliko kolega, on se bunio mi pisali u Novostima, i jedini nije platio kaznu.
To ih trkeljiše RFZpo sve :(

I naša je isto popila kaznu što zbog sirupa, što zato što je starijoj deci davala sirup umesto tbl.
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Unabebili

Quote from: Elanor on May 18, 2015, 12:30:24 PM
znaci potpuno ih ubijaju u pojam :(

oni njih, a oni nas....mislim, stvarno smo njam njam zemlja
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Mirka

Ja sam trenutno prepuna ovih priča. Svekrva je loše, da ne gnjavim sada, ali odnos lekara... samo što ne kažu - vidite li vi koliko ona ima godina. Užasni su
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Lani

bubi

AnaK

Janko 23.7.2002.

Xe

:bighug: Mirka, tu pomaže samo dugačak jezik  :bighug:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Unabebili

ja na ovo poludim...kad mi neko tako kaze, ja uvek pitam:
- Vi ste dete iz doma? Niste imali roditelje?
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

vojka

Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

monochrome

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

anelore

Mirka  :bighug:
Moja sverkva nije htela da operise kataraktu, uplasila se, iako je dobila potvrdu od svog hematologa da moze da se operise (inace ima problema sa viskom trombocita), nije bilo sanse da je bilo ko nagovori, a cekala je na operaciju oko godinu i po i poslednje dve nedelje je, sa sve rukom u gipsu, zajedno sa mojim svekrom obilazila lekare da dobije sve potrebne potvrde i upute za operaciju. Godine, sta ces.  :girl_sad:

AnaK

Da dodam i zubare na spisak  :shout:
Mnogo, mnogo me nervira što moraš da se informišeš, konsultuješ pa probaš da nešto uradiš.
Tema - Jankova proteza.
Njemu treba da se širi vilica, i potrebna mu je, po rečima dvoje cenjenih ortodonata nekakva proteza sa šrafom, koja rasteže vilicu u 3 pravca. Od jednog od njih smo dobili i preporuku da odmeo u Dom zdravlja, da budemo spremni da će neki od njih probati da nam ponude, štedeći pare matičnog doma, običnu protezu 'da probamo'. Takve proteze se rade samo na Stomatološkom fakultetu.
Da bi dospeo na SF, moraš da imaš uput iz Doma zdravlja, koji je negde u Nemanjinoj overen da bi proteza bila o trošku socijalnog.
E pa nismo uspeli da preskočimo lokalnog ortodonta. Ne može ništa pre kraja lleta, a preporuka je, naravno, da probamo par godina običnom protezom da držimo zube na okupu, i da se nadamo da u pubertetu neće donja vilica mnogo porasti  :shout:
Pa ako tamo sa oko 15 godina problem i dalje bude postojao, da onda tada vidimo da li proteza sa šrafom a Stomatološkom, ili fiksna.
Na moje pitanje zašto ne bismo odmah probali sa tom sa šrafom, jer je po svemu što sam ja saznala, ona najbolje moguće rešenje za ukršteni zagrižaj i malu gornju vilicu, u odgovor samo a je to procedura, da se proba prvo sve što je u okviru Doma zdravlja.
Na pitanje šta bi uradila da je njeno dete u pitanju, trenutak nelagode, pa odgovor da bi to zavisilo od materijalne situacije, i da bi ako bi mogla da priušti uradila privanto protezu sa šrafom.
Ja tu protezu isplatim sa 2-3 meseca mesečnih doprinosa zdravstvenom osiguranju. A radim 20 godina.
Stvarno, ali stvarno, da poludiš.
Janko 23.7.2002.