Neophodna dokumentacija nakon rođenja deteta

Started by disco2000, May 11, 2010, 02:35:24 PM

Previous topic - Next topic

Tchi

Quote from: Marty Maraskino on May 11, 2010, 02:55:43 PM
Ijaooo, koliko papira... :wall:
Spominju samo Ljermontovu za prijavu prebivalista... a sigurna sam da smo isli na Palilulu :think:
koliko se secam mm je to zavrsio u opstini na nbg onda moze i palilula valjda

pra-sence

Ljuba i ja smo svuda morali da idemo zajedno posto nismo vencani. Potvrdu o prebivalistu smo vadili 3 nedelje nakon rodjenja jer nam je trebala za roditeljski dodatak. Isli smo i zajedno u opstinu Zvezdara po izvod iz MKR.
Najbolje vam je da ono sto mozete izvadite pre rodjenja deteta(vasa drzavljanstav,izvode iz MKR itd.)

Lani

Da, mi moramo te izvode da povadimo.
To je sad sve trajno, nema više ono ne starije od 6 meseci?  :crazy:

Margarita

Ízvod iz mkr jeste, za drzavljanstvo nisam sigurna.

Lani

Glitter

Lani

pra-sence

Drzavljanstvo i dalje vazi samo 6m.Proverena info,rekla mi teta u Sup-u kad sam vadila pasos.

Lani

Moramo da vadimo i izvod iz knjige venčanih.  :crazy:

bubi

kad nadjem malo vise vremena ispisacu vam sta sve treba.
danas sam  konacno predala sve papire u Tirsovoj

pra-sence

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=3901
A mozete i ovde da vidite sta je potrebno za roditeljski dodatak.odatle sam ja sve skidala.

pra-sence

sa ovog sajta mozete i da skinete zahtev i odstampate tako da ne morate da se cimate do Tirsove.

anelore

Ako roditelji imaju razlicita prezimena, cak i ako su braku (ako nisu, onda otac i priznaje dete), potrebno je da oboje ili:
1. Zajedno odu da odrede ime deteta u opstini rodjenja deteta, za sta je potrebna otpusna lista deteta iz bolnice, ili
2. Opstina Zemun, a mozda i neka druga, prihvataju izjavu oba roditelja datu na zapisnik kod maticara u bilo kojoj opstini kojom oba roditelja odredjuju ime deteta. MI smo ovo radili oba puta, kako ja ne bih morala da idem u Zemun, i oba puta uz izrazito nerazumevanje maticarki Opstine Palilula, ali oba puta smo uspeli.
Za prijavu su takodje potrebna uverenja o drzavljanstvu za oba roditelja i izvod iz MKR i eventualno knjige vencanih (ako su roditelji vencani).
Nakon sto se prijavi rodjenje deteta i odredi ime deteta, maticna sluzba opstine rodjenja salje MUP-u zahtev za dobijanje JMBG za dete. Kod nas je to u oba slucaja trajalo oko 2 nedelje (mislim, to cekanje).
Nakon toga se prijavljuje prebivaliste deteta. Buduci da se prebivaliste moze prijaviti na bilo kojoj opstini, ne nuzno i na opstini na kojoj dete zivi, moj savet je da se to radi na NOvom Beogradu, jer su npr. na Paliluli salteri za prijavu/odjavu prebivalista i biometrijske licne dokumente isti, sto je sumanuto. Na Novom Beogradu se na istom salteru izdaju i vozacke dozvole, pa se, uz broj, ceka samo oko 1 sat.
Sa prijavom prebivalista, izvodima iz MKR za svu decu se ide u nadlezni Centar za socijalni rad kako bi majka dobila potvrdu da se neposredno stara o detetu.
Pisacu jos, Vida place.

disco2000

Kratko pitanje - da li izvod i drzavljanstvo traze samo na uvid ili zadrzavaju?
Jos nismo isli u Opstinu :wall:

Lani

Uvek se ti izvodi nose samo na uvid koliko ja znam, eventualno im daš fotokopiju.