Main Menu

Pocetna kozmetika, za novorodjencad

Started by disco2000, May 12, 2010, 10:59:55 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

Quote from: emge on May 12, 2010, 11:56:12 AM
Meni je babica rekla da je Oktenisept bolji od joda, ali da je skup.
Ja očekivala košta ko zna koliko. Skup je u odnosu na jod koji je bio ispod 100 din.

Inače, Marta je imala problem da pupkom (granulom), pa smo išli u institut od 15-og dana. Tamo su joj isto sredjivali pupak sa okteniseptom. Jedino mora jod dobro da se ispere fiziološkim, jer jod i oktenisept medjusobom reaguju, tako što ofarbaju pupak u tamno.
iz istog razloga isli od 8. dana i preporucili nam jod kao bolji i na isntitutu i u tirsovoj i patronazna :crazy:

Glitter

ja negde imam snimak gde zmu pere `zabibereno` sa dva prsta vrlooooo pazljivo i samo sto ne povrati :lol: u lavoru na sred dnevne sobe :crazy:
kupanje jednom dnevno, vlazne maramice rulaju :clapping:

MissL

Ja sam pokupovala svasta od Chico kozmetike, na kraju shvatila da je sapun - za bebe koje nemaju problema sa kozom - najbolji, jer se najlakse ispira, u one kupke nikad nesto nisam bila bas sigurna
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Beatrix Kiddo

U bebecim periodima (odmah po rodjenju) za sve troje sam koristila Chicco kupkice i maramice, cak i onu kremu za cinkom (sto rece jedna prodavacica kad sam je prvi put kupovala "to vam je Chicco Pavloviceva"  :lol:  )
Kasnije sam mijenjala... mada sad svi koristimo Kosili  :girl_haha:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

AnaK

Ja najviše volim Chicco i Sebamed. Gotovo da nisam koristila maramice, samo van kuce. Prala sam ga samo vodom.
Janko 23.7.2002.

janavi

chicco kupka+nivea maramice (pampers nisu još postojale ;) )
pavlovićka oRginalna uvek

kasnije nivea kupka i pampers maramice
pupak nismo imali
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

stacka

Pavloviceva, Pampers maramice, Sebamed za ojed... tako cemo i sada
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

MissL

Ja sam toliko trosila chico maramica da je sestra imala obicaj da me pita da si sam cula za vodu :-X
Stiv 24.11.2003.

Gost51

ja moram da se pohvalim, da ne cuje zlo, da sam samo u pocetku pazila na kozmetiku, posle se koristilo sve i svasta. samo sno jednom smo imali ojed, ali to nije imalo veze sa kozmetikom

Dawn

MissL

Da, a jeftiniji dosta. I njihove maramice sam kupovala :lol: doduse kad je bio stariji. A sad kupujem one njihove cetvrtaste tufere, odlicni  :good:
Stiv 24.11.2003.

Zumbulica

Da vas pitam, sta se koristi za ojed? Guza i sitne tackice od vrucine po vratu. Sinoc sam savetovala Acidi borici (iliti 3% rastvor borne kiseline)  :nokti2: Na cistu kozu se utapka vaticom, kad se osusi moze neka krema. Ja sam ga koristila kad su bile bebe, super radi, ali toliko je vremena proslo da sam nesigurna oko saveta .....
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Pepi

za guzu odličan Ivančić i sinovi sprej protiv ojeda  :good:

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Pepi

I osim spreja za guzu smo koristili, i još uvek po potrebi, cinkovu pastu, ona sve lepo isuši.