Pocetna kozmetika, za novorodjencad

Started by disco2000, May 12, 2010, 10:59:55 AM

Previous topic - Next topic

Lani

AB nisam koristila tako za ojed...  :think:

Za ojed je dobra Nivea krema protiv ojeda
http://www.nivea.rs/Proizvodi/Nega-beba/Krema-protiv-ojeda
Probala sam i Chicco sa cinkom
http://shop.aksa.rs/chicco-bm-krema-sa-cinkom-protiv-ojeda-100-ml.html

Što manje korišćenje vlažnih maramica a što više luftiranja guze na vazduhu, eventualno probati sa promenom vrste pelena jer i one nekad mogu da pogoršaju problem.

anelore

Promena pelena, mojiu oboje reagovali ma Pampers, i topla preporuka za Sudocrem protiv ojeda.

kalimero

:bezi:

nista mi cak ni ne zvuci poznato  :nokti2: :nokti2:
boze, kako cu vas smoriti dok sve vratim u sive celije.....

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Pepi

Kali, sad su se sve preopruke promenile...dasu smo prvi put okupali sa tri nedelje, ne preporučuje se kupanje svaki dan kao pre (osim leti), ne preporučuje se mackanje pavlovićevom i ostalim kremama...
Sad su u modi sve kreme za ojed na bazi cinka, po potrebi.

Saska

ja sam samo pavlovićevu koristila za svo troje i to samo za guzu, ali oni nisu bili skloni ojedima. Te sitne osipe od vrućine nisam ničim tretirala, samo voda i razgolićavanje.

Kako prvo kupanje posle 3 nedelje, meni je i Mihajla patronažna okupala kad je došla prvi put, odmah sutradan posle porodilišta (mada je htela da se izvuče, kao treće dete-sve znam, a meni Mina tad imala 8 godina, ne da sam zaboravila, nego kao da nikad nisam imala bebu :girl_haha: )

Lani

Kako kupanje prvo posle 3 nedelje... to sad prvi put čujem.  :blink:
Što se ojeda tiče, meni su obe imale osetljivu kožu, Una posebno, to je u par navrata bukvalno bio takav ojed do pojave krvi.  :girl_cray:

kalimero

e, ovo sto Saska prica, to prepoznajem  :rofl:
pavloviceva, kupanje, gola guza....  :good:

kako bre bez kupanja, majkumu????  :crazy:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Kali, polako, mi smo tu a i sama ćeš se prisetiti nekih stvari videćeš. Imaćeš flešbekove.  :lol: :love32:
Kreme sa cinkom su dobre za ojed, mislim da sad svi proizvođači bebi kozmetike imaju tako nešto u ponudi.

kalimero

Quote from: Lani on August 26, 2014, 09:23:33 AM
Kali, polako, mi smo tu a i sama ćeš se prisetiti nekih stvari videćeš. Imaćeš flešbekove.  :lol: :love32:

:bighug:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

prevodilica

mogu i da uzmu hipermangan u apoteci i naprave rastvor, da voda bude rozikasta, posle toga ne brišu kožu peškirom, već se samo blago natapka pelenom tetra, pa kad se osuši na vazduhu neka od kremica sa cinkom

Elanor

ja nista nisam zaboravila, meni je imanje bebe izgleda trauma koja se pamti :-[
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

Quote from: prevodilica on August 26, 2014, 09:45:56 AM
mogu i da uzmu hipermangan u apoteci i naprave rastvor, da voda bude rozikasta, posle toga ne brišu kožu peškirom, već se samo blago natapka pelenom tetra, pa kad se osuši na vazduhu neka od kremica sa cinkom
ovako

Glitter

Quote from: Elanor on August 26, 2014, 11:18:06 AM
ja nista nisam zaboravila, meni je imanje bebe izgleda trauma koja se pamti :-[
i meni izgleda :girl_sigh:

Urbana

Quote from: anelore on August 26, 2014, 08:34:00 AM
Promena pelena, mojiu oboje reagovali ma Pampers, i topla preporuka za Sudocrem protiv ojeda.

Potpis, samo sam nju koristila i nikad probelma nismo imali, izvrsna krema.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Vila

Nama je najefikasnija bila Penaten krema protiv ojeda, sa cinkom, u limenoj kutijici.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina