Main Menu

Croup (laringitis)

Started by Elanor, May 14, 2010, 05:01:56 AM

Previous topic - Next topic

Elanor

za one koje su cule, pomoc!
sta je to tacno i koliko hitno treba da se reaguje? filip je nocas dosao do nas zvuceci kao foka, bas tesko dise. nema temperaturu.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

dmi

to je laringitis, prati ga zvizdanje u plucima, kasalj kao lavez, nemoj da se plasis ali moze da bude opasan. mora odmah da se reaguje antibioticima.
meni je tesa imala sa recimo 3 godine i to par meseci kad joj je opao imunitet nakon streptokoka u grlu koji smo jedva izlecili
dobila je odmah antibiotike i cini mi se da ih je pila punih sedam dana
cim zapocne leccenje kasalj bi trebao brzo da se smiruje
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

dmi

ja bih ga vodila ako ne mozes da zakazes kod doktora , onda na urgentni
iseniraj frku ako nece da te prime
samo da sto pre dobije antibiotik

za filipa :kiss1:

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

dmi

da dodam jos malo
iako znam da je virusnog porekla, ipak nisam protiv antibiotika jer moze da izazove bas komplikacije tipa opstrukcija, bronhitisa, pa cak i upale pluca
imala sam ga i ja pa sam ispila hemomicin i gusila sam se od kaslja dok mi nisu dali antibiotik, jer je virusnog porekla. medjutim kod dece uglavnom ne rizikuju nego odmah prepisu antibiotik.
nije mi namera da te plasim ali znam kako jezivo izgleda kad ti se dete gusi od kaslja a ti ne mozes nista da mu pomognes

Elanor

hvala :kiss1:

izvela sam ga na terasu nekih pola sata (nasla sam savet na netu). smirio se, sad spava i normalno dise. nasa doktorka radi od devet. ali bilo je jezivo.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

samo da :bighug:
V je imala to jednom, dobila inhalacije koje su stvarno vrlo brzo pomogle
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

dmi

da i mi smo se inhalirali
brzo ce da mu bude bolje cim dobije terapiju

maggie

Mi imamo bas dosta iskustva sa laringitom, kod Sonje se vise vec ne javlja, a malisa je imao do sada 7-8 puta, uglavnom prosle godine.  I ne mora (ne treba) antibiotik da se pije, hitna intervencija je izlazenje na hladan vazduh (smanjuje se otok u zdrelu), a zatim injekcija i inhalacija urbazonom kad stignete u hitnu.
Nama su jednom u tirsovoj preporucili sirup Avil, antihistaminik, i od tada je imao laringit samo jednom (zato sto smo zaboravili da damo Avil - a damo mu ga cim primetimo da curi nosic makar mrvu - obicno tako nesto prethodi napadu).
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Deda

Moja sestra koja je pedijatar se kune u inhalacije pulmicortom za laringitis. Kaze da laringitis samo to resava brzo i efikasno. Naravno , nista bez konsultacije dr
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Deda

Quote from: maggie on May 14, 2010, 09:18:21 AM
Mi imamo bas dosta iskustva sa laringitom, kod Sonje se vise vec ne javlja, a malisa je imao do sada 7-8 puta, uglavnom prosle godine.  I ne mora (ne treba) antibiotik da se pije, hitna intervencija je izlazenje na hladan vazduh (smanjuje se otok u zdrelu), a zatim injekcija i inhalacija urbazonom kad stignete u hitnu.
Nama su jednom u tirsovoj preporucili sirup Avil, antihistaminik, i od tada je imao laringit samo jednom (zato sto smo zaboravili da damo Avil - a damo mu ga cim primetimo da curi nosic makar mrvu - obicno tako nesto prethodi napadu).
Kod nas u Dz, za svaki kasalj prepisuju i Avil, ja nekad dam , nekad ne- zavisi kako procenim.
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

MissL

:kiss1: za filipa i tebi :bighug:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Saska

Mina je imala to jednom i inhalirali su je, ne secam se cime, u svakom slucaju, nije se vise vracalo

za sve vas  :bighug:

Elanor

Quote from: Deda on May 14, 2010, 09:23:54 AM
Moja sestra koja je pedijatar se kune u inhalacije pulmicortom za laringitis. Kaze da laringitis samo to resava brzo i efikasno. Naravno , nista bez konsultacije dr
pulmicort smo i dobili.

hvala svima :bighug:
mala foka se igra auticima.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

rafa

imao je i aleks, kao uostalom i sve ostalo sto se moglo imati a tice se disajnih puteva

nije strasno koliko zvuci, ali treba odmah reagovati inhalacijama, sto ste vec i uradili  :kiss1:
ljubi fokicu  :bighug: :girl_in_love:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

AnaK

Ja samo da vas  :kiss1:
Janko 23.7.2002.