Main Menu

Croup (laringitis)

Started by Elanor, May 14, 2010, 05:01:56 AM

Previous topic - Next topic

aleks

:kiss1: da prodje sto pre.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Ivy

ja (mislim) da sam to imala prosle nedelje, bas kao sto opisujes, taj grozni kasalj, kao foka  :shout:...virusno je, kod nas ima dosta sa slicnim simptomima...ja sam promukla koliko sam kasljala, glas mi se izgubio...ali nisam otisla kod doktora :-[ pila sam neki biljni sirup Bronhi sa lipovim medom i propolisom i bolje mi je...
traje 7-8 dana...sad je uhvatilo mog tatu...ali on je zavrsio na inekcijama....jer nije lijecio na vrijeme...Sergejko je poceo da kasljuca kad i ja, ali njemu sam odmah dala sirup...on je ok.

da sto prije ozdravite  :bighug:

gasha

Pulmikort je lek izbora za laringitis, na zalost ovde ga kupujemo na crno
Moji su od svoje 3 godine ga imali pri svakoj virusnoj ili bakteriskoj upalu disajnih organa. Znaci prve sline, i tu noc znam sta me ceka.
Uvek pomaze, setnja nocu na svezem vazduhu, terasa npr, koju nismo imali, parno kupatilo, i mi uvek drzimo otvoren prozor kada ima bilo kakvih naznaka da ce se desavati. Neobicno, ali uvek je period od 23 do 01 kritican.
Kaja dugo nije imala, mozda 2 godine, a i Dusan samo jednom ove godine, prolazi kako su stariji.
:bighug: za Fikija
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Deda

Gasho, kako pobogu na crno ? Registrovan je i kosta oko 90 dinara ampula, na crno je kostao oko 400 dinara
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

gasha

Ju od kada? Ja sam ga odavno uzimala , i to one respule za kucnu upotrebu, oko 4000 , 12 respula.

Srecom, odavno nam nije bio neophodan.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Lani

Beatrix Kiddo

Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Elanor

hvala :bighug:
uspela sam da ga uspavam :)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Unabebili

za malog drugara  :kiss1:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

:ph34r:

joj mama sto si pokvarena kako ga zoves :ljut: ..jadna mala foka  :girl_in_love: ...da brzo progovorite i prodisete :kiss1:

maripoza

Ozdravite brzo.  :kiss1:
Old enough to know better, but too young to care.

Despina

A, L, S

stacka

Da sto pre bude bolje  :bighug:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Da prodje, sto lakse... :kiss1:

Kikiriki

Quote from: dmi on May 14, 2010, 06:39:45 AM
da i mi smo se inhalirali
brzo ce da mu bude bolje cim dobije terapiju

Da se uključim.... Meni je beban (13m) imao laringitis pred 1.maj. Otišla sam kod ped i dala mi je da ga inhaliram na 6 -8 sati sa efedrinom. Prvo u 21 sati 3kapi i 1,5 fiziološkog, a onda oko 2-3 ujutro sa 5kapi efedrina i 1,5fiz. Kaže da su prvih 48h najkritičniji, da može da bude virusnog porekla ali i ne mora, i da može da bude temperatura veća ali i ne mora, da su napadi gušenja predveče i pred jutro oko 3 (tako je i bilo). Moj Pinki nije imao visoku temp nego onu glupavu koja te lomi ali je imao gušena oko 23 noću pa opet oko 2.30.-3.00 noću i preko dana ništa. Stavila sam mu veliki jastuk da može lakše da diše. Čak sam jedne noći spavala u kolima jer je on spavao u sedištu za decu. Ma šta spavao? HRKAO!!!
Prođe brzo  :nokti2: a onda  :bighug: