Main Menu

Croup (laringitis)

Started by Elanor, May 14, 2010, 05:01:56 AM

Previous topic - Next topic

stacka

Masa je nocas po treci put od marta meseca imala napad laringitisa.
Sva tri su bez temperature, sva tri su u 1 nocu, svakom je predhodilo nekoliko dana slinavog nosica. Pitala sam sinoc i dr koja je bila dezurna i dr koji je danas vrsio kontrolu moze li se nekako spreciti, od oboje sam dobila negativan odgovor. :( (ovog puta smo cak i pokusali sa inhalacijama fizioloskog cim je proslinavila medjutim nije pomoglo)
Vidim ovde da se pominje Avil, Pulmicort ali niko od dr mi nije rekao da joj to uzmem, sinoc je drka rekla da joj dajemo Aerius, posto je po svemu sudeci kod nje alergijski.

Ona treba da krene u jaslice i zaista me jeza hvata sta ce biti kad bude u kolektivu kad je sad ovako kilava.
Razgovarala sam pre neki dan sa njenim pedijatrom, nevezano za laringitis konkretno, kaze da je ona odlican kandidat za Prevnar vakcinu i ja se ozbiljno razmisljam da joj je dam. Takodje, trazim nesto sto bi mogla da pije radi podizanja imuniteta.

Svaki savet je vise nego dobrodosao. :bighug:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Elanor

stacka, u ovih godinu dana (prvi slucaj, kad sam otvorila temu) filip je laringitis imao cetiri puta (srecom, nije imao nista drugo). samo smo prvi put dobili pulmicort, ostalih puta nesto drugo (cenim da je to zbog finansija, valjda su svi ti lekovi pokriveni osiguranjem samo kad se uzimaju prvi put - belgijanci ce uvek gledati da ustede pare, bilo svoje, bilo tvoje :crazy:).
ja verujem da kod njega nije alergijski, vec da je prosto tome sklon. srecom pa je veci, masha je bas mrvica :(

neki savet nemam, verujem da imate inhalator. mogu samo da vas :bighug:
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

jel

nemam iskustva sa tim
samo  :kiss1:
My name is Luton, Robin Luton :lol:

maggie

Mozda je slucajnost - mozda je Aca jednostavno prerastao laringitis, ali evo da potvrdim jos jednom, otkad mu dajemo Avil preventivno (ne bas napamet, ali ako pocne npr nosic da mu curi), nije imao nijedan napad, bogami vec jako dugo, sigurno vise od godinu i po. Kod Sonje je trajalo negde do pete godine, imala je 2-3 puta godisnje, tada nismo znali za Avil.
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Glitter

pitala sam majku i ja i sestra smo imale te napade, bili su alergijski, isto u toku noci, prestali i kod mene i kod nje kad smo imale po 5 godina. Ja sam kao mala imala i bronhijalnu astmu, a ona malo kasnije negde do puberteta. Ja sam nastavila da mucim muku sa alergijama, ona nikad nista...
Nadam se da ce proci  :bighug:

Xe

Ja mogu samo iz iskustva nekog ko zivi s alergijskim astmaticarem.
Izbacite tepihe, krpene lutke, narocito oko glave, zavese, sve sto se redje pere. Dobro izluftirajte kad nije tu i nocu zatvorite prozore. Alergeni su najjaci oko 3-4 ujutru. Ako imate klimu, slobodno je ukljucite, samo redovno cistite filtere (na dve nedelje).  Posto joj se laringitis javlja nocu, verovatno je alergicna na neki polen. Ja sam na moru kod kumova morala da pocupam neki zbun (mislim, odozgo pocupam, izrastao je ponovo za dve nedelje, taman kad smo otisli) jer je MM imao gusenja svake noci.
Proverite oko kuce koje cvece imate. Ako imate travu, sisajte je redovno jer cvetaju korovi. Izvestaje o alergenima imate na nspolen.net, ima za sve vece gradove.
:bighug:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

stacka

Hvala svima. :bighug:
Aleksi su u dva navrata radjene alergijske probe i oba puta su bile negativne, jedino ako oba puta nisu bile pogresne, da li je to moguce? Posto, juce ovaj dr rece da je i on garant alergican na nesto cim i posle op ima salivaciju iz nosa konstatno.
Elem, sto se Mase tice njena drka (vodila sam je danas da popunimo karton za vrtic i taman da je poslusa jos jednom) mi je rekla za Pulmicort, konacno, uzecemo ga pa cemo videti. Kaze da je sada registrovan a da pomaze. Def cemo joj dati Prevnar u septembru, ne bi li koliko toliko sprecili razboljevanja, mada i ona mi rece da nam se tek sprema tezak period :(
Od danas oboje krecu u slanu pecinu pa cemo videti.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

anelore

Radili ste mu kozne probe? Gde?

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

stacka

Prvi put u Tirsovoj, drugi u ATD-u.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

anelore

Za negativne kozne probe ne znam, moja deca su reagovala pozitivno, pa ih cuvamo od onoga sto su inace nutritivni alergeni.

Elanor

stacka, ja sam neprekidno slinila do negde drugog-treceg razreda, a sve alergijske probe su bile negativne. onda je proslo samo od sebe.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

prevodilica

nadam se da će vam slana pećina pomoći, mojoj deci jeste značila
a i meni za kožu

Vasko je proletos imao upale uha, priličnu salivaciju, a sad ide u vrtić od polovine sept, 2 do 3 dana posle slane sobe mu je proslinio nos, ali odmah je sve izbacivao, u junu smo išli na 10ak tretmana
mislim da im baš znače

idu u vrtić obojica  :pu-pu: već dva meseca bez prekida i zdravi su

anelore

I ja glasam za slanu pecinu, Vida do polaska u jaslice nije pokupila nista od Save, a ni on, osim boginja, nije bivao bolestan ove zime.

stacka

Hvala vam, ovako pozitivna iskustva mi bas znace :bighug:
Nadam se da ce i nasa biti jednako pozitivna :molitva:

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

anelore