Main Menu

Pokloni

Started by Blue, May 14, 2010, 05:00:30 PM

Previous topic - Next topic

Blue

Kakvi pokloni (od najblizih osoba) vas najvise obraduju?

Pre par meseci pricam sa najboljom prijateljicom i ona meni kaze: "Znas, ja i moj muz vec godinama ne kupujemo sebi poklone ni za nase rodjendane, ni ispod jelke (dogovorili smo se tako), vec samo deci. Jer toliko vec sve imamo sto nam treba, da tesko da postoji uopste poklon koji bi me bas bas obradovao. Mozda u ovom trenutku samo karte za pozoriste ili neko putovanje, ali osim toga slabo sta, ostalo sve imam."

Razmisljam malo na tu temu i shvatim da se i ja tu negde pronalazim u njenim recima.

Sa tom razlikom da mene putovanja uvek mogu obradovati, a karte pre za koncerte nego za pozoriste. Knjigu po meri mi je relativno tesko pogoditi, osim ljudi koji me bas jaaako dobro poznaju i ''osecaju". Odeca, kozmetika - i to je jako tesko bas, samo sama sebi umem da potrefim. Ali naravno ono sto mene najvise moze obradovati je definitivno adekvatna i dovoljna paznja (to se obicno podrazumeva zar ne).

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Finalina

volim poklone, svih vrsta :D .............Volim i da primam i da dajem poklone.

Od mm-a volim kada odabere parfem i telefon, a jednom sam dobila i za sada moj omiljeni mini lap top (moze to i cesce). I mm i moja mama su majstori za kupovinu ( za mene :lol: ) . Od dobrih prijateljica uvek dobijem neku zenstvenu stvarcicu ( od kozmetike do vesa ) i to bas volim. Nekada sam obozavala da dobijem knjigu na poklon, ali sada volim da je sama biram.

Novogodisnji spektakl od poklona,ovde ne treba ni da pominjem :)

Putovanje mi niko (do sada :D ) nije poklonio .

Karte ne za pozoriste ( pa ni za koncerte ) ne racunam u poklone.

Obozavam da biram svadbene poklone, ali i one za "prvu posetu" novorodjencetu.

... ima li jos nesto? :lol: ..... ne racunam rodjendane, to tek obozavam :rofl:

Blue

finalina, ti mi zvucis bas kao jako zahvalan poklonoprimac  :clap:

Finalina

Quote from: Blue on May 14, 2010, 05:21:08 PM
finalina, ti mi zvucis bas kao jako zahvalan poklonoprimac  :clap:
moguce  :turpija:  .... vredi proveriti  8) 

maripoza

Mene vise obraduje podatak od koga je poklon, nego sta je. :D

I najvise me obraduju pokloni koji imaju neku simboliku, u smislu da imaju veze sa mnom ili sa necim sto je vezano za mene, ili za mene i osobu koja poklanja (ili citavo nase drustvo, ako je neki prijatelj u pitanju), neki nas dozivljaj, salu i tome slicno... Sitnica, ali da je smislena. Takve poklone i ja najvise volim da dajem.

Najmanje se obradujem poklonu radi poklona (zato me najvise nerviraju oni za praznike, jer se kupuju gotovo pod moranje :D ), a i sama se najvise nerviram kad nekom treba nesto da kupim, a u tom momentu ne znam sta bih. Najvise uzivam kada slucajno naletim na nesto sto me asocira na neku osobu (svejedno da li u onom goreopisanom smislu ili u smislu da je to npr nesto sto dugo zeli a ne moze da nadje ili da priusti itd), pa joj odmah to i kupim (a dam joj svejedno kad - odmah ili za rodjendan, ako se priblizava).

Mislim, lepo je i kad od bliznjih dobijes nesto sto ti treba :lol:, ali nekako mi uvek veci znacaj ima ako neko potrefi naoko beznacajnu, a u stvari veoma znacajnu :), sitnicu.
Old enough to know better, but too young to care.

Blue

fina, super sto ti muz ume potrefiti parfem na poklon, meni je tu sa parfemima malo tesko, retko koji mi se svidja  :think:

Quote from: maripoza on May 14, 2010, 05:29:38 PM

pretpostavljam da je to cesto tj. skoro uvek bas tako, nego sam bas zbog toga i ogranicila (ili pokusala da ogranicim temu) na poklone od najblizih.

i naravno da su smislene sitnice, sa simbolikom naj naj  :good:

od nedavnih stvari, mene je bas jako obradovalo kada sam skoro dobila na poklon vecu kolicinu neke meni drage muzike, skinute sa net-a i nasnimljene na cd-ove  :girl_in_love:

Lukina mama

Ja ko fina, volim poklone svih vrsta, vazno mi je da se neko setio i sta god da je obradujem se, jer znam da je neko svoje vreme potrosio trazeci poklon za mene :)

Ja sam kreten za rodjendanske cestitke, uzme me nekad duze da izaberem cestitku nego poklon, jer cestitka mora da bude adekvatnog teksta za tu osobu, mm me zeza za to, ali takva sam  :D

Slazem se za sve sto je poza napisala :)

Quote from: maripoza on May 14, 2010, 05:29:38 PM

I najvise me obraduju pokloni koji imaju neku simboliku, u smislu da imaju veze sa mnom ili sa necim sto je vezano za mene, ili za mene i osobu koja poklanja (ili citavo nase drustvo, ako je neki prijatelj u pitanju), neki nas dozivljaj, salu i tome slicno... Sitnica, ali da je smislena. Takve poklone i ja najvise volim da dajem.

Najmanje se obradujem poklonu radi poklona (zato me najvise nerviraju oni za praznike, jer se kupuju gotovo pod moranje :D ), a i sama se najvise nerviram kad nekom treba nesto da kupim, a u tom momentu ne znam sta bih. Najvise uzivam kada slucajno naletim na nesto sto me asocira na neku osobu (svejedno da li u onom goreopisanom smislu ili u smislu da je to npr nesto sto dugo zeli a ne moze da nadje ili da priusti itd), pa joj odmah to i kupim (a dam joj svejedno kad - odmah ili za rodjendan, ako se priblizava).
Mislim, lepo je i kad od bliznjih dobijes nesto sto ti treba :lol:, ali nekako mi uvek veci znacaj ima ako neko potrefi naoko beznacajnu, a u stvari veoma znacajnu :), sitnicu.
Luka ,09 April 2005

Elanor

mislim da ce blue da se igra ss s nama dogodine :D
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

cici

Moguće :D Na vreme da istraži teren :lol:

Blue

ma nije, ne planiram (a i tema je vezana za bliznje), malo sam ja cudna po tom pitanju  :crazy:

ja i inace neuporedivo vise volim da poklanjam, nego da dobijam poklone :lol:

i nekako mi je logicno sto ova moja prijateljica kaze: ukoliko nju malo sta obraduje i malo sta joj treba, a finansiranje njenog iznenadjenja (kome se ne obraduje) ide upravo iz njenog kucnog budzeta, onda nekako mi ima logike taj dogovor sa muzem. mada opet  :think:

janavi

volim da primam, a i da poklanjam
daleko više volim poklone koji služe nečemu (u mom uskom shvatanju značenja ove reči :mrgreen:)
i biram ih tako da ih onaj koji ih dobija, stvarno i koristi

takve volim i da primam, ali nije strašno ni ako stoje u ćošku, samo za podsećanje od koga su :girl_in_love:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

maripoza

Ja volim i da smislim nesto za nekog i da, ako je izvodljivo, napravim sama, a ako nije, da dam na izradu. :D To mi nekako onda bude originalno i licno.
Old enough to know better, but too young to care.

Unabebili

Volim da dobijam poklone.  :)

Volim da kupujem ( ili pravim ) poklone za draga mi bica  :)

Sta volim da dobijam za poklon, zavisi od toga ko mi ga poklanja.  :girl_haha:

Pamtim dane kad sam dobijala vrlo skupocene poklone od onih do kojih mi nije bilo stalo, pa samim tim nisu me ni ti pokloni radovali. Otvorim, pogledam, kazem suvoparno: - Lepo je! i  to je to.   :wall:

A pamtim dane kad sam se budila, a na jastuku pored mene "Ledene kocke" i ogrecana LP Deana Martina  i radovala se kao da sam dobila stan.   :rofl:

Volim da dobijam stvari koje su neobicne i koje ne mogu sama sebi da kupim.
Volim poklone koje neko napravi ( naslika, urami, otka, izveze, sasije). 
Svi znaju da sam totalno retro, pa se vladaju po uputstvu.

Inace sam za klasicne poklone i teska i zahebata,
nit sam u vinklu sto se mode tice,
nit sam u vinklu sto se tehnike tice, a i ukusi muzicki, te knjizevni su mi uvrnuti.
Ne volim nakit, bar ne zlatan, tu i tamo neki bijoux.
Ne lozim se na mobilni, laptop, kola ( jbte, to je meni sve - samo da sluzi svrsi i da ide iz tacke a u tacku b  :rofl:, kreten sam, znam ).

Misliiim , da sama sebi moram da kupim poklon, oterala bih se na jedno  mesto  >:(

Poklon vrednujem ne prema novcu, nego prema vremenu i trudu da ga neko za mene odabere.

Ako moja kumica prodje pola Evrope i nadje za mene "invalidske cipele" ( to su one u kojima ja ovako kilava mogu da hodam, a da me ne bole noge), onda taj poklon za mene ima posebnu tezinu.
Isto tako je teglila sa Kube negu divnu ,tananu skulpturicu od drveta ( pa ne znam da li kosta euro), jer je potseca na jedan nas momenat iz rane mladosti.

Mene takve stvari ganu bas! :love32:

Za mene jeste poklon - karta za koncert ili pozoriste i to mi je skroz  :love32:
Jako volim cvece, a i tu jednu vrstu.  :shout: :rofl:
Jedan od boljih poklona mi je uplacen dan u SPA centru, recimo.
I da...radujem se keshu  :lol:
A radovala bih se i putovanju - da neko 'oce da mi ga  pokloni.

A ja kad poklanjam, bas se potrudim da ubodem osobu i nikad, ali nikad ne kupujem reda radi.
Cestitka mi je obavezan deo poklon. Pazljivo i neobicno pakovanje poklona mi je takodje ritualan deo price  :girl_in_love:

Muskarcima  koje ne poznajem dobro, a u obavezi sam da im odnesem poklon, resavam sa dobrim picem, a zene sa korpom aranziranom sa cvecem, vocem i slatkisima.

Uzasavam se razmetljivaca koji poklanjaju teatralno, da to vidi ceo skup, koji zilion puta insisitraju na pitanju:
- A da li ti se poklon stvaaaaaaaaaarno dopada?
I nasiroko i nadugacko ti prepricavaju koliko su se namicili da ti nadju poklon. A poseban hit su mi likovi koji na poklonu "slucajno" ostave pola etikete sa cenom, ali ...eto...nekako...bas onu polovinu etikete na kojoj se odlicno vidi ta cena  :lol:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

cici

Jao Una :rofl: I ne reče nam koje je to cveće koje voliš?

Glitter

Volim da sama napravim poklon, uglavnom nacrtam i za mene ti pokloni, a i za onog ko ih prima imaju tezinu. poklone obozavam, kao i svaka postena vaga :D bitna je paznja,ali je bitno i da to ima stila jer ako ga nema znam da je birano ofrlje :rofl: