Main Menu

Kraljica čokolade

Started by anelore, April 06, 2010, 08:02:14 AM

Previous topic - Next topic

cici

Quote from: Masha on April 13, 2010, 01:35:59 PM
napravila i ja upravo :D
ali sam dodala jos jedan sloj sa belom cokoladom, pa odozgo slatku pavlaku.
jedva cekam da probam, ali sudeci po ovome sto sam lizuckala, do zla boga ukusno :clapping:
i idealno bi bilo da je u onom anak malom plehu od 18cm
Dolazim :D


cici

Kraljicu čokolade pravim za rodjendan Andriji, imam samo dilemu koliko mera da pravim.Masha je rekla da bi ova mera u plehu od 18cm bila idelna.Pravim u 28 sigurno ako ne i 30cm.Dilema mi je što ne znam koliko su filovi visoki pa za koliko da povećam fil.Ako je iko shvatio :rofl:


AnaK

Ja bih duplo u 28 (26 je tačno duplo veći od 18)
Janko 23.7.2002.

AnaK

Janko 23.7.2002.

cici

Ja htela 3x :rofl: Mada sam kupila čokolade 3x300 i  nisam tako merila nego sam na veći kalupo dodavala po jedno jaje za neku drugu tortu mi je to bila dobra porcena :rofl:


gasha

Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

aleks

uh, fenomenalno stvarno  :balavi:
ja kupila sve da pravim Kraljicu  cokolade by anelore. Samo cekam da vidim da li da da  poleti kumin avion  :lol:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

cici

Izgleda odlično, stvarno.


AnaK

Janko 23.7.2002.

anelore

Sto se tice mera za Kraljicu cokolade - ja sam pravila u vecem kalupu duplu meru (tj. 200 g cokolade na 250ml pavlake). Filovi su bili nizi no ovi na fotografiji, kao i kora, ali posto ih ima tri, to je otprilike ta visina. Po mom misljenju, kao sto vec rekoh, to je samo porodicna mera. Mislim, pri tom, da se torta moze praviti i u cetvrtastom kalupu tj. plehu, jer, kad se umute, filovi budu dovoljno cvrsti - ja sam filovala tortu van kalupa, i dobila pravilan oblik.  Mislim da je 300g cokolade sasvim OK mera.
A torta izgleda kao ova sa slike, samo sto ima tri fila, a ne dva, tako da ima vise nijansi smedje....

anelore

Da, na coolinarici postoje dva slicna recepta, s tim sto u ovaj ide mascarpone - ja ga nisam probala jer MM ne voli kombinaciju sir+slatko.

aleks

Pravila Kraljicu cokolade - fantazija  :balavi:

Komentar: definivino treba manji kalup za tortu, kako bi bila visa.
Meni je 200gr cokolade sa 70% kakaa prejako, a mm- se bas svidja.
Sledeci put necu da posipam kalup kakom, preterala sam pa mi gorci.
I da, fil sa crnom cokoladom mi se u frizideru previse stegao, jedva sam ga razmazala. Sledeci put ga drzim van frizidera.
Ja sam koricu kvasila sa malo mleka u koje sam razmutila kasiku secera i kasiku neskvika, super je, nije suvo nimalo  :good:

sve u svemu, anelore hvala, cista 10  :kiss1:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Saska

Quote from: aleksandra-l on April 23, 2010, 08:25:18 AM
Pravila Kraljicu cokolade - fantazija  :balavi:

Komentar: definivino treba manji kalup za tortu, kako bi bila visa.
Meni je 200gr cokolade sa 70% kakaa prejako, a mm- se bas svidja.
Sledeci put necu da posipam kalup kakom, preterala sam pa mi gorci.
I da, fil sa crnom cokoladom mi se u frizideru previse stegao, jedva sam ga razmazala. Sledeci put ga drzim van frizidera.
Ja sam koricu kvasila sa malo mleka u koje sam razmutila kasiku secera i kasiku neskvika, super je, nije suvo nimalo  :good:

sve u svemu, anelore hvala, cista 10  :kiss1:

svi komentari stoje, pogotovu za fil sa crnom čokoladom, on se stvrdne u roku od odmah, a ova dva moraju da odleže u frižideru

cici

I moja Kraljica je u frižideru.Koristila sam čokoladu sa 60% kakaa jer nisam našla sa 70 ali je i to mnogo.Nisam mogla da je razmažem, ali bukvalno.Sledeći put obična za kuvanje.Pravila sam tri mere kore i 4 mere fila i stavila slatku pavlaku odozgo.Degustacija sutra.Jedino mi se ne svidja što filovi nisu iste debljine.Koricu sam nakvasila samo sa mlekom.


Masha