Main Menu

Kraljica čokolade

Started by anelore, April 06, 2010, 08:02:14 AM

Previous topic - Next topic

maxic

Tnx draga. Kakav ti je dnevni raspored sutra?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

dmi

Quote from: maxic on May 26, 2010, 05:55:29 AM
Tnx draga. Kakav ti je dnevni raspored sutra?

idem ujutru da vodim tesu u vrtic i posel toga sam fraj. nemam nikakav dogovor za sutra. javi se kad god (samo ne zaboravi da sam dva sata iza tebe :rofl:)
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Lani

Maxic samo ti je važno da ti se ti čokoladni filovi pre mućenja dooobro ohlade, onda se umute začas.   :)

Margarita

a za koliki je kalup osnovni recept?

cici

Za 18-20cm, baš je mala.


Lani

Moj kalup je mislim i veći od 20 cm i bila je baš tanka kora.

Margarita

Hvala, imam kalup 26, moracu da kupim manji.

AnaK

Idealan je 18, to je tačno pola mere od 26. Osim što je presladak na oko  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Lani

I ja sam stavljala po 200 g čokolada u 300 ml slatke pavlake tako da su mi filovi bili baš fini visoki.  :balavi:
Jadna korica se maltene nije ni videla, ali ništa nam to nije smetalo. :rofl:

Margarita

A jel se filuje normalno, ili mora da se stegne u kalupu? Hocu da je pravim Pavlu za povratak sa Tare, necu vecu meru dok ne vidim reakciju.

Lani

Ma jok, ja nisam filovala u kalupu nego stavila koricu na tacnu i odmah preko nje stavljala filove. Oni budu tako čvrsti da nema šanse niti da se prelivaju preko ili jedan u drugi.
Zato je važno da ih ostaviš preko noći u frižideru kako bi bili što čvršći kad se umute.

Margarita


Gost51

ovo je divno
pravicu za novu godinu :D
mada nemam iskustva sa slatkom pavlakom

cici

:rofl: Blesačo :lol: Ne treba ti iskustvo, toliko je jednostavno.


Glitter

ja cu da obradujem sveki za rodjendan...u avgustu...mozda :rofl: