Main Menu

Kraljica čokolade

Started by anelore, April 06, 2010, 08:02:14 AM

Previous topic - Next topic

Xe

Izvestaj:
Pravila koru od 6 jaja, znaci, trostruku meru u cetvrtastom plehu 20X30cm. Umutila zumanca sa secerom, dodala PZP, brasno, kakao, posebno ulupala belanca i polako umesala u smesu. Ispala vazdusasta kora visoka oko 1.5-2cm. Poprskala sam je mlekom u koje sam stavila malo esencije od vanile. Ukus - odlican.
Filove sam pravila od 3dl slatke pavlake i po 200hg cokolade. U prvi fil nisam stavila onu s ekstra kakaom, vec obicnu za kuvanje. Stegla se preko noci u frizideru, ali sam je razbila s onih 1dcl pavlake, pa sam sve to sutradan umutila u fil. Svaki fil bio je visok koliko i kora, pa je stvarno super izgledalo.
Na kraju sam rastopila 200g cokolade, sipala u kesu (nisam mogla na brzinu da nadjem vrecicu za ukrasavanje), probusila i unakrst sipala preko torte. Lepo se steglo, pa je onako krckalo kad se jede.
Koleginice su me pitale kako je moguce da je torta prezivela toliko da sam uspela da odvojim i za njih, Milica je pojela dva parceta ( :clap: ) a tata mi je rekao da inace ne voli tortu od cokolade, ali da je ova najlepsa koju je u zivotu jeo.
Eto! Potpuni uspeh! Hvala za recept!  :flower:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Lani

maxic

Znaci 200 g cokolade na 3 dc pavlake? Koje si cokolade koristila? Jednu za kuvanje, jednu bijelu, koja je bila treca?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

maxic

Pitam zato sto mi je proslog puta ona sa puno procenata kaka nije uspjela. Dmi mi je poslije rekla da nju ne stavljam, ali se onda pitam, kakoju dvije da kombinujem da bi im se razlikovale boje?
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Lani

Ja sam isto stavljala tu za kuvanje, običnu mlečnu i belu i bila je fina razlika u boji filova, diskretna ali lepo se video prelaz.
I isto sam stavljala 300 ml pavlake plus 200g čokolade.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Xe

Quote from: Lani on August 03, 2010, 09:22:50 PM
Ja sam isto stavljala tu za kuvanje, običnu mlečnu i belu i bila je fina razlika u boji filova, diskretna ali lepo se video prelaz.
I isto sam stavljala 300 ml pavlake plus 200g čokolade.
Ovako: jednu za kuvanje, jednu mlecnu i jednu belu. Bas se videla razlika u boji.

Glitter

Quote from: Glitter on May 26, 2010, 02:22:32 PM
ja cu da obradujem sveki za rodjendan...u avgustu...mozda :rofl:
stigao avgust, pripremam se da je pravim  :D

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Xe

Quote from: Glitter on August 09, 2010, 01:14:07 PM
stigao avgust, pripremam se da je pravim  :D

Glitter

ceka u frizideru....
elem
ja pravila skroz po receptu, kalup od 18cm...mnogo je slatka  :D
visoka je ne znam jos koliko, posle cu da je uslikam

Lani

AnaK

Janko 23.7.2002.

maxic

I ja jedva cekam. Meni je proslog puta bila preslatka, i jedan od filova se nije dobro umutio.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Glitter

cipka mi nije bas spektakl, tortica je mogla i bolje da izgleda ali posto sam ja profi za rasprodaje a ne za torte i dobra je..za koga je jos je bolja  :lol:

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it