Pefkohori 2010?

Started by pra-sence, May 17, 2010, 02:45:40 PM

Previous topic - Next topic

pra-sence

Obzirom na situaciju u Grckoj jos nisam 100% sigurna da li cemo tamo ici ali ja bih volela da ipak odemo i to bas u Pefkohori.
Zanimaju me vasa iskustva,da li ste isli preko agencija ili u sopstvenom aranzmanu,sta bi ste preporucili/hotel/vile ili nesto drugo?
Jako bi mi znacilo da,i ako idemo,odemo negde gde je provereno i gde znam da se necu razocarati :).Posto naravno idemo svi troje,volela bih da taj neki hotel ili vila ima mogucnost da nam iznajmi krevetac za bebu,i da naravno cene budu povoljne :D....recimo da nam je termin 0d 1-15 septembra ..
Ako mislite da je bolje preko agencije( a ja nesto naginjem ka tome) slobodno preporucite :)

veki

moj kolega ide 1.juna sa dvoje klinaca od 1 i 4 godine ovde i preko ove agencije, tako da mogu da ti prenesem njegova iskustva krajem juna
http://www.philoxeniatravel.com/Aran%C5%BEmani/LetovanjeGr%C4%8Dka/Pefkohori/IoliVillageHotel/tabid/100/Default.aspx

linga

Ja sam bila 2006. godine preko Sabra agencije, pocetkom juna.
Bili smo u Vili Marijana, koja je 30 m od mora i terasa je bocno imala pogled na more.
Studio je bio o.k. nisu imali krevetac doduse mi nismo ni trazili jer smo imali trokrevetni studio za nas toroje,
Ima svakako mesta da se stavi putni krevetac.
Lokacija je odlicna, plaza nam je bila jako blizu.
Posto smo isli busom, a Jana je bila mala, nismo obilazili okolne, dalje plaze.
Isli smo jedan dan na izlet oko Svete gore, to je bilo bas lepo.
Ima super restorancica, kafica, picerija. Cene su malo vise nego u okolnim mestima ali nista specijalno rucak plus pice u junu je bio 10 eura.
Nama je jedinio bio problem dorucak, mrzelo nas je da spremamo, a njihove pekare em su skupe, em nam se nisu dopale, plus se otvaraju kasno, oko 10.
Bilo nam je jako lepo, agencija je bila korektna, osim dve stvari:

posto smo ocito bili prvi te sezone, apartman je bio prasnjav.
A drugo mm i prijatelj su pitali da im organizuju izlet na Svetu goru sto oni nisu hteli.

Unabebili

Ja bila davno, 1995 i ponovila odlazak 1997.
Prvi put , poslednje 3 nedelje septembra, a drugi put u junu.
Smesteni bili - kuca iznad ambulante, na 100 m od plaze, i bili zadovoljni onako.
Apartman je bio ok, doduse bez pogleda na more,  ali su bili lenji da ga ciste, menjaju peskire i sl.
Drugi put slicna varijanta, al ne marim, sidjem dole kod gazde, zamolim da se popnu, promene peskire i ociste.

Meni tamo dopada  :D.

Plaza je lepa, imas gde da setas (meni ovo uvek vazno, gde god da odem :-[ ), do Haniotija smo setali svako vece, popijes picence, nesto gricnes, pa nazad.
I sam Pefkohori ima simpaticne restorancice, kafice.
Nekoliko puta smo uzeli retn-a-car i pravili izlete do Soluna, na ceo dan.
Par puta smo iznajmili vespicu i obisli ceo "prst" ( secam se da me dojmila neka crkvica Svete Petke) na samom vrhu prsta.

Oba puta smo isli preko agencije "Tomas" ( ne znam da li jos postoji ).  :ces:

Kad smo se vracali prvi put, posto je bio 01.10., nije bilo dovoljno putnika za povratak iz Pefkohorija, nego smo trebali da odemo do Soluna, i tamo se pripojimo nekoj grupi.

Medjutim, nije mi padalo napamet da se mlatim sa onolikim koferima do Soluna u samostalnoj reziji, pa sam malko negodovala i onda su za nas osomoro koliko nas je bilo poslali neke dve zamracene mrcine od kola i dovezli nas do Soluna u maniru "stizu politicari"  :girl_haha:

Sve u svemu, rado bih isla ponovo.
I da...bilo je puno porodica sa decicom i svi su bili zadovoljni.  :girl_in_love:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

pra-sence

Ma ja sam isla tamo na maturskku ekskurziju ali je to bilo davno(a i maglovito se secam :lol:).Trebaju mi neke sveze info :).

veki ovo sto si stavila mi deluje bas lepo,jedino me cene bune :think:

veki

sto, ovo su cene za 4-vorokrevtni i petokrevetni apartman
po apartmanu
ako idete svojim autom nema nikakvih dodatnih troskova, tj imate samo osiguranje
imaju oni i manje apartmane u nekim drugim objektima

Unabebili

ja nasla Tomas, postoji i dalje  :clap:

http://www.tomas.rs/aranzmani/letovanje/grcka-5/halkidiki-20/pefkohori-predsezona-paket-106

ja sve nesto mislim da je izbor sad veliki i da mozes da uradis rezervaciju i preko neta, a da krenete kolima, pa polako, narocito sto imate babanu , pa mozete uz put negde i da presecete put  :love32:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

linga

Da, jos jedna me stvar nervirala, sto setaliste nije yabranjeno za atumobile a bilo je dosta mladih napaljenih na voznju setalistem :(