Main Menu

Minini banini

Started by stacka, May 24, 2010, 11:53:55 AM

Previous topic - Next topic

stacka

Recept je sa Minjinog foruma, pravila sam u subotu - fantasticni su :good:
Ja sam u naslov dodala i ime zene koja je postavila recept, cisto da se zna da je njena zasluga :)

Dakle, potrebno je:

250 gr margarina (umesto margarina, moze da se stavi mast)
250 gr. secera
1 jaje (kada spremam posno umesto jaja, ja stavim pivo )
3 dobro pune kasike meda
4 kasike vode
1 kasicica sode bb
8 ½ casa od jogurta brasna
rendana narandza

Dobro umutiti mikserom margarine, secer, jaje i med, u to dodati 4 kašike provrele vode sa kasicicom sode bikarbone i po želji dodati rendanu pomoradžu ili limun ili karanfilić.... U ovu smesu dodati brasno i zamesiti testo da bude tvrdje. Ja sam brasna stavila 8 ½ casa od jogurta. Testo razvući oklagijom, modlicom vaditi cvetiće u sredinu stavljati malo džema ili po jednu tresnju, visnju ili kupinu iz nekog slatka i peći na 200 stepeni.

Ja sam pravila kao sto stoji u originalu (margarin, jaje) i sjajni su. Brzo se ispeku, ukusni... cesto ce biti na nasem dezert meniju :D

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Deda

Sto sliku u spojler, super su ti
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Moja ex koleginica ih je divno pravila  :love32: Ona je drškom varjače blago utiskivala 'mesto' za džem, pa je bio pravilnog okruglog oblika. Sjajno izgledaju.
Janko 23.7.2002.

stacka

Quote from: Deda on May 24, 2010, 12:18:34 PM
Sto sliku u spojler, super su ti
Pa zbog ovih koji su na dijeti :D
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Deda

Te prvo kujnu otvaraju  :girl_haha:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

MissL

Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Zumbulica

Super zvuci.
A jel se seca neko onih pravih  :balavi: oni sa bademom i nekim vocnim punjenjem su bili nesto prelepo? Ko je to proizvodio i zasto se vise ne proizvode?  :think:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

janavi

Quote from: Zumbulica on May 24, 2010, 01:35:58 PM
Super zvuci.
A jel se seca neko onih pravih  :balavi: oni sa bademom i nekim vocnim punjenjem su bili nesto prelepo? Ko je to proizvodio i zasto se vise ne proizvode?  :think:
ja ću samo na ovo da  :crycry: :crycry: :crycry:

sećam se naravno, i pominjala sam ih ovde više puta
oni veliki, kao cvet sa caknama, sa punjenjem od jabuke, kolač a ne keks :ljut: :crycry:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Zumbulica

Joj i ti sa punjenjem od jabuka  :crycry:
Ovi sa bademom su bili okrugli, tortasti, mrvicasti, a u sredini mleveni bademi i neko zelatinozno vocno punjenje  :girl_in_love: :crycry:

margo

A ja sam najvise volela one Banini keksice sto su imali pire od jabuke u testu (mada se to realno nije previse raspoznavalo:) a odozgo preliv od cokolade...mljac!
Mina 25.07.2003.

Dawn

Proizvodio ih Banini, Kikinda. Mislim da je ta firma prsla.

Zumbulica

Pa oni sad proizvode Noblice, Njamb ..... verovatno se onaj delikatesni program izgubio u nekoj transformaciji  :think:

Dawn

Ne znam, sećam se da je meni baka donosila te divne kolače iz njihove fabričke radnje u Kikindi, mislim da je čak pre par godina tamo bio neki požar...

gasha

tamni vrago;lani, moji omiljeni  :balavi:

banini postoji, ali su neki kolaci bili licencni, pa kada im je istekla licenca prestali su sa proizvodnjom

stacka divni su keksici, i verovatno cemo ih probati uskoro
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

cici

Odve je neko offtopičarenje :o