Main Menu

kazna na rodjendan -ideje molim

Started by veki, May 25, 2010, 11:05:04 AM

Previous topic - Next topic

Lani

Ja znam da na dan rođendana sigurno ne bih ništa radila po pitanju kažnjavanja... uostalom ne bih verovatno ni imala vremena od spremanja istog. ;D
Sad ozbiljno, pričaš s decom, izgrdiš ih i onda posle 2 sata dođu ljudi sa gomilom poklona. :think: I kako deca to da tumače? Mislim, kažnjavanje danas mi ima poentu ako se npr. rođendan otkaže ili odloži ili ako im konfiskuješ poklone, što je već surovo.
Babu ne bih mnogo cimala, može svakom da se desi da ga dete zatvori ali bih joj najozbiljnije rekla da je u takvim situacijama smejanje najgora moguća opcija.

veki

Quote from: Glitter on May 25, 2010, 01:34:14 PM

edit: moj bi najverovatnije dobio po dupetu, no ja sam posebna prica za takve stvari :D

i kod mene bi ovo bilo da nisam sigurna da bi proizvelo kontra efekat, a nema svrhe da jednu kod koje to pali kaznjavam ovako, a druga da mi kaze nista me ne boli, nista me ne boli.
Da se razumemo, dovoljno je sto K ima narav mog brata, pa da je kad ona pravi s**** taj vid kaznjavanja davno vidjen i propao u samoj zamisli.

veki

Quote from: Lani on May 25, 2010, 01:50:05 PM
Ja znam da na dan rođendana sigurno ne bih ništa radila po pitanju kažnjavanja... uostalom ne bih verovatno ni imala vremena od spremanja istog. ;D
Sad ozbiljno, pričaš s decom, izgrdiš ih i onda posle 2 sata dođu ljudi sa gomilom poklona. :think: I kako deca to da tumače? Mislim, kažnjavanje danas mi ima poentu ako se npr. rođendan otkaže ili odloži ili ako im konfiskuješ poklone, što je već surovo.
Babu ne bih mnogo cimala, može svakom da se desi da ga dete zatvori ali bih joj najozbiljnije rekla da je u takvim situacijama smejanje najgora moguća opcija.

ja bi ovo i uradila da dolazi moja familija, ali danas dolaze mm-ovi neplanirano,  inace bi da je bilo po planu, danas bi imala super izgovor kako sam svima javila da ne dolaze jer su uradile to sto su uradile, doduse, nece biti dece, pa mogu to i da iskoristim.

A za babu, pa ja i mislim da je greska u njenom smejanju, a ne u tome sto se desilo, nazalost mislim da to sto cu joj reci nece imati nikakv efekat na nju kao i obicno

Deda

Ej Veki, ajde 'oladi, rodjendan im je danas. Verovatno su ustreptale i razigrane, kad prodje , smiris zivce i ti i one, polako , u 6 oka . Pametne su to cure, ali su deca  :bighug:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

veki

ma znam, ja sam na poslu pa se davim, da sam kuci vec bi proslo do sad 10 puta,

Beatrix Kiddo

Quote from: veki on May 25, 2010, 01:07:18 PM
ne pazi razgovor im ne gine, i predavanje, samo je pitanje da li da ih ozbiljno kaznim ili ne
mada moram da priznam da mis e AnaK ideja svidja, razgovor svakako, a verovatno cu deo poklona zadrzati da ne otvore bar danas :)
Ovako nekako bih i ja uradila ;)

Mada, na prvu loptu bih i ja pomislila na zabranu otvaranja poklona, ali bih, nadam se prije nego sto izustim, ipak izjavila da samo jedan broj poklona kao kaznu otvaraju tek za nekoliko dana (naravno, njima to prikazala kao ogromnu kaznu, da ne pomisle i sami - super sto je samo dio poklona odvojila :girl_haha:  )
(mozda da izdvojis bas neki najljepsi poklon, ako znas unaprijed sta ce da dobiju)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Saska

ne znam koliko to sa neotvaranjem poklona moze da se izvede, pogotovu ako dolaze matorci, pa jos insistiraju da se odmah otvore pokloni da vide da li se slavljenicama svidja ili da li su pogodili velicinu. jos samo neko od gostiju treba da se nadje uvredjen sto je njegov poklon sklonjen, a drugi odmah otvoren.

da je to rodjendan u igraonici na koji pretezno dolaze deca i obicaj je da se pokloni guraju u kosaru, pa naknadno otvaraju, bilo bi izvodljivije.

ni meni se ne svidja babina reakcija, odnosno smeh u jednoj potencijalno opasnoj i nesmesnoj situaciji, ali sama kazes da nema svrhe pricati s njom.

Deda

Blago vama sa normalnim babama, moja  zna deci i upaljac i sibice da da za igranje ali interesantna stvar- ne daje ona kad je sama, nego kad se svi okupimo , pa kao-ona ih pazi a dobra je baba pa ne moze deci da odoli  :hm:. Ja sam jednom u sred slave  ustala , uzela joj iz ruke sibicu, bacila u djubre i nastavila da jedem - sve bez reci.
Ili ne dozvoljavam deci da pre rucka ili vecere idu kod nje i to svi znaju. Juce sam joj nabrojala da ne daje deci- nikakvu veceru, cokoladu, keks, voce jer ja zavrsavam spremanje. Sidjem dole-ona se sa Nedom kuca casama - sa koka kolom  :blink:.
Jbga to nisam nabrojala  :lol:
Da ne bude moje zaljenje samo- samo deci utuviti u glavu sta smeju-sta ne smeju. Danas nije trenutak jer je rodjendan  , ali proci ce i taj dan  :lol:

MissL

pa valjda se zna cije se dete ovdI igralo sa sijalicama... znala sam da ce da mu da ona, pa sam mu dala ja :turpija: e ajd' sad da vidimo koga vise voli :rofl: :rofl: joj kad se setim
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Dusica

Srecan rodjendan devojkama :0

Terasu ne otvaram vec, evo 2 godine, ali uopste jer zaista imam panican strah od izlaska/penjanja/zakljucavanja i svega ostalog po terasi (4 sprat)
Ja bi pustila da prodje rodjendan pa onda neka kazna...nisam ni ja pametna

Deda

Lakse mi kad znam da ima jos sa panicnim strahom od terase  :-X

disco2000

Nek' otvore poklone, naravno, ali sledeca npr. tri dana nema igranja :D
:think: s druge strane... svakakve varijacije su moguce, npr. ne svide im se pokloni, ili bude im bitno da su videle sta je...

veki

dedo nisi jedina ni u slucaju terase, a ni babe

Margarita

meni je sa kaznama lako, ukidam igrice i crtace
od tezine prekrsaja zavisi da li je na dan, dva ili sedam...

cici

Quote from: Margarita on May 25, 2010, 03:51:56 PM
meni je sa kaznama lako, ukidam igrice i crtace
od tezine prekrsaja zavisi da li je na dan, dva ili sedam...
Deset, mesec  :D