Main Menu

Tata mi je bolestan

Started by Minimax, May 26, 2010, 08:48:46 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Pozitivno razmišljaj. Danas je bio kod lekara, sigurno bi video da postoji neki zabrinjavajući problem. Ako mu se žuč uznemirila, stavite ga na neku dijetu. Budite oprezni, ali nemoj da se kidaš  :kiss1: :bighug:
Janko 23.7.2002.

Dada

Quote from: Minimax on May 28, 2010, 07:22:05 PM
Tata je opet povracao, odmah posle jela. Tako mi je tesko i u takvoj sam agoniji, mislim da cu eksplodirati. Bojim se da ne budu ovo poslednji dani...

Posto je povracao poslije jela vjerovatno je tacno da je zuc  :bighug: Pokusaj da budes optimista :kiss1:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Zumbulica

Nemoj tako da razmisljas, opusti se malo  :kiss1:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Xe

Stavite ga na dijetu, samo bareno, krompir, pirinac, malo suvog hleba ili grisine...
Teski su dani, kad malo zahladni bice mu lakse  :bighug:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Minimax

Kikiriki

Joooj, kao da pričaš o mojem ocu. Prvo ga je boleo žuč. Ma toliko je počeo da vodi računa o hrani da je to bilo nenormalo. Ma samo narandžasto, zeleno...Pretvorio se u zeca. Ako bi pojeo nešto jače odmah napadi, povraćanja, ne spavanja... I svi smo obratili pažnju na te bolove. Međutim, da naglasim da se ja ne sećam da je on pao u krevet od bolesti, imao je noći kada nije mogao da spava jer se kao guši i stalno kao da ima potrebu nešto da iskašlje ali nema šta. To se javljalo i nestajalo. Kao što sam rekla, pažnju smo obratili na žuč pa je laproskopski operisao žučnu kesu. Sve je proteklo OK. Nastavio je sa zečijom ishranom. Bolovi u žuči su prestali ali se javio neki čudan da kažem bol u grudima. I naravno umor, umor... Išao je i kod ovog kardiologa i kod onog međutim NIŠTA MU NISU NAŠLI! Preporučili su mu da ide na psihijatriju jer ga je verovatno udario klimaks (ili kako se to već kaže za muškarce)!!! Čini mi se da su to troje bili sve moj do mojega. Odmah se izvinjavam ostalim kardiolozima jer ja sve one koje znam su majstori svojeg zanata. Ja sam bila u petom mesecu trudnoće i živim u Novom Sadu a moji su u jednom gradu u istočnoj Srbiji. Nesvesna šta se dešava kući jer nisu hteli da se potresem, jedne noći je zazvonio zloslutni telefon. Majka mi je saopštila da mi je otac u bolnici i da su ga prebacili u tamo neku sobu, da ne znaju šta mu je i da ČEKAJU DA UMRE. Da će to biti ovih dana!!!!!!!!!!!!!!!!!! ŠOK!!!!!!!!!!!!! Brzo smo sredili da ga prime ovde u Kamenicu. Dovezli su ga sa kolima sa spremnom reanimacijom a ovde su ga primili polumrtvog. Kako su ga u Kamenici privezali na aparate odmah su ustanovili da je imao infarkt koji nije lečen!!!! Pa takve nalaze su mu radili i kod kuće ALI KARDIOLOZI NISU ZNALI DA PROČITAJU NALAZ!!!!!!!!!!! Opet izvinjenje ostalim kardiolozima. I eto... Mesec dana su ga oporavljali i onda operacija srca. Zbog onog bola u grudima i gušenja koje niko nije konstatovao srce mu je za trećinu bilo uvećano i teško je pumpalo. Sada je dobro... Doživeo je da vidi dva unučeta i verovatno će i treće ako rode budu letele prema Novom Sadu.
Pročitaj pa razmisli.

Minimax

Kikiriki, hvala ti puno ! Bas prepoznajem tatinu situaciju u ovome sto si ti napisala. Ne mogu samo da verujem da kardiolog moze da previdi tako krupnu stvar ! Uzasno tuzno ! Danas smno opet imali frku, tata je opet povracao. Prethodna dva dana se dobro osecao. Danas je povratio caj koji je popio i neke oblande koje je jeo. Osecao je pecenje u grudima. Mama je opet oklevala da zove hitnu, ali kad sam rekla da cu to ja da uradim, nazvala je i ispricala tatine tegobe i dobila odgovor da je to najverovatnije opet napad zuci. Iskreno, meni je sve to mnogo sumnjivo, sve se tesim da je zuc, ali svi moji instinkti vriste da to nije to i da se on pati pred smrt. Ceo dan sam danas bukvalno bolesna, muka mi je, imam proliv, glava me boli i gusim se. Razmisljam o svom detetu i znam da zbog nje moram da budem hrabra i jaka, ali sada se osecam tako slabo i tuzno, plasim se da cu se razboleti ...

Xe

Minimax, koje lekove pije za srce? Jel ima nocu gusenja, kad pokusa da legne?
Onako, da kasljuca, kao da mu se pluca pune vodom? Ja sam to imala, znam kakav je osecaj.

Moguce je i da su mu lekovi iziritirali zuc, pa to sad jedno drugo povlaci.
Meni ne lici na infarkt, ali opet ne znam. Vodite ga kod nekog kardiologa privatno, neka mu uradi UZ srca pa cete pouzdano znati.  :bighug: Ovako samo tapkate u mraku. A bilo bi dobro i da uradi UZ abdomena, da vidite sta je sa zuci. Ako je pod upalom, lepo se vidi.

:bighug:

Minimax

Xe, kod privatnika je i bio, radio UZ srca, kolordopler krvnih sudova, i UZ abdomena. Sve je radio u istoj privatnoj ordinaciji. Dobio je terapiju, pije je redovno. Danas ga muci zeludac, a njega valjda jedino nije snimao, a zna od pre da ima cir, da ima kilu i ko zna sta jos nakalemljeno na zelucu za ovo vreme. Tako se grozno osecam, puci cu...

Minimax

Zaboravih da napisem da u zuci ima par kamencica, i to je sve. Srce, vec sam napisala, je u apsolutnoj aritmiji i ima kardiomiopatiju. Uvecana mu je leva pretkomora zbog te aritmije, koju ima vec 40 godina i nikad je nije lecio. Ima fibrozne promene na plucima, koristi dgve pumpice sa lekovima.

Xe

Ako je pregledao srce i ima odgovarajucu terapiju, ako ga je gusenje proslo (bar ono koje sam opisala, a koje je posledica vode oko srca), onda je najverovatnije problem sa zelucem ili zuci.
Ne znam koliko i kako se hrani, pretpostavljam da sad pazi sta jede, ali je moguce da od nekog od lekova koje pije ima mucnine.
Zasto mislis da je "pred smrt"? Jesu li to tvoji strahovi ili imas realne osnove?

Minimax

Ne znam zasto imam taj osecaj, to je nekako instinktivno, ne mogu da objasnim. Moj tata je covek koji nikad nije sedeo, uvek je nesto radio i kretao se, a sad po ceo dan prelezi u krevetu, sve mu je napor, i vidim, po prvi put, da je veoma uplasen. Ne zeli u bolnicu, jer veruje da se odande vise ne bi vratio.

Xe

Quote from: Minimax on June 02, 2010, 10:57:18 PM
Zaboravih da napisem da u zuci ima par kamencica, i to je sve. Srce, vec sam napisala, je u apsolutnoj aritmiji i ima kardiomiopatiju. Uvecana mu je leva pretkomora zbog te aritmije, koju ima vec 40 godina i nikad je nije lecio. Ima fibrozne promene na plucima, koristi dgve pumpice sa lekovima.
Sta kazu kardiolozi? U kakvom je stanju srce i kakve su im prognoze? Ako je 40 godina ziveo sa aritmijom, verovatno se organizam navikao, a pumpice mu olaksavaju disanje, samo ako ih redovno koristi. Nadam se da nema neku alergiju na polen jer to moze da mu pogorsa stanje pluca. Zato treba da izbegava setnje ujutru, kao i otvoren prozor nocu.

Xe

Ako nikad nije bio bolestan, nije ni cudo sto je sad izgubljen. To opet ne znaci da je tako lose kao sto vam se cini. Mozda jednostavno zapadne u paniku (imam oca koji se potpuno izgubi kad mu nije dobro, kao dete je :( ) Ljudi koji su u zivotu bolovali od necega lakse se nose s tegobama, znaju sta mogu da ocekuju i kako da se ponasaju.
Sta su vam rekli doktori? Kakvo je njegovo stanje, po njima?

AnaK

Samo da te   :bighug: i da poželim da ova kriza prođe  :kiss1:
Janko 23.7.2002.