Main Menu

Prirodni proizvodi za čišćenje

Started by Lani, May 28, 2010, 05:58:17 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Mi smo u starom kraju imali pet kontejner i najnormalnije su ga ljudi koristili.
Posle par meseci je samo sklonjen, naravno ne znamo zašto.  :(

AnaK

Mi imamo još uvek. Mislim da se koristi umereno...
Janko 23.7.2002.

janavi

onaj žičani?
ovde su preko puta pinokija i preko puta poljoprivrednog odneli posle par puta da su bili razvaljeni
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Lani

Taj naš je bio žičani.
Dešavalo se često i da ga ne prazne redovno.  :hm:

AnaK

Janko 23.7.2002.

Nanny Ogg

Quote from: janavi on May 31, 2010, 02:27:06 PM
ja uopšte nisam u 'tom fazonu'
da je ta priroda radila, ne bi hemiju nikad ni izmišljali...

imali smo blizu kontejner za pet ambalažu, al se nije 'primio' te ga više ni nema

Pa tad kad su hemiju izmisljali, nisu znali da skodi okolini  ;) A kad su saznali da skodi, vec je to postao preveliki biznis i previse se para tu vrtelo da bi se tek tako vratili na prirodno  :innocent:

Ja uopste nisam radikalna po tom pitanju (treba moju kumu da vidite, ona je prava sektasica  :girl_haha:), ali sam definitivno ubedjena da, kad bi svako od nas ulozio makar minimalni trud, bi se to na globalnom planu i te kako osetilo...

Ajte zene, ne dram'te

Lani

Quote from: Nanny Ogg on May 31, 2010, 02:49:49 PM
Ja uopste nisam radikalna po tom pitanju (treba moju kumu da vidite, ona je prava sektasica  :girl_haha:), ali sam definitivno ubedjena da, kad bi svako od nas ulozio makar minimalni trud, bi se to na globalnom planu i te kako osetilo...

:good:

AnaK

Isto mislim i ja. S tim što sam tu nedosledna, i generalno voljna na ustupke koji me ne pogađaju previše  :-[
Janko 23.7.2002.

Beatrix Kiddo

Ja ne mogu da se natjeram da koristim sirce, previse "jako mirise"     :-[

Ovako i ja mislim  ;)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

janavi

Pa tad kad su hemiju izmisljali, nisu znali da skodi okolini  ;) A kad su saznali da skodi, vec je to postao preveliki biznis i previse se para tu vrtelo da bi se tek tako vratili na prirodno  :innocent:

pa dobro,. ne koristim dezodoranse u spreju
u principu skoro da i ne kupujem proizvode u pet ambalaži (vode, sokove i to)
od mene dosta :mrgreen:
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Blue

red je da i ja ovo potpisem.  :good:

iskreno, u pocetku mi se nije dalo da odvajam tegle i staklenu ambalazu i nosim ih u poseban kontejner, koji je udaljen 40-ak metara od moje kuce.

a onda sam u vise navrata prolazila i videla pokraj tog kontejnera jako stare ljude koji zaista jedva hodaju, sa stapom ili cak u kolicima, a nije im tesko da donesu tu staklo. i onda sam rekla sebi - da sam neodgovorna i nekulturna i da je to zaista neki minimum truda, kulture, odgovornosti, koji moram sebe da nateram da cinim, kada se vec nasao neko da taj ceo program recikliranja finansira, organizuje, kada to sve ima neki smisao, kada ljudima koji tu zive to nije tesko, vec im je u krvi, itd.

poslednji put kada sam bila u beogradu, sam cula razgovor prijateljica, kako ismejavaju neke tamo rodjake iz nemacke, koji nose sa sobom torbe u samoposlugu i vracaju plasticne flase u samoposlugu. kao cicije su, stede, svaki cent im je bitan. tek kada sam im predstavila kako to izgleda iz moje licne perspektive (da se ne radi tu o ustedi 25 centi kaucije po flasi, niti o 5 centi po plasticnoj kesi, vec o navici koja necemu sluzi i ima neki smisao) shvatile su to bolje.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

gasha

slazem se sa nanny :good:

dok smo ziveli u Zemunu, noslili smo pet ambalazu u poseban kontejner, i to podosta daleko, ovde nemamo odvojene kontejnere, svu staklenu ambalazu ponovo koristim za zimnicu, koristim neka ekoloska sredstva za pranje kupatila, i stvarno cu poceti plasticne kese da uzimam u prodavnicama.
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Saska

u nasoj skoli su dobili po ucionicama kartonske "kontejnere" za papir, pa se na ovaj nacin ratosiljamo silnog papira koji gomilamo u kuci- kupujemo novine svaki dan, casopise, pa se nakupi.

ne podnosim plasticne kese, ali ih imam u ogromnim kolicinama, pogotovu kad dodjemo iz neke velike nabavke, pa ih onda koristim kao kese za djubre.