Visina i tezina (i kako da ga ugojim?? )

Started by chokoladica, June 08, 2010, 03:34:45 PM

Previous topic - Next topic

kalimero

da, anak, ali kod kilaze je relativno....ne znas da l joj je proradila stitna ili ima neki drugi nagli poremecaj koji ukljucuje lekove a ne samo preporuke u ishrani.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

Quote from: AnaK on May 08, 2014, 12:16:26 AM
Ja bih samo ovo oko diskriminacije... Ja sam otišla kod nutricioniste, u DZ, koja realno ima veći višak kilograma od mene. I to mi je instant poljuljalo poverenje. Prosto, od frizera očekujem da ima dobru frizuru, od kozmetičara lep ten, od zubara zdrave zube, od nutricioniste i dijetologa da imaju liniju koja uverava obične smrtnike da zna šta savetuje, i da se svojih preporuka pridržava.
Od deteta ne očekujem da to tako vezuje, tu su mi aršini različiti  :-[
sigurno puno ljudi to gleda na isti nacin ali cesto se u ovakvim situacijama stvari svedu na opis radnog mesta poslali je da objasni deci da je jabuka zdravija od cokolade i kako se peru zubi. Lupam sad.
Ali slazem se da deca ne bi trebalo da imaju te arsine

AnaK

Znaš kako, Kali, ja se prva patim sa ovim ili onim, ali istraživanja kažu da u koncentracionim logorima nije bilo gojaznih, kakvi god da su im zdravstveni problemi bili, a imali su ih. Sa svim stanjima, bolestima, štitnim, hormonima, insulinskom rezistencijom... je teže održavati kilažu, ali je apsolutno moguće. I znam ja da sam ekonomista pa u minusu, i da nije isto znati i primeniti, al' to što se vidi je meni prosto neophodan uslov. Kao što mi je uvek bila :krsti: reklama Božen i tableta za mršavljenje, tako sam oko hrononutricije prvo našla Anu G. na  youtubeu, videla kako izgleda, pa onda krenula u dublje proučavanje. Meni je to važno.  :innocent:
Janko 23.7.2002.

Finalina

pa bas deca i treba da imaju ( jer zaista i imaju, prirodno) te arsine, ako se razumemo...sa odrastanjem naucimo sve i svasta o tim razlikama i da budemo fleksibilni, tolerantni i tako to

maxic

To sto je med. sestra debela ne znaci da ne zna  o pravilnoj ishrani , nego samo znaci da je se ne pridrzava. Mozda bih tako gledala na licnog trenera, nutricionistu, ali ne gledam na ljekare i med sestre, pogotovo ne ne ovu iz Mono price, koja je tu da uzme podatke.

Jel ima kod  Mono recimo pregled sluha i vida  u skoli i da li bi to Stela odbila ? Ja ako sam dobro zapamtila , Mono se zalila nedavno da Stela puno jede, pa se pitam da nije fora u nekoj frci od brojke?

Ovdje moze da se odbije sve i svasta, nista ne mora ali mojima to ne bi na pamet palo. Nece da ih operisu tamo, nego da eventualno upozore na neki problem.
Jos , ne kapiram sto bi bio problem da si kao XY osoba dio staristike, nece te nigdje po imenu navoditi. U smislu ako ti nista ne oduzima, a mozes da pomognes zasto ne bi?

Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Praslin

I ja mislim, kao i Fina, da je potpuno prirodno da deca direktno povezuju osobu koja priča sa onim što priča. A slažem se i sa AnomK da je prilično bzvz da ti neko ko je gojazan prepisuje dijetu.
Ja se držim onog "practice what you preach", pogotovo ako to što propovedaš, radiš na profesionalnom nivou i nameravaš od toga da zarađuješ. Ne mogu ja da očekujem od mojih studenata da budu detaljni i promišljeni u radu, a ja onda da donesem nešto ofrlje urađeno. Isto tako očekujem od nutricioniste da ima normalnu kilažu, jer to pokazuje da ume da definiše sistem ishrane koji je izvodljiv u praksi. Razumem ja da postoje otežavajuće okolnosti za mršavljenje i ne mora nutricinista baš da bude manekenski tip, ali gojaznost ne bi trebalo da dolazi u obzir.

Međutim, koliko vidim, decu je merila medicinska sestra, a ne nutricionista niti lekar. I očito je da se to merenje radi zbog toga što je sistem zabrinut za goajznost dece. Ako neko u nekom ministarstvu pokušava da progura sistem zdravije ishrane u školama, kako to da uradi bez jasnih podataka o gojaznosti dece? Jasno je da je neophodno da prvo postoje podaci o stanju, da bi se nešto u sistemu menjalo.

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Deda

Quote from: AnaK on May 08, 2014, 12:23:44 AM
Ze, tako sam oko hrononutricije prvo našla Anu G. na  youtubeu, videla kako izgleda, pa onda krenula u dublje proučavanje.
Meni povrsnoj to na pamet palo nije  :rofl1:. Ja samo videla slike pre i posle i Dawn kako je smrsala , tu je bio kraj  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

monochrome

decu je zapravo merila nutricionistkinja/health visitor...posle je ispalo da je jedna mala neuhranjena (znam, roditelji popizdili)...jedno od retke dece koje se hrani zdravo i apsolutno je zdrava, samo siculjak...

@maxic, stelka ima savrsenu tezinu, visinu/bmi (ono sam se JA bila zabrinula da ne jede mozda previse, pa pitah...nije ona...jbg, imam jedno dete, pa ne znam...zato imam vas :girl_in_love:)...to veze nema sa time sto je odbila...ama bas nikakve...ona nema nikakav problem sa prehranom, nit' self imidzom...to nam je k'o dobar dan...
odbila je jer smatra da je to njena stvar, a jos je mala da stvari sagleda kao mi/vi...naravno, ja njoj jesam objasnila zbog cega to merenje i kako mere i bebe bla bla, ali ona kaze da ni njenu bebu nece da mere :rofl:
zanimljivo je da ste spomenuli sluh/vid, posto sam se i ja toga dotakla, ali ona smatra da je to nesto sto je jako vazno, a ovo nesto sto nije, osim u slucaju kad se dete ne oseca dobro, nema energije, vidljivo je pretilno i tako...sta sad...jedina je odbila i tako je kako je...necu da ribam zbog toga...cak mislim da je vrlo validno to sto je primetila da pretilna osoba deli liflete i ozbiljno i autoritativno prica o zdravoj prehrani, vezbanju, zdravom zivotu uopste...btw, niko oko toga nije pravio frku...nit' postavljao pitanja...deca su mogla da odbiju, kao i roditelji i eto...moje je to uradilo...svi su rekli da nema problema, stella provela vreme u biblioteci, ja dobila papir da potpisem i voila...ima puno vaznijih stvari...

monochrome

i ja kao i anak ne volim kad mi bilo kakvu pricu prodaje neko ko od iste nema benefite ili nije dobar primer iste...mnogo los pr  :innocent:

dmi

decu ne mere u skoli. to se radi na godisnjem pregledu kod doktora.
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

monochrome

izgleda da samo mi nemamo te sistematske...mislim, uk...

cici

Quote from: cici on August 17, 2013, 08:31:04 PM
Sofija ima 42kg meni se to nesto cini mnogo visoka je recimo 159-160.Procenjujem po sebi :lol: Andrijina tezina vec mesecima 33 ne znam koliko je visok.
Quote from: cici on October 09, 2013, 08:57:16 AM
:rofl:
Andrija je 145cm i 36kg i sva sreca ima manje od 10kg o Tese, to ako ponovo legne na nju bice joj lakse :lol:
Sad se vec brinem, iako nikad nisam pomislila da cu da se brinem oko Sofijine kilaze.Ima 50kg, misllim da ima 165cm ili je tu negde svakako je visa od mene.Mnogo mi je to od avgusta do sad.

Andrija je malo porastao od oktobra samo 2cm, sad ima 147cm i 40kg i njemu su rekli da mora da smrsa oko kilo ipo i da to pretvori u misice.Procenat masti mu je 17%.Kondicija mu je losa i nije mi bas jasno kako ali i izmotavao se dok je vozio bajs, nije odrzavao brzinu koja mu je recena nego je vozio brzo i sporo naizmenicno.

disco2000

Dakle, 128cm i 23 kg :crazy:
Laki, sa skoro 8, ne Petra, da pojasnim :lol:

Lani

Laki kao Iva.  :girl_haha:
Cici, mislim da nije mnogo to za Sofiju, pa ona je dosta visoka, par cm samo niža od mene a 15 kg manje.  :lol:
OK znam, ona je dete, ja odrasla osoba i u tom smislu nema poređenja ali hoću da ti kažem da je to na njenu visinu sasvim lepo raspoređeno.  :kiss1: Ti svakako, ako će ti biti lakše, kontroliši makar kod kuće šta jede i ne ohrabruj jedenje slatkiša, grickalica i sl. Ne može da škodi.

cici

Pa nekako se naglo raskrupnjala a meni se to ne svidja, jos su joj pocele strije sa unutrasnje strane butine :( jos su crvene ne znam ima li smisla mazati to icim i na levom kuku malo..Bas sam se rastuzila.
Sto se tice ishrane opominjem za slatkise i grickalice ali kako se sastane sa drugaricama  odu negde na neki megalomanski sejk od milion kalorija pa sam i o tome drzala predavanje.Ne bih da se uporpasti pa da za par meseci bude iskompleksirana i drzi dijete i sta vec.Navodno vezba svako jutro samo ja to nisam videla.