Visina i tezina (i kako da ga ugojim?? )

Started by chokoladica, June 08, 2010, 03:34:45 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Realno, zdrav, dobra KS, :pljucka: ali bih ja stvarno volela da bar 2x nedeljno pojede nešto 'kuvano', kašikom.
Janko 23.7.2002.

Summer

Znam da nije neka uteha, ali ja moram da po stoti put pomenem mog rodjenog brata, koji sada ima 33 godine i 2m i 100 kg.

Nikada nije pojeo nijednu salatu niti bilo koje povrce u sirovom obliku, od mlecnih proizvoda samo mleko (nikada nijedan sir, jogurt, pavlaka...), jaja je poceo jesti sa nekih 18 godina, od voca jede jabuke i banane i to retko, ostalo nista, mozda je probao nekad tresnje. Meso iskljucivo mleveno i neke snicle, ali samo odredjenu vrsu (tipa lovackih, ali da nemaju zilice). Nikada nije okusio prsut i sl. Ribu i morske plodove nikada. Nikada nije hteo da jede corbe, boraniju, grasak i sl. Kupus da ne pominjem.

Uvek je bio zdrav, zdraviji sto puta od mene koja sam jela skoro sve. Moje detinjstvo su obelezile muke mojih roditelja, mamina posebno i nastojanja da ga ubedi da nesto proba (sve ovo sto ne jede nikada nije ni probao!). Svima nam je laknulo kad su kapitulirali i shvatili da od borbe nema nista. Sad je jedino tesko njegovoj zeni jer nije jednostavno osmisliti jelovnik  :crazy:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

AnaK

Ma, realno, ja sam kapitulirala :lol: ne teramo se, ne natežemo, nisam ni mnogo zabrinuta. Samo nekako mislim da treba svakih godinu-dve da probam da mu uvedem nešto, mirno  :lol:
Janko 23.7.2002.

martina

ja se slazem s tim pristupom, anak

moze da bude malo komplikovano kad se putuje i to... ako bas nemas pri ruci sta jede. ali, opet, za par dana i da jede skroz isto i samo jedno - ja se licno ne bih uzbudjivala

skroz mi je dobro sto izbjegavas natezanja i ucjene hranom. gledam to oko sebe i mislim da kvari odnos roditelja i djece, a ne doprinosi ishrani pretjerano

mislim da sam kao dijete ja bila jako slicna janku. sjecam se kako smo sestra i ja pocele da se bunimo sto mama stalno kuha japrak, kao - ne mozemo vise. a ona, jadna, skontala da to pojedemo... pa zapela ko mutav na telefon
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

prevodilica

da se emge ne brine za svoju lepojku, neki dan su na pregledu izmerili D
visok 126cm, 26kg
iliti taman popunjen koliko treba :rofl:

Lani

Malo smo se merili jutros pa da se pohvalim, Iva se malo popunila  :clap:

Iva 21.5 kg, visoka 120 cm
Una 15 kg, visoka 98 cm  :girl_haha:

prevodilica

moja deca izrastoše ovog leta :0

D se merio pre neki dan, 128 cm visok, 27 kg
V visok 109 cm, 18 kg, on se više izdužio, a tek što je zategao mišiće od bicikle i vratila

Summer

Iva i David imaju skoro iste mere  :girl_haha:

David 120 cm, 22 kg
Sara 110 cm, 21 kg

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Margarita

pavle 135 cm, 33 kg
petar 131 cm, 33 kg
po 2 kg su dobili za 3 nedelje kod babe i dede :girl_sigh:

disco2000

Quote from: AnaK on May 29, 2013, 09:42:03 PM
Juče smo se Janko i ja dogovorili da mora malo da proširi jelovnik, i da ubaci neka jela koja mogu da prođu. Moj predlog je bio da jednog dana bude nešto što baš voli (od 3-4 stvari), a drugog nešto što 'može da prođe', pa se iscenkao da bude 2 dana šta voli, a 1 'može da prođe'. Upravo mi je doneo jelovnik za ovu nedelju :lol:

Ponedeljak:

D. Pahuljice
U. Voće
R. Pljeska
V. Tortilja

Utorak:

Forneti
Povrće
Jezici (tako on i njegova sestra zovu Cekin paniranu piletinu na štapićima)
Sendvič

Sreda
Sendvič
Voće
Gulaš (od pečuraka, isključivo)
Tortilja

Četvrtak
Eurokrem
Povrće
Supa (iz kesice, tri vrste)
Testenina (podrazumeva se da je sa šećerom)

Petak
Forneti
Voće
Meso
Palačinke

Subota
Pahuljice
Povrće
Pica
Tortilja

Nedelja
Sendvič
Voće
Jezici
Testenina

:crycry: :crycry: :crycry:
Pa ovo je odlican jelovnik :good: Da li i dalje vazi? :think:

Lakijev bi glasio:

D - ml.plazma i mleko ili kifla i cokoladno mleko
R - pomfrit i nageti ili prazan pirinac ili spagete-makarone sa maslinovim uljem
V - kajgana ili virsle ili hleb i krem i mleko

AnaK

Ne pridržavamo ga se striktno, ali to i dalje jede. Mislim, samo to. Na ovom spisku nema ničega što 'može da prođe'. A za Lakijev  :bighug: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

emge

Quote from: prevodilica on August 17, 2013, 10:18:30 AM
moja deca izrastoše ovog leta :0

D se merio pre neki dan, 128 cm visok, 27 kg

Marta ko D, ista težina i visina.
Vidjećemo kolika je posle Pg, kad je baba nagoji :girl_haha:

Saska

Ja se malopre iznenadila za Mihajla, 102 cm, a krajem maja u bolnici su izmerili 98, nisam ni primetila da je toliko izrastao. Kila ima oko 15.5.

vrana

ja moje ne smem ni da merim
manji su od svih  :girl_haha:

Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

prevodilica

Quote from: emge on August 17, 2013, 02:15:30 PM
Marta ko D, ista težina i visina.
Vidjećemo kolika je
posle Pg, kad je baba nagoji :girl_haha:
:lol: a nedavno sam komentarisala kako su slicnih mera, koji post iznad :girl_haha: