PMS i kako se borite sa njim

Started by dmi, June 18, 2010, 11:30:15 PM

Previous topic - Next topic

Pepi

Do pre godinu dana ništa...nisu me bolele grudi ni stomak, nisam bila nervozna, samo vidim na gaćicama da sam dobila...
Od pre godinu dana, kako sam počela sa raznim terapijama za štitnu, za hormone, i sl...svakio mesec je sve gore: užasna, migrenozna glavobolja, strašna nervoza, plakanje bez razloga, grudi me bole dve nedelje pre nego dobijem...
Najgore od svega je plakanje: za sekundu se rasplačem za najobičniju glupost, suza suzu stiže  :blink:
Ranije sam pila kapsule ulja žutog noćurka, zaista super deluje na PMS.

Summer

Quote from: Deda on June 19, 2010, 11:16:13 AM
A niste primetile da vam te Yaz uticu na gojenje?
Meni je najveca frka za pilule od kilograma, pisala sam vec da sam sa Diane bespovratno poremetila sve...dodala 7-8 kila bez pardona...

Kakvo gojenje, vidis li da mrsam  :rofl:

Salim se, tek sam njih pocela, a moja dr isto kaze da su one najbolje izbalansirane, imaju minimum hormona, preporucuje ih, za ovakve kao sto sam ja  :D

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

gasha

:sissyfight: :sissyfight:
sva sam ovakva danas

pnekad imam ovakve ndane, kada ne znam sta mi je sve mi smeta, i onda dobijem pa se smirim.
ovakvi pmsovi su mi rekti, ali nesnosni
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Xe

Quote from: Deda on June 19, 2010, 11:16:13 AM
A niste primetile da vam te Yaz uticu na gojenje?
Meni je najveca frka za pilule od kilograma, pisala sam vec da sam sa Diane bespovratno poremetila sve...dodala 7-8 kila bez pardona...
Ja sam od diane oslabila jer sam imala uzasne glavobolje, pracene povracanjem na svakih deset minuta, i to satima  :crazy:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Ivy

u srednjoj sam imala uzasne bolove i povracanje  :crycry:  skoro svaki mjesec su me bukvalno nosili u ambulatu na koktelcic inekcija...cijelo odjeljenje je znalo kad dobijem  :wall: i zaposleni u hitnoj  :wall: niko me ne pita nista samo me sprovedu do stola, dobijem kotelcic i ostanem kod njih sat vremena...pa kuci ...
tada mi menstruacija nije bila redovna pa mi se cesto desavalo da dobijem dok sam u skoli...  :wall:  posle sam po preporuci pocela da koristim diklofen cepice  :crazy:
osim tih fizickih problema druge nisam imala, ponekad samo blage pms simptome ili malo grudi boluckaju i to je to...
do posle porodjaja...  :wall: dobijam redovno u sat, pojela bi brdo slatkisa, grudi bole deset dana prije, bolovi se nisu smanjili samo krace traju, ranije po dva dana nisam znala kako se zovem...sada par sati samo...ali zato sam nervozna za medalju danima...samo bih se svadjala...plakala...uffffffffffff.... ali primjetila sam da kada redovno treniram i uzimam vitamine  :think: pms je slabiji...i nekako sve bolje podnosim... nisam probala nista od  tableta ...a mozda bih trebala...ako ne zbog sebe ondaK zbog mm-a  :rofl:

Deda

Jedan od razloga za razvod mog bivseg kolege je bio nepodnosljivi PMS njegove zene  :fool:.
A nije htela da se leci. Kako je on pricao, ona je samo 5 dana u mesecu bila normalna zena
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Xe

Quote from: Deda on June 19, 2010, 05:47:11 PM
Jedan od razloga za razvod mog bivseg kolege je bio nepodnosljivi PMS njegove zene  :fool:.
A nije htela da se leci. Kako je on pricao, ona je samo 5 dana u mesecu bila normalna zena
Laze, more.  :crazy:
Koji PMS traje 25 dana?

Ja jos malo pa cu da pocnem da se vadim na klimaks  :girl_haha:

Milica

:suzze:  :sissyfight: :wall: tako otprilike izgleda moj PMS i mogu vola da pojedem

NenaS

Kod mene to vise nije PMS nego pocetak klimaksa, tako da ciklus traje koliko mu padne napamet i poslednjih sest meseci dobijam bez ikakvog sistema na 30 - 45 dana. Grudi bole strasno, nadujem se kao zaba, a nervozna sam toliko da je svima preporucljivo da mi se sklanjaju s puta. Cokolade bih mogla da pojedem na tone.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Unabebili

Quote from: Xe on June 19, 2010, 05:55:53 PM

Koji PMS traje 25 dana?

Ja jos malo pa cu da pocnem da se vadim na klimaks  :girl_haha:

moj traje toliko  :lol:
a ja se uveliko vadim na klimaks  :lol:

elem, do pre 7-8 godina sve je bilo ok, a kako vreme odmice, meni je postalo sve to toliko nepodnosljivo da  :molitva: da ovo sto pre prestane

medjutim >:(, ciklus se samo skratio na 22- 25 dana, a na 10 dana pre pocetka, ja krenem da oticem i skupljam vodu ( merila se pre i posle i razlika bude po 4 kg)

otezano varim, a imam uzasnu potrebu da jedem, pa sve sto pojedem izazove osecaj da sam zvakala cigle  :girl_cray:

dobijem podocnjake, a ranjiva sam do iznemoglosti i na kraju....kad se rasplacem zbog toga sto i "kitovi u morima izumiru i nije mir u svetu) , u roku od par sati dobije  :rofl:

Mg +Zn mi je pomagao neko vreme, sad vise ni to

primetila sam da mi kretanje takodje pomogne, a ako uspem da se nateram da izbacim slatkise i jedem vise voca i povrca, bude mi lakse

i tako.....za sad, nemam resenje za pms

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

dmi

ja cak vise ni ne mogu da jedem slatko kad me uhvati PMS
samo bih jela cips :crycry: ili smoki

uzecu to ulje nocurka bas da vidim hoce li mi malo olaksati
ja se dosta zdravo hranim, pijem puno vode, aktivna sam poprilicno ali opet mi svasta fali

jedina osoba koju ne mogu da podnesem u PMS je MM :rofl:
on me iznervira dovoljno da me pogleda. prema svima ostalima se kontrolisem u stvari nemam nagon da ih maltretiram :rofl: ali njega da :mrgreen:

valjda mu naplatim u tih nekoliko dana sve sto me niravaro za protekli mesec a ja ga iskulirala :rofl1:

naravno da resenje nemam
od jutros se osecam neocekivano dobro a trebalo bi u toku dana ili ujutru da dobijem :ces:

samo da me marfi ne demantuje u roku od odmah

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

kalimero

jao, pms... grudi boleeeee, nervozna sam i cmoljava na smenu, nadujem se ko žaba..... a kad dobijem sve bude "ko rukom odnešeno" i onda me samo strašno boli stomak prva dva dana i obilna je najstrašnije, najradije ne bih mrdala nikuda  :wall:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Sorciere

Moj pms je u poslednjih sest-sedam meseci apsolutno isti kao kod dmi. Pocela sam od skoro da pijem nocurak i kao malo ublazava simptome. Mada, iskreno, sama sebi sam nepodnosljiva u to vreme i planiram da prvom prilikom (kad odem u Srbiju) isproveravam sve hormone i sta sve jos treba i da krenem sa nekom terapijom. Strasno me nervira sto mi se desava da nemam kontrolu nad sobom ceo mesec 24/7. Mislim, postaje mi neprihvatljivo... Narocito periodi kada na sve ali na sve oko sebe gledam kroz crne, mracne, dno-dna naocari... I u poslednje vreme pokusavam da se kontrolisem i da moj pms ne oseti moja okolina i to mi je jedna od tezih stvari koje radim u zivotu.  :crycry:
Nina 23.04.2006.

Elanor

ja sam do pocetka forumasenja bila ubedjena da je pms izmisljotina i opravdanje :-[
sada shvatam koliko sam srecna.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Xe

Ja sam jedan mesec pre VTO pila diane i ovoga puta imala psihicke probleme, stvarno sam se osecala grozno, dolazilo mi je da glavu sebi prosviram od muke. Trazila sam od doktorke da mi promeni kontraceptiv sledeceg meseca i preporodila se.
Ali sam zapamtila kako je to strasno. I jos ako se nekom ponavlja svaki mesec...  :(