PMS i kako se borite sa njim

Started by dmi, June 18, 2010, 11:30:15 PM

Previous topic - Next topic

Deda

Quote from: Elanor on June 20, 2010, 10:08:14 PM
ja sam do pocetka forumasenja bila ubedjena da je pms izmisljotina i opravdanje :-[
sada shvatam koliko sam srecna.
Majka moje drugarice je stAlno pricala da je pubertet izmisljotina i da ona to ne priznaje. Tamn je mojoj drugarici prosla izmisljotina g-dju mamu je poceo da hvata klimaks. Naravno da ga cerka nije priznavala. Po istom receptu  :turpija:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

dmi

ja samo da prijavim cime sam pocela sve da se kljukam :rofl: pa da vidimo hoce li dati kakve rezultate

Ca+Mg+Zn
Tang Kuei
Rose Guard (antioxidant)
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Finalina

Tang Kuei , od ovoga je i meni odmah bolje :lol:

..... sta je bre ovo? :rofl:

Glitter

Quote from: Finalina on June 19, 2010, 01:08:17 AM
Ca+Mg+Zn = dobitna kombinacija za fizicke tegobe..... za ove ostale, psi'ićke prirode :D nema leka .... rekreacija dosta dobro deluje na ta stanja
ovo je odlicna i isprobana kombinacija...
ja sam od jesenas pila one cudotvorne dm vitamine koje imaju izmedju ostalog i ulje semnea boraca sto je valjda omega 6 (znace janavi bolje ja sam zaboravila) i tad mi se pms smanjio na minimum, medjutim kad sam pocela da se bavim jogom posle pr vog meseca sam shvatila da sam sposobna da odradim sat vremena vezbi cak i onaj dan kada dobijem (a inace sam prva dva dana bila potpuno neupotrebljiva i imala osecaj kada stojim da cu utrobu da ostavim na podu) a onda sam sad na moru dobila drugog dana i nisam propustila ni jedan dan kupanja, ali uredno je bila joga pa plivanje...nisam cak bila ni naduvena iako inace jesam...

tako da kombinacija vitamina i redvne fizicke aktivnosti cini cuda :good:

Ceca

Glitter, joga je prava stvar  :ok:, nju ne treba prekidati ni za vreme ciklusa kako bi dala pravi efekat po pitanju PMS-a, treba vezbati bar po pola sata u tim danima.  :)
Dusan 05.08.2005.

dmi

ja sam pocela i sa akupunkturom
ali ne u svrhe osobadjanja od pms (sto se nije dogodilo, ali su se neke stvari popravile drasticno) vec kao dopunu masazi za vrat i ledja, a onda je oov doslo kao gratis :rofl:

pms i dalje postoji ali je prvo kraci, grudi mi se manje naduvaju (ranije nisam smela da ih dotaknem ni slucajno), stomak me boli samo par dana pred menzis a ne sedam dana pred
mada i dalje imam promene raspolozenja
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

e da jos i najbitnij stvar, poslednja dva meseca nemam spotting sa kojim sam stalno kuburila (izmedju menstrucaije i ovulacije)

ja , koja padam u nesves kad vidim iglu, sam postala fan akupunkture :clap:
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Glitter

jao ti i igle  :rofl:

ja se protim pms-a borim tako sto za neki dan krecem sa diane 35...ipak sam ja sinteticki tip :lol:

Unabebili

Da ne kukam na tricama, ovo stvarno postaje nepodnosljivo i ozbiljno mi ometa svakodnevno funkcionisanje.
Vec nekoliko dana sam otecena kao bova, a nervozna za medalju i sva sam nesto zabrinuta, oko svega  :shout:
Sve uzimam od ovih navedenih proizvoda, cak sam pocela i da se vise krecem, ali najgori su mi napadi za slatkisima, sto je dodatna nevolja kad si na dijeti.  :hm:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Zumbulica

Ja sam izgleda jedna od retkih koja potpuno izgubi apetit tada.
Una, i ja umirem  :crycry:
Sad sam pocela da pijem neku mesavinu cajeva (neven, bosiljak, majc. dusica, kantarion, maticnjak) i
mozda mi je malo bolje. 
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

progledala sam otkad pijem diane 35, nema pms-a, nervoza slaba do umerena (uglavnom ovaj put bilo zbog nekih drugih razloga)...ona lazna ovulacija na vreme, bez napada gladi, zelje za slatkisima...zadovoljna sam, nista od vitamina vise ne pijem, prestali su misici da mi trnu i tako neke propratne stvari...utegle me ove diane za sve pare....

Unabebili

a ja se posle cudim stto sam svratila na onu temu o kontracepciji  :lol:, radi podsvest  :rofl:

( a i inace sam rekla muzu da bi mogli malo da pripazimo na tu temu, fakat mala je bojazan da nam se nesto zalomi, ali kakve sam ja q...srece....  :hm: , samo bi mi to jos falilo na pragu pete decenije  :lol: )

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

AnaK

Pilule se ne preporučuju posle 35. Možda Mirena?
Janko 23.7.2002.

cici

Ja samo užasnu potrebu za slatkišima, raspoloženje kako kad.

Unabebili

Quote from: AnaK on April 09, 2011, 10:16:00 AM
Pilule se ne preporučuju posle 35. Možda Mirena?

ma znam, salila sam se malo  :D
za pocetak da odem do ginekologa koji je normalan  :hm:

Glitter