Main Menu

Ragade

Started by emge, June 21, 2010, 01:31:02 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Tu lampu su imali na Zvezdari kad sam ja bila i isprobavali je na meni ali nije mi to pomoglo.

lakalut

Ni ja se nisam setila te lampe, a camila mi je u kutiji, ali ne verujem ni da bi pomogla...
Mazanje par kapi mleka super pomaze  :good:
L: april 2006.

J: septembar 2009.

stacka

Bogami, meni verujem da je pomogla u kombinaciji sa ovim sto sam vec pominjala. Plus, da ne pricam da stvarno ne znam sta bi bilo sa mojom ranom od epiziotomije posle porodjaja sa Aleksom da nje nije bilo. :nokti2:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Ja saosećam i nudim lampu  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

aleks

Quote from: linga on June 21, 2010, 01:51:38 PM
Premazuj ih svojim mlekom i susi na vazduhu. Probaj  i silikonske bradavice samo nemoj dugo, naviknu se na to onda.

ja sam ovo radila 7 dana u bolnici, nisam imala nikakavih problema. ovo nam je babica naredila jos na pripremnom kursu.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Zumbulica

Recept moje patronazne sestre: ugreje se ulje da bude vise mlako nego vruce i u njega se stavi naseckan i izgnjecen persunov list. Treba da stoji 12 sati, procedi se i maze.
Nesto se ne secam efekta, a i svasta sam mazala imala sam grozne ragade i grozan mastitis.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

anelore

Meni moje mleko nista nije pomagalo. Multimam komprese su mi bile spas kad sam dojila Savu.
Ovoga puta sam, zbog toga sto Vida nije mogla da izvuce bradavice, dojila MESEC dana sa silikonskim bradavicama - bez ragada, bez problema. I jedino na sta se Vida "navikla" je taj ukus silikona utoliko sto povremeno hoce da prihvati cuclu varalicu (ne insistiram, ali nekad u toku noci stvarno mislim da nema razloga da je po cetvrti put dojim da bi zaspala), i to je to. Mleko iz flasice nece da pije, kao sto ni Sava nije hteo, sad nece cak ni sok ni vodu iz neke flasice sa silikonskim piskom - danas sam joj posle rucka davala da popije malo vode iz case. Koliko sam bila skepticna prema silikonskim bradavicama, toliko sam sada za to da se probaju, bilo  da su u pitanju uvucene bradavice, bilo ragade.

maxic

Anja me je unistila, bukvalno rane napravila, u toj mjeri da su one savjetnice za dojenje iz La Leche Lige, rekle da prestanem na dva dana.To je za njih, mislim necuveno. Ispumpavala sam mlijeko, a onda polako pocela silikonski sesiric, dok se nismo uhodale i ona i ja. Sa drugih dvoje sam cim je pocelo da boli uvela sesirice, tako da  je sve bilo lakse.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Lani

Ja sam izrod, mene je bolelo i preko silikonskih bradavica.  :blink:
I njih sam naravno bila probala u tim prvim danima.  :hm:

disco2000

I mene je bolelo preko silikonskih, narocito sam pocetak, tj. dok ne izvuce bradavicu i ne krene mleko, ali ipak rane nisu bile dirktno izlozene pritisku.
Ja sa sve navedeno, praktino, kombinovala, i komprese, izmedju podoja, i lanolin, i mleko i luftiranje + bioptron, kao i dojenje preko silikonskih tih nekoliko dana dok je isla krv...

emge

Hmmm... imam i šeširiće, sada i bioptron lampu ( hvala AnaK :kiss1: ) pa ću da probam sve.

Meni su zadnje veče na Zvezdari dali lampu i rekli da bi bilo dobro da nastavim, jer dva puta nije ništa. Sjutra čekam i to od patronažne, pa će valjda nešto da pomogne.

Beatrix Kiddo

Samo, i pored svega toga, nastoj da pravilno uhvati bradavicu.. Jer on sada samo usisa, pa moze da vuce iz pogresnog ugla (bar je, po meni, to bio razlog ragada sa Varjom)
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

Finalina

Secam se AD kapi kojima sam mazala ragade, pored toga sto sam ih mazala i svojim mlekom. Mislim da su ipak prosle od strpljenja i trpljenja da prodju, ne znam, ali cini mi se da je trajalo nekoliko dana.

emge

Probala sam šeširiće, manje boli sa njima ali nije skroz bezbolno.
Koristiću ih povremeno danas i sjutra i nadam se da će uskoro da prodje.
Tu je i lampa i lanolin.

Bea, nastojim da uhvati pravilno. Kad bi miusisao bradavicu, mislim da bih tek onda zakukala od bola. I ovako me strah koliko će da zaboli :nokti:

Summer

Sa Davidom nisam imala te probleme, ali mi je Sara napravila haos, prave rane. Bljuckala je krv, uzas. Mislim da carobnog resenja bas i nema, i ja sam kao i ostali - lanolin, susenje na vazduhu, silikonski sesirici (sa kojima me je isto bolelo, ali podnosljivo) i ja sam se zeznula pa sam vise forsirala ovu koja me manje bolela, pa mi se u drugoj prilicno smanjilo mleko. Tek posle je doslo na svoje.

Nadam se da ce ti se to brzo smiriti  :bighug: Trpi, nema druge  ;)

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.