Main Menu

Bol u usima

Started by Ivy, June 22, 2010, 09:53:22 PM

Previous topic - Next topic

Zumbulica

Jel imas temperaturu? Ako je blaza upala mozda moze da prodje grejanjem i analgeticima, ali bolje da reagujes na vreme i ako treba pocnes sa antibioticima.  :bighug:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

lilit_depp

ja bih kupila deksametazon-neomicin kapi u apoteci i krenula s terapijom.
L, L, K

:ph34r:

samo li vidim jos jedan nervozni smajli i prevrtanje ocima na racun pasioniranosti tm motorima i njegove brze voznje....ti si gora od sve dece..i mokre glave i bez kacige..ajme  :deda:
:kiss1:

lakalut

Pre 10 dana sam imala upalu uha, i bila kod orl,
prepisacu ti moju terapiju:
efedrin kapi za nos, 3x dnevno, po 3-4 kapi, 8 dana.
neodexacin kapi za oci, 3x dnevno u obe nozdrve po 3-4 kapi, 8 dana.
iste kapi u bolno uvo, 2x dnevno po 2 kapi, 3 dana..
Fluimucil 200mg, 3x dnevno
Panklav tbl 625mg na 8 sati, 8 dana.
Analgetika- brufen 400 ili paracetamol

i dala mi ambulantno injekciju Lemod solu 60mg (od toga me je bol prosao i mogla sma da sspavam isto vece)

Na svoju ruku bih u tvom slucaju primenila antibiotske kapi i fluimucil.. Srecno, da sto re prodje :bighug:
L: april 2006.

J: septembar 2009.

lilit_depp

ej lakalut, obozavam emily! i moracu da je ukradem za avatar na jednom drugom forumu. :)
a i lucija je obozava, pre neki dan sam morala da joj kupim majicu koju sad ne skida.  :love32:  :turpija: 
L, L, K

Deda

Lakalut, ja imala pre 2 godine istovetnu terapiju skroz, znam da sam kazala dr kad sam videla panklav- je l'moglo to sa nekim sinacilinom , ne volim bas toliko da investiram u sebe  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

lakalut

Lilit :bighug:
Emily je  "my cup of tea"

lakalut

Quote from: Deda on June 23, 2010, 10:45:52 AM
Lakalut, ja imala pre 2 godine istovetnu terapiju skroz, znam da sam kazala dr kad sam videla panklav- je l'moglo to sa nekim sinacilinom , ne volim bas toliko da investiram u sebe  :lol:

Dedo, copy/paste terapija ;)

Jos je mene vecernji bol oterao u privatnu praksu, pa kontrolni pregled....bas sam investirala :lol:

MissL

jao ivy :bighug: nista gore nego kad uvo boli  :(
za voznju bez kacige si vec dobila :sissyfight:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Ivy

Quote from: :ph34r: on June 23, 2010, 09:44:14 AM
samo li vidim jos jedan nervozni smajli i prevrtanje ocima na racun pasioniranosti tm motorima i njegove brze voznje....ti si gora od sve dece..i mokre glave i bez kacige..ajme  :deda:
:kiss1:

ne ne:) ja ne volim motore, uzeli mi kola pa me muka natjerala :rofl:  bolje da sam prosetala  :wall:

mm cu i dalje da kritikujem  :ljut: vozi kao ludak... ja ne vozim brzo,  kukavica  :diva:  ali ni kacigu ne ljubim , priznajem  :-[  ne opravdavam sebe, naprotiv, kao sto rekoh doslo mi da sama sebi  lupim samar  :hm:

ipak sam morala u hitnu, mislila sam da ce mi glava otpasti :crycry: plus isprepadali me ovim sto Tchi napisa  :nokti2:  dobih inekciju (ne znam sta, vjerovatno nesto protiv bolova) ... Panklav, Brufen...plus kapi koje sam vec uzela ali to cu preskociti jer mi nista nisu pomogle...uzecu ovo sto Lilit preporucuje...

bol se smanjio...jos me malo boli vrat, lijeva strana...kako sam se uplasila sinoc, ta strana lica kao da nije moja  :crazy: jutros je mnogo bolje ...
temperaturu nisam imala...

baj baj motori do daljnjeg, jedino uz punu ratnu opremu :crazy:....rekao mi dr. da ovo moze lako da se ponovi  :crycry:

Lani

O Bože, čuvaj se molim te.  :kiss1:
I stavljaj kacigu  :sissyfight: ovde bi te bez kacige savatao pandur već na prvom ćošku.

Ivy

Quote from: Lani on June 23, 2010, 01:07:07 PM
O Bože, čuvaj se molim te.  :kiss1:
I stavljaj kacigu  :sissyfight: ovde bi te bez kacige savatao pandur već na prvom ćošku.
ma i ovdje je tako...ali se izvlacim nekako... pola familije sa mamine strane su panduri pa zamure kad me vide...pa i kolege zbog njih zmure...i tako...

nema vise motora, casna pionirska:) ovo je i trebalo da se desi da bi meni doslo iz d.... u glavu...

Deda

A ha, 'apsite turiste a domace ne dirate  :lol:
I ko je ovaj hidden ?
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

lilit_depp

stvarno se cuvaj, te upale stvarno mogu da budu dosadne. mm je godinama vukao bolove u usima i nije mu bilo nimalo prijatno. otkako je presao na dexametazon-neomicin (ranije je koristio otol-H), vise nema ni upala.
dexametazon bi odmah trebalo da ti ukloni bolove u uhu, a neomicin da pobije bakterije, ako ih ima.
L, L, K

Ivy

Quote from: Deda on June 23, 2010, 01:20:37 PM
A ha, 'apsite turiste a domace ne dirate  :lol:
I ko je ovaj hidden ?

mozda sam to trebala u spojler  :lol: