Odrzavanje licne higijene kod devojcica, pupak, patronaza...

Started by stacka, June 23, 2010, 09:36:17 AM

Previous topic - Next topic

lilit_depp

ja sam i lari i luciji prala guzu kad bi se tako ukakile (a jos im nije ni pupak otpao). nekako mi je to bila bolja varijanta nego brisanje vlaznim maramicama.
L, L, K

bubi

Quote from: stacka on June 23, 2010, 03:51:08 PM
Bubi, nemam pojma da je je odavde ili iz DZ Zvezdara, nit' sam ja pitala niti je ona rekla :fool:
Ona je bila 3 ili 4 puta, ne znam kako bih mogla da saznam... da okrenem pedijatriju u nasem DZ? :think:
ja bih okrenula da sam na tvom mestu.
njima je tu "kancelarija",ova moja je bas bila pricljiva i detaljna da me je pomalo i gusila.
ako nista bar bi mogla malo da je "protreses",kad je vec takva.
oni moraju obavezno da dodju 5 puta i to u okviru prvih 15.dana.trebalo bi da dolaze dok pupak ne otpadne,ali su im uvedena takva pravila (kao da ih je uveo neko ko nema veze sa medicinom).
stacka

Da ne otvaram novu temu bas svaki dan :rofl:
Dosla nam je patronazna jutros i umalo se nisam srusila - Masi malo ide krv iz pupka :girl_cray:
Granuloma nema, kaze patronazna da je pupak suv i da ne moramo vise da ga stitimo gazom a da to sto ide krv tj. sukrvica pomalo moze da potraje i po mesec dana od kad pupak otpadne :crazy:
Kaze, moguce da joj je pretopljen taj deo ili da je od naprezanja kad prducka i kaki :crazy: i da nastavimo jos par dana da ga tretiramo ujutru i uvece Povidon jodom, po kapljicu da stavljamo.

Ne treba uopste da kazem koliko sam isfrikovala kad je bila u fazonu "ajde opusti se malo" i da se pomerim da joj ne smetam dok ga tretira (ja nabila malte ne nos u pupak :lol: ), mislim, meni je to objasnjenje da je normalno malo... 'nako, sta znam... ne zvuci mi bas ubedljivo.

Jel zna neko nesto o tome?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

cici

Ne znam, valjda ako ona kaže da je ok onda je tako.Trebalo bi da zna.


stacka

Ma ja kapiram da verovatno nije nista strasno nego mi ona sama ne uliva bas mnogo poverenja svojim nekim stavovima i ponasanjem pa mi bolje da proverim.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Ja bih nastavila to kako ona kaže par dana sa povidon jodom.
Valjda posle :pljucka: neće biti potrebe za nečim drugim, držim palčeve da prestane dotad.

emge

Mi idemo sad na Institut, mogu da pitam ovu što će Marku da previja pupak da li je to normalno - ako bude voljna da popriča sa mnom :crazy:


disco2000

Emge, pitaj, bas me interesuje.
Za Masu :bighug:

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

emge

Pitala, kaže da valjda patronažna zna šta priča :blink:
Kaže obično šalju i kad ne treba, pa se pouzdaje da ta zna šta govori.

Tchi

ako se dobro secam, a ostavljam mogucnost da se ne secam, cini mi se da nam je patronazna rekla da moze da se desi tako nesto...za tebe i malu micu  :kiss1:


stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Maki

I Olgi je bilo takoOva nasa isto rekla da je ok. od naprezanja.Tih prvih dana je kakila 10-12 puta.Rekla mi je maltene kd svakog povijanja da ukapam kapljicu joda.Ja bas nisam svaki put, ali svaki drugi jesam.
Sto se tice pranja - i Sofiju,a i sad Olgu sam prala svaki put.Meni je nezgodno da je nosim u kupatilo jer nam je lavabo jako mali,pa imam bokal-donesem vodu,umocim pelenu i prebrisem i pickezu i guzu.Nekako mi je suludo da ostavim govance unutra-pre ce se to inficirati nego to sto je brisem.
U porodilistu su u vodu umakali vlazne maramice i time brisali bebe ponekad, pa moram priznati da i ja tako radim nekad.Umocim maramicu u vodu i sa time prebrisem.
Mazem spolja i guzu bas onako dobro zakajmacim.Mada su meni za Sofiju rekli kad smo isli na deciju ginekologiju u Institut da joj mazem iznutra pickezu do puberteta Pavlovicevom ili jekodermom zato sto do tada nemaju tu prirodnu masnocu i podloznije su infekcijama.