Main Menu

Zemunski ratovi I,nastavak str.2

Started by Maki, June 25, 2010, 05:33:57 PM

Previous topic - Next topic

Maki

Ovako to bese poslednje skoro dve nedelje.Na jednoj strani mi, a na drugoj njegovo velicanstvo VIRUS.
Odvratni jedan stvor,kukavica i ser.nja napada iz potaje,mucki i to na koga??!!Jadno neduzno dete u vrticu.I to je napao tako da obara sa nogu.Temperatura skoro 40,oci se upalile,dete se trese,gori.Mogla sam rucak na njoj da skuvam.
Ali,mama(tj.ja), iskusni borac-izvadim tesku artiljeriju.Prvo posaljem brufen u izvidnicu.i UBISE GA.A ja onda izvucem obloge,alkohol,sirce - sve cega sam se setila i udri.Jednu noc, dan, narednu noc, naredni dan....
U medjuvremenu pozovem pojacanje u vidu nadrndane dezurne dr. u domu zdravlja(Ali u frci se ne bira).Kazu streptokoka u grlu, dobijemo antibiotik, kapi za oci,sirup za kasalj....I posle ta dva paklena dana i uz sve raspolozive borce,situacija se malo smiri.
Medjutim, general(ja) nije spavao 48 sati, usput sam dojila Olgu i sve oko nje radila uobicajeno.RAzdvojila sam ih za spavanje,pa sam jos trcala od jednog do drugog polozaja da proverim stanje.I posle par dana - ranise generala.Vojsci je pretilo totalno rasulo.Mm je radio po ceo dan,uleteli neki koncerti,par tezgi,haos.(dezerter)
Ja sam bila totalno slomljena.Nekoliko dana su me bolele sve kosti u telu,misici,zglobovi.Nisam mogla na nogama da stojim.Onda je neprijatelj preko spijuna saznao da nemam krajnike i poslao mi neki bojni otrov pravo na grlo i otekle su mi neke zlezde.Izgledala sam kao hrcak sa obrazima na pogresnom mestu.
Jedvas am gutala.Dusman, napao me tako da ne mogu da jedem.ZAMALO DA SMRSAM :shout:
Iz Crvenog krsta je stigla pomoc(moja mama),ali ovaj neprijatelj je bas gadan.U medjuvremenu je napao i moju sestru, sestricinu pa je radnik iz CK morao i njih da obilazi.Na kraju i on jadnicak zavrsi u krevetu(a sirotu mamu nije imao ko da obilazi).
Posle nekih desetak dana nase snage su se pregrupisale i nadvladale neprijatelja.Dobili smo bitku, ali nisam sigurna za rat.
Sofija se vratila u vrtic,Olga je uspela da se ne razboli,general je opet u punoj formi.Dezerter(mm) se izvukao i za kaznu radi kao crnac.
Toliko od nas.

bubi

bravo za oporavak.
super si napisala

Masha

maki, nista nije izgubljeno dok duh opstaje ;)

NenaS

:bighug: :kiss1: Za generala, kome ima ko da pise..(a i nije pukovnik.. ;)) A dezertere treba kazniti, mozda da smisli neko lepo porodicno lepovanje u avgustu da se borci i rekonvalescenti potpuno oporave? :girl_in_love:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Lani

Uh Maki baš vas namuči.  :(
Dobro da se makar Olga izvukla bez ičega.

:bighug:

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Xe

Samo kad ste dobili bitku bez vecih gubitaka (sem kilograma)
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Zumbulica

Hvala bogu pa je Olga ostala postedjena  :kiss1:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Deda

Generale , svaka cast...vi ste iskusan ratnik..i cuvajte i dalje tako dobro Vasu pesadiju  :pioneer:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

stacka

Svaka cast Maki na dobijenoj bitci! :bighug: za sve vas
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Janko 23.7.2002.

Maki

gasha

Generale bravo, sacuvali ste vojsku i duhovitost
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Beatrix Kiddo

Vazno da ste pobijedili  :bighug: :bighug:
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

nelly

od sad ispred tebe vako  :pioneer:

:clap: za pobedu :clap:
...okrenuću lice prema suncu i senke će ostati iza mene ...