Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Janko 23.7.2002.

stacka

Ja ovo prvi put vidim :-[

Elem, u dilemi sam.
Od kad smo uradili Masi privatno bilirubin krenuli smo sa malo intenzivnijim suncanjem, sto ce reci umesto dotadasnjeg suncanja u kolicima dok smo setale od tog momenta svako jutro Masu suncam na terasi tako sto je ostavim samo u peleni pola sata.
Od tog dana njena kaka se promenila.
Umesto zuckaste, standardne kakva je bila po izlasku iz porodilista i do tog momenta, da ne ulazim u detalje sve znate :rofl: opet je krenula da zeleni i sto je najveci fazon ona od tada, znaci unazad 10ak dana kaki jednom u dva dana ali kada se iskaki to je baaaaaaaaas baaaaaaas bas mnogo... znaci, ne mozete da zamislite koju kolicinu izbaci. :crazy:
E sad, kao sto emge kaze znam da je odbacena pretpostavka da je zelena stolica - stolica gladi ali ipak ne mogu da ne mislim da je mozda gladna i da umesto sto sam u fazonu da ona izbacuje bilirubin ona u stvari gladuje :fool:
Mislim, realno ne znam koliko moze da bude gladna pored dojenja na zahtev i cinjenice da je za mesec dana dobila preko 1 kg, al' mi neki djavo ne da mira :crazy:
Ja bi sad, ofkors da joj proverim kakva je situacija sa bilirubinom ali sa druge strane zao mi da je bockam i tako :girl_sigh:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Praslin

Koliko znam, pošto sisa, kakica može da joj bude zelena i od neke hrane koju si ti jela. Na primer, ako ti jedeš pirinač, onda bebi bude zelena kaka.
Sećam se tako nečega, ali 'davno beše...  :-[

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

emge

Stačka, Marku se kaka mijenja svaki dan - i to u toku jednog dana, od zelene do zlatno žute.
Uzela sam knjigu "Šta da očekujete u prvoj godini" i tamo piše da kod dojenih beba kaka ide od žute, do zelene, do smeđe... dok je kod onih na vještačkoj ishrani prilično ujednačene boje.

E, sad... zamisli tek mene koja se isto svaki put pitam da to zelenkasto nije od gladi :crazy:
Ali, vidim da je dobio butinice, podbradak... pa sumnjam da je i to od gladi.

disco2000

stacka, nije od gladi, sigurno, vidis da fino napreduje :kiss1:
Proveri bilirubin i bices mirna...

anelore

Daklem, ja se brinem. Vida jako lepo napreduje sa krupnom motorikom - vec uveliko puzi, i to sve vestije, sama se podize u stojeci polozaj, pokusava i da hoda pridrzavajuci se za ogradu kreveca (nekako sam prezivela sto sve to radi sa mesec - mesec i po zakasnjenja u odnosu na Savu) ali - ne prica. Ona se oglasava, smeje se, cici, cak proizvodi i neke grlene tonove (kao dinosaurus), ali jos uvek osim povremenog "aga", "aka" "ga" slucajnog "ba" ne ponavlja i ne udvaja slogove. Nezahvalno je porediti decu, znam, ali Sava je sa osam meseci vec govorio i "mamamama" i "tatata" i "bababa" i "dadadeda" pa cak i "av". Ja joj puno pricam, citamo, trudim se da gleda u mene dok govorim (i usput krivim sebe zbog pisanja doktorata dok je trebalo da joj pricam). Sta jos da radim - osim da budem strpljiva i po milioniti put sebi ponovim da se svako dete razvija svojim ritmom?

Summer

stacka, ja stvarno mislim da su sanse da je Masa gladna ravne nuli! Poznato je da krupnije bebe, kakva je i Masa, dobijaju manje prvih meseci, a ona je dobila kg!!! Ali ako ces da se brines stalno, bolje da je jednom bocnu, nije to nista strasno, a ti ces biti mirna  :bighug:

anelore, to je jedina istina - svaka beba ima svoj tempo razvoja! Moja Sara ima 19 meseci i ne prica, ali apsolutno sve razume, zna da kaze mama, tata, daj, ajde, ovo, ava (hvala), evo ti, Dada (david), baba....Sigurno ima dece koja su u njenom uzrastu vec sastavljala recenice. A David skoro nista nije pricao do 2,5 godine, pa je ona meni super napredna  :rofl:
Samo nastavi da joj pricas, pustas muziku i da se mazite i bice sve super  :bighug:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

emge

Anelore, ona ima TEK osam mjeseci. Super je što ona oglašava i što proizvogi glasove.

Ja ne znam da li je Marta ikad imala to udvajanje "mamamama", "tatatata". Ona je umjesto toga (ali mislim da je bila starije od Vide) imala "arliarlio" :lol:

Lani

Anelore, jako je mala da bi imala razloga za brigu, pa ni Iva u tom uzrastu nije udvajala slogove a evo je sad, usta en zatvara. :girl_haha: Isto tako, kasnije je npr. od mene počela da sklapa rečenice. Onda, u njenom uzrastu ja sam već znala i da napišem i da pročitam sva slova, ona ne zna, pa se ne brinem. Svako ima svoj tempo i sve vremenom dođe na svoje. ;)
Stacka, nije gladna šta ti je :blink:, to je apsolutno nemoguće. Super je Maša beba, samo polako. :kiss1:

emge

Da prijavim i ja :)

Marko danas na kontroli (35 dana) ima 4500gr, OG 39 :)
Sve je OK, primio je revakcinu za hepatit. Dobili smo uput za Banjicu za UZ kukova, u toku drugog mjeseca.

Saska

super, dzaba si se sekirala za kilazu :clap:

emge

Da :clap:
Dobio je 850 grama od najniže kilaže. Ja sam happy :clap:

lilit_depp

L, L, K

stacka

Super Emge :clap:

Masi su se pojavile sitne bubuljicice po licu, cime bih to mogla da tretiram? Probala sam Acidi borici ali nesto mi ne deluje da ima efekta :think:
Secam se da je i Aleksa imao i da mu je proslo samo od sebe ali tad nisu bile vrucine, plasim se da joj se ne prosiri jos vise.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Margarita