Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

emge

Stačka, vjerovatno su od vrućine. Nadam se da ne kreće ekcem :pu-pu:

Nama je dr predložila da mažemo nogice jekodermom jer su suve. Pitala sam za Linola kupku, rekla mi je da možemo odmah povremeno da je koristimo. I Martu kupam u Linoli svaki 3-4 dan, pa ću sad i Marka.

stacka

Ma jok, nema sanse da je ovo ekcem, niti joj je suva koza niti je crvena. Sitne bubuljice kao da je u pubertetu :rofl:
Bas cu da slilkam kasnije pa da vidite
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Pa pusti dan-dva, možda prođe...
Emge super za Markića.  :kiss1:

bubi

emge bravo za Marka.

elem mi smo danas bili u porodilistu na uz glavice.
Boze kako znaju pritisak da mi dignu to je cudo.
ovo je treca kontrola,prve dve su bile ok,a sad je ipak kao jedan "rog" malo povecan,pa je snimala,merila,slikala i nije kao nista strasno da opet dodjemo za 4-6 nedelja.
i tako.
ja sad sedim na poslu ne mogu ni na sta da se koncentrisem.
a pride sto mi je bila poreska kontrola prosle nedelje i taman sam mislila da su zavrsili kad zovu danas docice sutra da provere jos nesto.
ma mislim se samo ste mi vi falili na svu moju muku.

Elanor

stacka, ako se dobro secam to je bebeci "pubertet", prave pubertetske bubuljice od tvojih hormona. ne dira se nicim, jer nista ne pomaze - proci ce.

milena je imala, bas negde u tom uzrastu. imas objasnjeno u 'sta da ocekujete...'
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Lani

Quote from: bubi on July 20, 2010, 03:12:43 PM
emge bravo za Marka.

elem mi smo danas bili u porodilistu na uz glavice.
Boze kako znaju pritisak da mi dignu to je cudo.
ovo je treca kontrola,prve dve su bile ok,a sad je ipak kao jedan "rog" malo povecan,pa je snimala,merila,slikala i nije kao nista strasno da opet dodjemo za 4-6 nedelja.
i tako.
ja sad sedim na poslu ne mogu ni na sta da se koncentrisem.
a pride sto mi je bila poreska kontrola prosle nedelje i taman sam mislila da su zavrsili kad zovu danas docice sutra da provere jos nesto.
ma mislim se samo ste mi vi falili na svu moju muku.

Bubi  :( :bighug: A da potražite neko drugo mišljenje, ni sama ne znam šta bi me drugo na tvom mestu umirilo...
I baš bedak što si se već vratila na posao.  :bighug:

Saska

bubi  :bighug: 
prosla to sa Minom, znam kako ti je

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

stacka

Elanor, hvala puno :bighug: ja moju knjigu pozajmih svojevremeno i nikad je ne dobih nazad, sad je pravo vreme da je trazim :crazy:

Bubi :bighug:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Summer

Bubi  :bighug: Znam kako ti je. Sari nijedan UZ glave nije bio ok, imala je "blagu redukcije bele mase" i prosirenje leve pretkomore. Nikada mi niko nije objasnio sta to znaci. Samo mi je Radovanovicka rekla da uz vezbe nece biti problema, najverovatnije. A dr koji je radio UZ glave mi rekao: "ukoliko bude vezbala, moci ce da se razvije kao i sva druga normalna deca"  :o Kao da ona nije normalna. Za sada je sve ok, nikakvih problema. Vezbali jesmo, ona se normalno razvija i psihicki i motoricki, hvala Bogu. Na kraju je, izgleda, to sve posledica karlicnog polozaja u stomaku. Verovatno i kod Luke. Samo nemoj da trazis po internetu, ubedacices se bez potrebe  :bighug:

I ja cekam zapisnik iz poreske, odnela sam dokumentaciju na kontrolu, za povrat nekog vise placenog poreza na dobit. Zeludac me boli od njih  :crazy:

Quote from: stacka on July 20, 2010, 03:10:30 PM
Ma jok, nema sanse da je ovo ekcem, niti joj je suva koza niti je crvena. Sitne bubuljice kao da je u pubertetu :rofl:
Bas cu da slilkam kasnije pa da vidite

stacka, Sara se stalno osipa od vrucine, i proslog i ovog leta, to su sitne bubuljice, crvene, ima ih puno. Ja to nicim ne tretiram, prodje samo za dan dva. A ove pubertetske imaju i onaj kao gnojavi vrh, to sam negde citala.

QQ, meni SAra primer za sve probleme. Sta cu kad je nista nije zaobilazilo  :girl_cray:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Tchi

stacka, i maksa je imao ovo sto elanor pominje, a kod mase plus ova vrucina

Deda

Stacka, ima jedna stara farmaceutkinja iz Pn pravi kremu bas za te bubuljicice, znaci ne znam koliko deteta sam  :pleasantry: izlecila sa tom kremom, jdnom namazesi kao rukom odneseno- pocev od moje Nede- jos 5-6 bebica je izleceno sa tim. Ako treba-javljaj-saljem
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

linga

Quote from: anelore on July 18, 2010, 10:54:12 PM
Daklem, ja se brinem. Vida jako lepo napreduje sa krupnom motorikom - vec uveliko puzi, i to sve vestije, sama se podize u stojeci polozaj, pokusava i da hoda pridrzavajuci se za ogradu kreveca (nekako sam prezivela sto sve to radi sa mesec - mesec i po zakasnjenja u odnosu na Savu) ali - ne prica. Ona se oglasava, smeje se, cici, cak proizvodi i neke grlene tonove (kao dinosaurus), ali jos uvek osim povremenog "aga", "aka" "ga" slucajnog "ba" ne ponavlja i ne udvaja slogove. Nezahvalno je porediti decu, znam, ali Sava je sa osam meseci vec govorio i "mamamama" i "tatata" i "bababa" i "dadadeda" pa cak i "av". Ja joj puno pricam, citamo, trudim se da gleda u mene dok govorim (i usput krivim sebe zbog pisanja doktorata dok je trebalo da joj pricam). Sta jos da radim - osim da budem strpljiva i po milioniti put sebi ponovim da se svako dete razvija svojim ritmom?

ja obecala tablicu govornog razvoja pa nikako da je prekucam.
Ono sto je bitno je da dete NE PRESKACE razvojne faze, dakle da ima onu prvu fazu gukanja, pa brbljanja i onda da udvaja slogove. Do godinu dana bi trebalo da pocne sa baba ytattata i slicno a otprilike do 15 meseci da kaze prvu svesnu rec. Ali, tu se racuna i ako kaze Av a zna da je to pas.

linga

Quote from: stacka on July 18, 2010, 07:12:53 PM
Ja ovo prvi put vidim :-[

Elem, u dilemi sam.
Od kad smo uradili Masi privatno bilirubin krenuli smo sa malo intenzivnijim suncanjem, sto ce reci umesto dotadasnjeg suncanja u kolicima dok smo setale od tog momenta svako jutro Masu suncam na terasi tako sto je ostavim samo u peleni pola sata.
Od tog dana njena kaka se promenila.
Umesto zuckaste, standardne kakva je bila po izlasku iz porodilista i do tog momenta, da ne ulazim u detalje sve znate :rofl: opet je krenula da zeleni i sto je najveci fazon ona od tada, znaci unazad 10ak dana kaki jednom u dva dana ali kada se iskaki to je baaaaaaaaas baaaaaaas bas mnogo... znaci, ne mozete da zamislite koju kolicinu izbaci. :crazy:
E sad, kao sto emge kaze znam da je odbacena pretpostavka da je zelena stolica - stolica gladi ali ipak ne mogu da ne mislim da je mozda gladna i da umesto sto sam u fazonu da ona izbacuje bilirubin ona u stvari gladuje :fool:
Mislim, realno ne znam koliko moze da bude gladna pored dojenja na zahtev i cinjenice da je za mesec dana dobila preko 1 kg, al' mi neki djavo ne da mira :crazy:
Ja bi sad, ofkors da joj proverim kakva je situacija sa bilirubinom ali sa druge strane zao mi da je bockam i tako :girl_sigh:

Zelena kaka je ako oksidira, ili ako brzo prodje kroz creva. Zelena kaka gladi izgleda KAO zaborkecina, dakle zelena, ali skoro bez sadrzaja. S obzirom da vi sadrzaja imate ohoho, ne brini.

Sto bi rekla moja pedijatrica, majko gledaj bebu a ne kaku :)))

bubi

hvala drage moje.
danas sam vec konsolidovala redove.znam ja da oni vrse neka istrazivanja pa prate bebe,ali jedan milimetar na onom uz mnogo znaci a ona nije sigurna gde je prosli put merila,pa je sad slikala da bi sledeci put izmerila precizno.

off summer ja od drzave ne trazim nikad povracaj jer evo ih odmah u kontrolu.
po revizorima sam trebala da menjam poreski bilans i da trazim povracaj nisam pristala iz razloga sto bi taj isti porez morala ove godine da platim.

za sve vas i bebironcice  :bighug: