Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

Tchi

da to bi bilo resenje, mada mi glupo da odlaze vakcinu zbog mora


emge

Ja sam kupovala Pentaxim u apoteci od DZ, mi idemo u DZ kod starog merkatora.

Marko je pentaxim primio sa 2 mjeseca. Koliko ostajete na moru Tchi? Inače, zakazaće sledeću vakcinu sad u srijedu, pa ćeš tačno zanti kad. A možda i bolje da pomjerite more za nedelju dana, da dasa napuni 2ipo mjeseca :)

Mirka

Quote from: Lani on August 08, 2011, 10:56:22 AM
Ja sam prvi pentaxim Unin držala u frižideru pa skoro dva meseca, imaju oni OK rok trajanja. Pedijatar je htela da prođe određeno vreme od trombocitopenije pa smo čekali sa tim prvim pentaximom sto godina.
Najbolje ti je da nađeš tako neku malu lokalnu apoteku, raspitaš se da li ga uvek imaju i onda uvek uzimaš kod njih pre nego što kreneš u DZ. Tako sam ja radila.
Lani, ja sam ovo skroz preskočila. Ajd mi daj neki link da vidim šta je to bilo (da te ne molim da ponovo pišeš).
Kako je sad?
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Tchi

emge, mislili smo 10 dana u sloveniju pa ne bi pomerali zbog toplog vremena, a ne bi ni ranije mogli zbog kontrole i zbog toga sto je jos mali..nasla sam neke bas super komforne apartmane tako da samo da preguramo put tamo mi je kao da sam kuci samo na zdravijem vazduhu


Lani

Quote from: Mirka on August 08, 2011, 12:24:13 PM
Lani, ja sam ovo skroz preskočila. Ajd mi daj neki link da vidim šta je to bilo (da te ne molim da ponovo pišeš).
Kako je sad?

Mirka nema posebna tema, ja sam se na Tricama javila da smo u bolnici i tu smo par strana pisali o tome.
To se desilo u novembru kad je ona imala samo 10 nedelja :(. Primetila sam joj sumnjive bordo tačkice po celom telu, najviše na nogama i stomaku, nikakvih drugih simptoma nije imala ali smo je mi odmah odveli u Tiršovu jer sam ja tačno provalila da nisu ni boginje ni alergija, i bila sam u pravu.
Odmah su nas primili u bolnicu jer su njoj tormbociti bili 16 te noći. :girl_cray: Posle su joj sva naknadna merenja i razni testovi koje su radili bili dobri. I odmah su joj uključili terapiju imunoglobulinima na koju je ona odlično odreagovala te su odustali od daljih testova (npr. uzimanja uzorka koštane srži i sl.) i pustili nas kući posle dva dana.
Prvih mesec dana posle boravka u bolnici su je intenzivno pratili, išla je da vadi krv na svakih nedelju dana a posle na mesec dana, sve do 7. meseca. Tada smo završili i rekli su nam da je bila samo ta jedna akutna epizoda, koja je verovatno bila posledica neke virusne infekcije (ona jeste dosta dugo slinavila u prvom i drugom mesecu života jer je Iva odmah pošto je krenula u vrtić pokupila nešto tamo i obe su mi bile bolešljive u tom periodu kad se to desilo). Jedino eto što je Una bila još mala, imunitet slab, nije mogao da se izbori s tim i to se manifestovalo trombocitopenijom.

Iva

Uh Lani, nisam znala. :( Vazno je da se sve dobro zavrsilo.  :innocent:

Mi smo bili kod lekara, vodili obe, jer obe i kaslju. Nista nemaju na plucima, sve cisto. Ovu malu je duze slusala i kaze da je apsolutno sve cisto. Nadam se da ce tako i ostati.  :nokti2:  Samo da nastavimo sa fizioloskim.

Za nedelju dana i mi primamo vakcinu, sad ni ne znam da li ce dobiti ako i dalje bude slinava.
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

linga

Pa pentaxim prima tek sa dva, a moze i kasnije.
Mi smo primili tu na I, ne znam da li se pentaksim jos uvozi...

Lani

Naše pentaxim su bile Novartisove mislim.

Vockica

Nazalost ima opstrukcije ali na srecu na vreme smo dosli. Terapija berodual pet dana tri puta i ujutru plus pulmikort u berodual. Za pet dana kontrola. Smatra da je virusno ali posto mu je genetika takva treba u korenu saseci. Kaze da je Danilo bas vitalna i napredna beba. Mi smo Dunju kod njega izlecili, nadam se da ce i Danilo biti te srece. Dr Milicevic inace radi u Tirsovoj a mi smo isli privatno. Stacka setila samse tvoj Mase i mislim da neces pogresiti ako je odvedes. I mi smo Dunju vodili kad je krenula sa laringitisom.Pregled je 3500, kontrola 2500. Tako pise u cenovniku a nama uvek naplati manje:).
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

stacka

Vocko, posalji mi kontakt plz, ovog meseca ne mogu nikako da se skrpim ali bar narednog da je odvedemo. :kiss1:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Mirka

Lani hvala ti.
Znaš da sam ja pisala o svom slučaju, bila sam već matora pa ne znam koliko može da pomogne, ali ako te bilo šta interesuje tu sam  :kiss1:
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Lani


modju

Moj maleni je primio infanrix, potpuno je ista vakcina kao i pentaxim ali je drugi proizvodjac (koga sada ne mogu da se setim).

U nasem DZ je okaceno obavestenje da se vakcina ukoliko je kupljena ranije, donosi u ledu.

Za vakcinu moze da se saceka, posebno prva vakcina.

Iva

Vockice, dobro je sto ste otisli.

Sad nesto se i ja bacam u razmisljanje. I nama je sve slivanje, kao pluca cista.... dva puta je slusala,  :think: Kolika je mogucnost da je dr pogresila i kako da znam da li joj se iskomplikovalo? Mislim, ne vidim neku razliku danas u odnosu na juce. Kako izgledaju te opstrukcije?  :nokti2:
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

Tchi

znaci infanrix i led, to su mi super korisne informacije
juce smo isli kolima od nbg do zvezdare  :crazy: sad se ozbiljno premisljam da li da putujemo bilo gde