Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

Vockica

Meni je kod Dunje jekoderm bio spas. Danila ne znam da li sam namazala deset puta od rodjenja  :ces:.
Mislim da ce mu uskoro donje jednice :)
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Deda

Quote from: Vockica on October 06, 2011, 01:33:39 PM
Mi smo kupovali. Galitifen je oko 150din a pulmicort oko 500, joj ne secam se tacno
To kad se kupovao na crno, sad je valjda oko 100 din ampula jer je registrovan kod nas
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Iva

Pulmicort 5 apmula od 2ml je 310 din, kod nas u apoteci. Galitifen je oko 130din.
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

Vockica

Toliko sam i ja placala, nego sam uzela 10 pulmicorta pa mi ostala ta cena.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Lani

Ovo moje dete je totalno nezainteresovano za hodanje :ljut:. Samo puzi, neće često da hoda ni da je držimo za ruku, valjda joj je i to suviše sporo a ona je kao zvrk, začas se stvori sa jednog kraja na drugom kraju sobe kad puzi. Malo sad ovih dana ponovo forsiramo onu igračku guralicu, zanimljiva joj je.
I pitanje... MMR može da primi kad hoće posle 1. rođendana? Mislim ne baš sad da čekamo godinu dana ali u principu je bitno da bude posle prvog rođendana u nekom trenutku?

stacka

Moze bilo kad, Masa je citavo leto bila bolesna, primila je pre 20ak dana, sa nepunih 16 meseci. Mada, u principu :-X ja bas i nisam zurila da je dobije, Aleksa je isto dobio kasnije.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Ni Petra nije jos uvek primila.

Gost51

ni ica ne hoda sama
hoce za jednu ruku
i u kuci i napolju
sama stoji, pa trosne, ali ne hoda vise od koraka

Vockica

Danilo danas ima 5 punih meseci :love32:. Guce, virsti,smeje se. Neverovatno je kako reaguje na nas troje i to posebno na svakoga. Mislim da je fasciniran tatom  :love32:. I dalje siki na tri sata. Pre desetak dana sam mu dala pirincane pahuljice.Njih klopa izmedju 16-17h.Probao je i jabuku , nije nesto odusevljen. Nocu se jos uvek dalje budi i ne pokusavam da mu to ukidam jer ne znam ni kako bi.Nema zubic ali mislim da je pitanje dana kada ce se pojaviti. On nam dodje kao igracka a inace je velika maza :love32:
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Finalina

vockice :kiss1: za ovaj post

anelore

Quote from: Lani on October 18, 2011, 05:47:26 PM
Ovo moje dete je totalno nezainteresovano za hodanje :ljut:. Samo puzi, neće često da hoda ni da je držimo za ruku, valjda joj je i to suviše sporo a ona je kao zvrk, začas se stvori sa jednog kraja na drugom kraju sobe kad puzi. Malo sad ovih dana ponovo forsiramo onu igračku guralicu, zanimljiva joj je.
I pitanje... MMR može da primi kad hoće posle 1. rođendana? Mislim ne baš sad da čekamo godinu dana ali u principu je bitno da bude posle prvog rođendana u nekom trenutku?
Koliko ja znam, MMR je na kalendaru imunizacije da se primi sa navrsenih 12 do 15 meseci, nas je ganjala sestra kada smo doveli Vidu po potvrdu za vrtic zasto nije primila MMR, iako je u kartonu pisalo da je alergicna na jaje, pa onda prokomentarisala kako su to nove vakcine i drugacije podloge, ja joj rekla da je to na zahtev Vidinog alergologa i da je pedijatar o tome obavestena, tek je onda zacutala - meni, ali je unoseci karton doktorki pocela da gundja - "proverite doktorka, kazu da je alergicna, ali mora da primi"....Dr ju je otkacila, rekla da je bas briga sto ih (i dr i sestre) "oni odozgo" ganjaju sa time da deca moraju da prime vakcine. Ne znam kako je to kod vas u DZ, ovde zbog velike populacije Roma prilikom svake posete pregledaju karton vakcinacija i podsecaju na to. Vida tek sada treba da primi MMR, necu je ciljano voditi, nego kad bude isla na sistematski sa 2 godine.

rafa

A zasto toliko odlazete vakcine?
Mislim, da li postoji neki poseban razlog?

Izuzimam situacije kad je dete bolesno, ali ja sam se uvek vodila logikom da postoji razlog kad je neka vakcina kalendarom predvidjena, i da su zapravo predvidjene tad kad jesu kako bi se kompletirale u predvidjenom roku. I gledali smo da se istog okvirno drzimo.
Presudno je naravno misljenje pedijatra koji dete prati, zna mu sve specificnosti.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Tchi

ne mora da primi uopste ako neces, niko ne sme da te ganja

rafa

10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Lani

Ja ne odlažem, niti sam u fazonu da odbijam vakcine, nego konkretno su mi i Iva i Una ceo prošli mesec bile slinave na smenu a hoću zajedno da ih vodim, jer je obema vreme za sistematski.
Pa nam se to zato malo odužilo, valjda ćemo se sutra nakaniti da odemo.

Danilo pile veliko, zar već došlo vreme da klopa čvrstu hranu, pa juče se rodio. :love32: :girl_haha: