Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

Iva

Danilo medenjak!!!!  :love32:

Ova moja u zadnja 3-4 dana samo vristi cim joj je dosadno, trazi dete zabavu, kuku meni kad poraste.  :rofl:

Bili kod dr Milicevica na (vanrednoj )kontroli, sve je ok, pluca cista.... na kontrolu redovnu za 3 nedelje.  :clap:
Ali smo ga cekali....  :crazy: 

Stacka, Vockice  :flower:
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

anelore

Quote from: rafa on October 19, 2011, 11:28:07 AM
A zasto toliko odlazete vakcine?
Mislim, da li postoji neki poseban razlog?

Izuzimam situacije kad je dete bolesno, ali ja sam se uvek vodila logikom da postoji razlog kad je neka vakcina kalendarom predvidjena, i da su zapravo predvidjene tad kad jesu kako bi se kompletirale u predvidjenom roku. I gledali smo da se istog okvirno drzimo.
Presudno je naravno misljenje pedijatra koji dete prati, zna mu sve specificnosti.
Ja sam odlagala zbog VIdine alergije, hocu da budem sigurna da nece imati alergijsku reakciju na vakcinu i da joj vise od jednom dam da jede cista jaja.
Inace, ova nasa prijateljica misli da je kod nas kalendar imunizacije prilicno nakaradan i da se bebama i maloj deci prerano daje vecina vakcina. Ona je veliki protivnik MMR vakcine - secas se da smo o tome pricali i na R i o onim teorijama o vezi izmedju autizma i MMR vakcine, pa je Lilit pisala da je istrazivanje o toj vezi pod velikom sumnjom. E sad, ona poznaje nekog naseg dr, strucnjaka imunologa, cije je dete dobilo prve simptome autizma upravo nakon sto je primilo MMR, i koji se protivi ovako napravljenom kalendaru imunizacije u Srbiji.
Dakle, ja imam vrlo konkretne razloge za odlaganje MMR vakcine, ne neke principijelne prirode, niti imam dovoljno znanja i saznanja da se protivim tome da moje dete primi obavezne vakcine, i pri tom nisam neko ko ce a priori prihvatiti stav nekoga koji se vakcinama protivi, mada mi je blisko logici da npr. nije neophodno svako dete odmah po rodjenju vakcinisati protiv Hepatitisa B - u smislu odmah po rodjenju skrljati nesto u taj nepostojeci imuni sistem. 

rafa

Da, razumem.  :bighug:
Zanimalo me je da li postoji neki (novi) razlog odlaganja, neki novi stav, teorija ili istrazivanje.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

Saska

Jova i Mina npr nisu dobijali vakcinu protiv HepB na rodjenju, to su uveli kad je Jova krenuo u skolu, kao obavezno, ali ne i besplatno  :crazy: . Mislim, ta vakcina stiti odredjeni broj god, koja je verovatnoca da ce da dobiju hepB pre, recimo, puberteta, kad se zna kako se on dobija, a majka nije zarazena.

MMR se ne bih usudila da odbijem, ali to smo polemisali vise puta.
Mali je primio sa 14 meseci.

linga

Moram da se pohvalim, moje sunce od juce brblja da da, a ga, ne preeestaje  :girl_haha: mnogo je smešna  :love32:

Vockica

A Danilo ne ne ne, mada ne zvuci bas cisto NE ali otprilike :))
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Tchi

vi kojima je to malo svezije nego meni, kada je normalno da pocnu lepo da budu na stomaku sa bas podignutom glavicom?


linga

Zavisi, ali tokom 4. meseca bi trebalo. Sara je dosta pre, ali zato sto je u ramenom pojasu bila hipertonicna pa jzbog toga


Tchi

i on je hipertonican i rekli su mi da ce se to izgubiti, sve manje se zabacuje, kada ga drzim u nekom mom polulezecem polozaju na grudima lepo visoko drzi glavu, ali na podu bas nisko i brzo klone, nesto mi se cini da bi vec sa tri meseca trebao to bolje


Lani

Tchi polako, nadoknadiće on to brzo videćeš. :bighug:
Mi smo danas primili MMR. Imamo 9.5 kg a "visoki" smo 74 cm.  :)

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

linga

Una, šećer  :girl_in_love:
Tchi, probaj da ti vise bude na stomaku kad je budan, da vezba, i kad ga nosis  da su mu slobodne, ruke, noge, ne pridržavaš mu glavu da može da je okreće ( i na taj način jača vrat). Ali, bice to sve o.k  :kiss1:

Tchi

njemu je bas jak vrat, dobro ga drzi, ali izgleda da ti neki rameni misici nisu, kad ga nosim prebacim ga preko ruke i guzom oslonim na moj stomak valjda bi tako trebalo, maksa se u njegovom uzrastu vec okrenuo sam pa ja malo poredim, ali leoncica ni ne drzim toliko na krevetu koliko sam maksu, sinoc je podizao guzu i okretao je na jednu stranu mozda polako krece


Vockica

Tako sam i ja uporedjivala Dunju i Danila i umalo pala u depresiju. Ona je bila neverovatno spretna , zilava, ma sve po knjizi. A ovaj blentavko lenja buba. 
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Tchi

znam ja da ne smem da uporedjujem, nego jedva cekam da malo boravi na stomaku sve se nadam da ce tako malo hteti sam da bude