Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

Lani

I ja mislim da su grčevi, taj prodoran vrisak je baš karakterističan za grčeve.
:bighug:

Pepi

Nisam pametna,nekako mislim da nema grceve,ili ne umem da prepoznam ...nosi siroki povoj,dr nam je rekao da ostane do uz-a

Lani

U tom uzrastu nema šta drugo da bude... onako sav se zacrveni u licu, prodorno plače? Jel se brzo smiri kad ga uzmete ili nastavi?

Pepi

Da,zacrveni se. Kad ga mm uzme,nastavi da place,kod mene se posle smiri

Lani

Možda ga stvarno i muči stomak, tj. to što nije par dana imao stolicu. 

linga

Quote from: Pepi on November 17, 2011, 07:30:34 PM
Za Icu  :kiss1:

Da li je neko imao iskustva sa buđenjem bebe uz vrištanje? Već nekoliko dana se Petar iz sna budi vrišteći najstrašnije, i to preko dana  :girl_sad:

Grčevi draga, meni se Sara tako budila, i posle toga se iskaki. Ako mislis da ga muci stolica, mozes da mu das malo onog caja za dojilje (a i ti mozes da ga pijes) sa komoracom, on je dobar za probavu, a nije zasladjen.
Masaza, nama je i dojenje pomagalo da se beba iskaki, ili one simetikon kapi.

Pepi

Recicu mm-u da kupi sutra caj i te kapi,bas mi ga zao da se muci :(

Lani

Pepi, ima po bebi radnjama i onih malih termofora da im se stavi na stomačić, to im prija kad ih boli. Samo nemojte da bude mnogo vruća voda, mi smo tako jednom stavili malo topliju Uni, bio joj je crven stomak na tom mestu posle dva sata. :crazy:

Pepi

Imamo termofor,malo ga smiri.

Vockica

Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

linga

Znam da nije mnogo utešno, obično grčevi kulminiraju oko 6. nedelje, a prolaze posle onog razvojnog skoka sa tri meseca. I bebe obično efektivno plaču nekoliko sati dnevno...
Tvoja blizina, ljuljuškanje, beli zvuci tipa fen usisivač, spavanje na stomaku, ili na vašoj ruci, grejanje koje je vć pomenuto, i puuuno maženja pomažu, da bam što pre prođe  :kiss1:

anelore

Fen rules, bar je meni sa Vidom.
Ona je imala periode kada nije kakila i po 6 dana - prva dva dana place, posle nista, pa se sestog dana usere bukvalno do grla, pa onda opet place  :crazy:

Lani

Joj tako je i meni Una sa stolicom, po 4-5 dana ne kaki i tako je bilo mesecima.
Tek kad smo oko petog meseca počeli da ručkamo one kašice to se sredilo. Sa Ivom se ne sećam da su bile tako neredovne, ili sam zaboravila, što je isto moguće.

Pepi, svakako probajte više stvari pa ćete videti. On sad ima više od mesec dana, pa može i onaj Nurse Harvey sirup, znam da je mnogima on pomagao, nama nije ništa pomoglo dok se grčevi sami od sebe nisu smirili. :hm:

linga

Na nekoliko mesta sam cula preporuke za ove kapi, nisam ih probala, ali ljudi ih hvale, sa probiotikom su:
http://www.biogaia.rs/kapiZaNovorodjencad.php

emge

Marko je bio podnošljiv sa grčevima, a Marta nesnosna - znala je da plače po sat-dva i da ništa ne pomaže :(

Tako da Pepi to jedu grčevi i proći će :kiss1: