Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

bubi

jedno pitanjce.
ja Luku dohranjujem aptamilom + sisa(sisa manje jer mleka slabo ima).
e sad da li treba da mu dajem vigantol s obzirom da se vise hrani adaptiranim mlekom?

disco2000

Lani

Ja isto sve bebe koje znam dobijale su kapi, bilo da su sisale ili pile adaptirano.

disco2000

Sledeceg utorka idemo na prvu kontrolu, tako sam isplanirala. Htela sam vec danas, medjutim odustala zbog nekih tehnickih detalja i ostavila za nedelju dana kad mi tu bude mama, da ne idem sama :)
Ici cemo kod Dr Jekic, utorkom u Frontu pregleda novorodjencad :)

emge

Jel može bilo ko tamo da odvede bebu Marty?

Ja sam se danas mislila da prošetam do savjetovališta u DZ, da ga tamo premjere i da mi savjetuju šta dalje.

disco2000

Pregleda decu rodjenu u Frontu utorkom od 9.

Maki

A sto tako rano idete na kontrolu?

disco2000

Nije rano, meni je zao sto nisam mogla juce...
Treceg dana joj se vidno promenio tonus, na rukama je bio slab, jedva da je imala refleksno hvatanje, dok je na nogama bio povisen, a nije pokazivala neke reflekse, npr. refleksno stajanje, hodanje i puzanje. Na stranu sto ima levostrani tortikolis. Takodje, reaguje na svaki pokusaj pokreta u kukovima, ne mogu da joj uradim vezbu. Mozda je sve to zbog zutice, s obzirom da je po rodjenju bila zrelija. Pedijatar, nacelnica, mi je potvrdila zapazanja ali i naglasila da ona to inace ne govori mamama, da ce to proci u sledecih mesec dana. Ja bih ipak da proverim.

stacka

Masa zabacuje glavicu unazad kao sto je radio i Aleksa, stopala su joj na unutra od polozaja u stomaku, to je ono sto ja vidim golim okom, verovatno ima jos nesto.
Mi cekamo prvu kontrolu pa da uzmemo uput za Sokobanjsku, da krenemo odmah sa vezbicama. SAmo vise ne znam kod koga da je vodim kad Radovanovicka ne radi :crycry:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

prevodilica

Da pozdravim jos jednom nove bebironce!
I mi spadamo ovde sa 7 i po meseci...
Bubi, ja ne dajem vigantol vise, sisa i ima 2 flasice adapt dnevno, plus jede sve :pljucka: i po ceo dan smo napolju ne direkt na suncu ali opet ima bas lepu bojicu.

disco2000

stacka, stavljaj je na stomak.

stacka

Marty, thanks. Ona drugacije i nece da spava, samo na stomaku :crazy:
ne treba da kazem koliko sam frikovala prvih dana zbog SIDSa i takvog spavanja  :-X :crazy:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

stacka

Kad je budna ima grceve :crazy: zezam se, ali nije daleko od istine. Tada je ili na boku ili nama u rukama.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Summer

Quote from: stacka on June 30, 2010, 09:39:27 AM
Masa zabacuje glavicu unazad kao sto je radio i Aleksa, stopala su joj na unutra od polozaja u stomaku, to je ono sto ja vidim golim okom, verovatno ima jos nesto.
Mi cekamo prvu kontrolu pa da uzmemo uput za Sokobanjsku, da krenemo odmah sa vezbicama. SAmo vise ne znam kod koga da je vodim kad Radovanovicka ne radi :crycry:

Mi smo isli kod neke dr Markovic, vrlo ljubazna i prijatna, nasmejana. (naravno da mislim da je Radovanovicka bila najbolja, ali mi je svaki put bilo frka od nje, nekako stroga, samo sam cekala da me nesto napadne  :rofl:, a ova je susta suprotnost).

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.