Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

Tchi

lepo kaze emge, to mu slabi trbusne misice i izduzuje ledjne pretpostavljam, mozda mu je zato teze da bude na stomaku, ne mora da znaci i moji su bili pa su se opet okretali, ali svakako nece da skodi da smanjis

vrana

a sto mu slabi trbusne misice?  :think:

btw, okrenuo se na stomak pre dva-tri dana, i od tada je stalno na stomaku kad je na nekoj podlozi, fino se drzi na podlakticama, ali ne ispravlja ruke u laktovima jos uvek.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

linga

Doktori forsiraju da dete leži što više na stomaku kada je budno a u tom uzrastu već svakako je na ledjima kada spava.
Razvijaju se ne samo leđa, već i ruke, ceo rameni pojas, bolje se kontroliše glava.
Problem je kad su malo teži (kao što je moj Aki bio), što im treba više snage da se podignu i održe. Ali zato je Jana se okretala sa 3 meseca, a Aleksa sa 6 :)

disco2000

Quote from: vrana on June 25, 2012, 10:58:26 PM
a sto mu slabi trbusne misice?  :think:

btw, okrenuo se na stomak pre dva-tri dana, i od tada je stalno na stomaku kad je na nekoj podlozi, fino se drzi na podlakticama, ali ne ispravlja ruke u laktovima jos uvek.
A jesu li šake otvorene? Obe, jedna, naizmenično jedna pa druga?

emge

Vrano, ti njega na pod kad je budan. Pod je čvrst i lakše je da se odupire na ruke na čvrstu podlogu, nego na meku kao što je krevet.
I gnjavi ga i cmači, jer je mnogo sladak :love32:

vrana

:love32:

marty, nisu otvorene sake, kad mu ih ja otvorim, brzo ih opet skupi, a kad ga mamim igrackama kako mi je dr pokazala, kao da ima impuls da ih otvori, krene, ali ipak ostanu u pesnici.

emge, ima on svoje igraliste na podu, samo sam pod tapacirala onim gumenim puzlama, ali cvrsto je. dosta je on i tu, ali u njihalici se uspavljuje i spava preko dana.
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

emge

Ma nek spava gdje god (pa i na lusteru) ako mirno spava :girl_haha:

disco2000

Quote from: vrana on June 26, 2012, 09:33:20 AM
:love32:

marty, nisu otvorene sake, kad mu ih ja otvorim, brzo ih opet skupi, a kad ga mamim igrackama kako mi je dr pokazala, kao da ima impuls da ih otvori, krene, ali ipak ostanu u pesnici.

emge, ima on svoje igraliste na podu, samo sam pod tapacirala onim gumenim puzlama, ali cvrsto je. dosta je on i tu, ali u njihalici se uspavljuje i spava preko dana.

Ne moze da se oslanja u laktu opruzenim rukama dok ne otvori sake...

vrana

a jel vec trebalo da ih otvori ili je ok za sada da lezi ovako nalakcen?  :)
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

emge

Ok je da leži nalakćen i treba što više. Kad se umori, srolaj mu peškir ispod grudi.
Sad sam gledala slike, Marko se tek sa 5ipo podigao na opružene ruke, a sve je stigao i to sam :) Prohodao je prije rodjendana :)

disco2000

Quote from: vrana on June 26, 2012, 03:26:01 PM
a jel vec trebalo da ih otvori ili je ok za sada da lezi ovako nalakcen?  :)
Sake je trebalo da otvori :think: a u polozaju na stomaku da bude na podlakticama uglavnom, ali i da pokusava jednom pa drugom da se odupre (sa otvorenom sakom). Ako su mu na stomaku sake jos uvek zatvorene, bolje da se ne odupire, ali stavljaj neke igracke ispred njega, da pruza ruku napred i hvata (i otvara sake).

vrana

kada pruza ruke prema igrackama koje mu stavljam napred, onda otvori sake skroz, ali kada je oslonjen na podlaktice, onda su mu uglavnom poluzatvorene.
ali primetila sam da je sve cvrsci u tom stomacnom polozaju, pa racunam da ce sve da postigne ubrzo  :)
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

disco2000

Quote from: vrana on June 26, 2012, 11:06:33 PM
kada pruza ruke prema igrackama koje mu stavljam napred, onda otvori sake skroz, ali kada je oslonjen na podlaktice, onda su mu uglavnom poluzatvorene.
E, pa super, to je korak blize :) Uhvati ga za jednu podlakticu, podigni, malo napred, spusti da dodirne podlogu sakom (kako vec stoji, zatvorena, poluotvorena) i po toj podlozi klizi ka njemu, da se prsti opruzaju i sake otvaraju.

Lani

Odradismo danas i poslednji pentaxim.
Cica debelica je "visoka" 85 cm a teška 12.5 kg. :girl_in_love:

Pepi