Main Menu

Bebece price

Started by stacka, June 26, 2010, 05:48:55 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

A Petra je juce vaspitacicama ispricala kako se ko zove :crazy: Mama Mijena, tata Tebota, bata 'aki azaj, a ona "Nije Pet'a, nije Pet'a!!!" :lol:

emge

I dalje "nije Petra" :lol:

Marko je juče rekao i "mama je paja" kad sam se preturila na pozadinu iz čučećeg stava, i to mu je najkompletnija rečénica do tada :lol:

vrana

da li neko zna koliko bese smem da drzim svoje mleko u zamrzivacu?
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Finalina

tri do cetiri meseca, ne zagreva se direktno na ringli vec postepeno (prvo se pusti da se odmrzne pa se onda ugreje u toploj vodi )

Pepi

Vukašin veliki dasa  :girl_in_love: spavao na bockanju  :girl_haha:
Male pričalice  :love32:

Petar danas bio na kontroli sa 9 meseci, 75 cm, 10.5 kg, mada po našoj vagi ima kilo više  :think:
Primio vakcinu, ismejao se sa mamom nekog drugara koji uvek dođu na kontrolu kad i mi  :)
Puzi ko Kića, turbo brzinom, sam ustane kad se drži za nešto, ali ne ume da napravi korak još uvek.
Više ne voli da jede  :crycry: možda zato što mu rastu tri zuba odjednom  :crazy: ima donje jedinice, i gornju dvojku, a rastu druga dvojka i jedinice. Samo sisa, sa povremenim uzimanjem nekoliko kašičica...

Tchi

hvala na cestitkama  :bighug:
emge, ja ne bih zurila sa logopedom, on je decak, a oni su uglavnom sporiji sa pricom

disco2000

Marko :rofl:
emge, vidis da mu ne fali nista :lol:

Petar u turbo brzini :love32:
Pepi, ne brini, odlicno je sto puzi, ne brini za prve korake, pusti ga slobodno da to krene sam :) moze da proba sledece nedelje, a mozda ce sacekati i prvi rodjendan :) uostalom, ima tek 9 meseci :love32:

Saska

Quote from: emge on July 17, 2012, 10:19:04 PM
Srećan Leonu rodjendan :bday: i Vukašinu debelici pola godina :love32:

Saška, Marko priča sve višé, ali meni je i to malo. Mislim se da uzmem nekog logopeda da radi sa njim kad se vratimo sa mora. On je sad u fazi tri slova "pes" - pesak, "mac" - majica, "maz"-maže... :lol:
Quote from: Tchi on July 18, 2012, 07:46:47 AM
hvala na cestitkama  :bighug:
emge, ja ne bih zurila sa logopedom, on je decak, a oni su uglavnom sporiji sa pricom
ni ja, sve dok napreduje, makar i polako, necu nista da forsiram. Stalno pricam kako je u jaslicama jedna devojcica rekla: "znas, ja cu da ti cuvam Jovana da ga neko ne ukrade", dok je ovaj u to vreme vetar, avion i kamion zvao istim imenom "mimi" :nesvest:
Za Jovu sam stvarno mislila da nikad nece progovoriti, a i sad mu cupam reci iz usta, al to je vec drugi problem.

Finalina

ja sam nasu pedijatricu vec pocela da gnjavim pitanjima pred treci rodjendan, na temu govora, posto je mladjani imao recenice od dve najvise tri reci ... jedva je pricao, a i to su bile neke njegove reci i fond slova je bio i kriminalan i minimalan ....  i tako to ...  dugo je drzi, uzmi, evo imalo zajedničku reč "tiki"

uglavnom, govor i hodanje ne idu zajedno, pa ako se primeti da ce u necemu od ta dva biti brzi ovo drugo treba strpljivije sacekati

Summer

Srecan Leonu rodjendan  :bighug:

Vukasin vec 6 meseci :o :girl_in_love: Kao da se juce rodio  :kiss1:

emge, ja ne bih zurila sa logopedom. David nije znao da bekne sa 2,5 godine. Secam se dosli kod nas u posetu prijatelji koji imaju decaka koji je 20 dana stariji od Davida. Sara se tek bila rodila, znaci njih dvojica nesto vise od 2 godine. Ovaj mali melje - bas ti je lepa sest'a, ali je mala...i slicne recenice, a David klima glavom i govori svoju rec koju ne znam ni napisati kako je zvucala, a u to vreme mu je znacila sve  :crazy: Ja se smorila nacisto  :girl_haha:

Progovorio je tek kad se blizio 3. godini. Svako slovo bez greske. Secam se da je i Aleksa stasin slicno.

A Sare se uopste ne secam iz vremena kad nije pricala, cini mi se da oduvek melje  :rofl: Tako i ti verovatno poredis sa Martom. :bighug:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Saska

Quote from: Summer on July 18, 2012, 10:59:18 AM
A Sare se uopste ne secam iz vremena kad nije pricala, cini mi se da oduvek melje  :rofl: Tako i ti verovatno poredis sa Martom. :bighug:
isto, mislim da je Mina pocela da prica kako se rodila i ne zaklapa do dana danasnjeg.

moma

ica ok prica
ko uradi nesto nevaljalo, taj je ljalja, jastuk je bubi
mama, ja pis i mama ja pi, ja pija
hoce da piski, pije i pliva (uziva, neustrasiva je)
daje neka svoja imena
poslusna je
pelene nosi samo na spavanju
divna jedna djevojcica

Vockica

Petra me podseca na Dunju  :girl_haha:...da li verujete da je posle mama,tata,baba...bilo papucica :rofl: :rofl:...i to sa godinu i dva tri meseca..
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

disco2000

Joj, a Petri je bila rec "tablica" :crazy: kao posledica Lakijeve fascinacije novim registarskim tablicama :lol:

Lani

Pepi naravno da ne ume da pravi korake, pa ima tek 9 meseci. :girl_haha:
I Una je jako dugo puzala, shvatila je da je brža tako nego da ide i pridržava se uz nameštaj, prohodala je i potpuno se oslobodila sa 14 meseci.
Inače ne priča uopšte, to su sve pojedinačne reči, eventualno proste rečenice tipa tata pava (tata spava) i to je sve, ali ne pada mi logoped na pamet. Čisto poređenja radi, Iva u njenom uzrastu nije usta zatvarala.